نوسان نرخ دلار ورکود بازار خودرو
ساعت 24 - یک کارشناس صنعت خودرو در گفتوگو با «توسعه ایرانی»، در ارزیابی خود از وضعیت بازار خودرو گفت: مانند گذشته، همچنان عامل تعیینکننده بازار خودرو دلال و واسطهگر است که او هم به نوسانات قیمت دلار نگاه میکند.
مرتضی مصطفوی درباره تاثیرپذیری بازار خودرو از دلار، اظهار کرد: هر زمان که در قیمت دلار افزایشی داشتیم، قیمت خودرو هم در بازار افزایش داشته و عامل اصلی افزایش قیمتها هم همین است. موضوعاتی مانند واردات خودرو و عرضه بیشتر در بازار تاثیرگذار هستند اما عامل تعیینکننده همچنان دلار است.
او تصریح کرد:به نظر میآید واسطهگر و دلال چشمانداز پرنوسانی برای دلار در آینده درنظر دارد، لذا ترجیح میدهند سرمایه خود را به نقدینگی تبدیل نکند و برای فروش صبر کند تا ببیند قیمت دلار تا چه حد افزایش مییابد.
زمانی که اقتصاد در وضعیت عادی خود به سر ببرد، ممکن است برخی بازارها در رکود باشند که این نیازمند بررسی خود وضعیت بازار است اما زمانی که کلیت اقتصاد دچار رکود باشد، رکود بازارها دیگر تنها مربوط به سازوکارهای آن بازار نیست بلکه به سطح کلان اقتصاد برمیگردد. رکود بازار خودرو هم از این قاعده مستثنی نیست
این تحلیلگر درباره عدم بهبود وضعیت بازار خودرو در شب عید امسال برخلاف سالهای گذشته، عنوان کرد: عدم رغبت به عرضه خودرو توسط دلال و واسطهگر به این دلیل است که تلقی میکند قیمت دلار بیشتر افزایش مییابد بنابراین دست نگه داشته تا ببیند چه اتفاقی میافتد.
مصطفوی درباره پیشبینی خود از آینده بازار بیان کرد: در خصوص آینده هم به نظرم، با توجه به اینکه چشمانداز مثبتی تاکنون درخصوص تحولات اقتصادی و سیاسی مانند مذاکرات و...، دیده نمیشود، بعید میدانم تا پایان سال کاهش قیمت داشته باشیم.
او تاکید کرد: شرایط به نحوی است که نه تنها کاهش قیمت نخواهیم داشت بلکه احتمال افزایش هم خواهیم داشت.
نیازمند اعمال سیاستگذاری صنعتی و
کلان بهتری هستیم
این کارشناس حوزه خودرو درباره تاثیر خصوصیسازی خودروسازان در صنعت اذعان کرد: خصوصیسازی اتفاق بسیار مبارکی بود که پس از ۴۰ سال افتاد و به نظرم، بزرگترین اتفاق صنعت ایران و شاید اقتصاد ایران بعد از انقلاب است که باید آن را مبارک دانست و از آن حمایت کرد.
مصطفوی تصریح کرد: هرچند که خصوصیسازی شرط لازم است اما شروط کافی دیگری هم هست برای اینکه این خصوصیسازی منجر به توسعه بشود.
به اعتقاد او، خصوصیسازی ایرانخودرو نقطه آغازی است برای پایان مدیریت زیانده، سیاسیکاری، لابیمن بازی و در واقع هدررفت منابع ما در صنعت خودرو.
این تحلیلگر بازار خودرو درباره تاثیر خصوصیسازی خودروسازان در رکود بازار گفت: نکته قابل توجه اینست که خصوصیسازی در صنعت خودرو اتفاق افتاده و درست است که صنعت خودرو و بازار خودرو نقاط مشترکی دارند ولی کاملا دو فیلد مجزا هستند.
مرتضی مصطفوی در گفتوگو با «توسعه ایرانی»: واسطهگر و دلال چشمانداز پرنوسانی برای دلار در آینده درنظر دارد، ازاینرو ترجیح میدهند سرمایه خود را به نقدینگی تبدیل نکند و برای فروش صبر کند تا ببیند قیمت دلار تا چه حد افزایش مییابد. عدم رغبت به عرضه خودرو توسط دلال و واسطهگر به این دلیل است که تلقی میکند قیمت دلار بیشتر افزایش مییابد بنابراین دست نگه داشته تا ببیند چه اتفاقی میافتد
مصطفوی ادامه داد: برای بازار خودرو نیازمند تحلیل متفاوتتری نسبت به صنعت هستیم. خصوصیسازی در صنعت خودرو قطعا به بهبود کیفیت، بهبود وضعیت سهامدار، بهبود وضعیت سوددهی و افزایش تولید شرکتها کمک میکند ولی اینکه خصوصیسازی صرف بتواند به کاهش قیمت کمک کند، ممکن نیست زیرا بحث قیمت در بازار پدیدهای متاثر از عوامل مختلف است که یکی در سطح اقتصاد کلان است، یکی در سطح سیاستهای صنعتی و یکی در سطح بنگاهداری.
او عنوان کرد که اکنون در عرصه بنگاهداری با خصوصیسازی مواجهیم که اتفاق مبارکی است اما حوزه سیاستهای صنعتی و اقتصاد کلان در اختیار خودروساز نیست که بتواند هر سه عامل را مدیریت و درنهایت به کاهش قیمت کمک کند.
این کارشناس صنعت خودرو درنهایت خاطرنشان کرد: خصوصیسازی میتواند زمینه خروج از رکود را برای قیمت فراهم کند ولی به تنهایی کافی نیست و نیازمند اعمال سیاستگذاری بهتری در حوزه سیاستهای صنعتی و اقتصاد کلان هستیم.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.