رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 650212

پرسش از آمادگی در برابر موج تازه تحریم

ساعت 214 - یکم- یک اقتصاددان گفته است ایران در آستانه اعمال دوباره تحریم‌های سخت قرار دارد و اعمال و شدت این تحریم‌ها در اختیار هیچ‌کدام از مسوولان کشور نیست و تصمیم‌گیر آن دولتی دیگر است.

در داخل کشور هم محدودیت‌ها و مشکلات به سطحی رسیده که انتظار عملکرد چندانی نمی‌توان داشت. منظور این استاد اقتصاد چیست‌؟ واقعیت این است که مردانی از جنس سیاست و مردانی که درد پول برای خرج زن و بچه ندارند و در‌آمدهای تضمین‌شده دارند همانند 13‌سال گذشته و به ویژه از سال1397 به این‌سو مساله تحریم را جدی نمی‌گیرند و استاد اقتصاد در حقیقت به آن‌ها هشدار می‌دهد. دوم- ‌شماری از سیاستمداران در هسته سخت قدرت و حتی رییس‌جمهور ایران نیز باور دارند نباید مردم را از تحریم ترساند و نباید گفت تحریم چه می‌کند و چه نمی‌کند.

آیا استاد اقتصاد بیشتر به این گروه هشدار می‌دهد؟ بله‌. واقعیت این است که تجربه سال‌های پس از 1397 نشان می‌دهد در سطح کلان اقتصادی برنامه دارای انسجام و بر پایه نگهبانی از دارایی و در‌آمد شهروندان در برابر تحریم دیده نشد و حالا هراس از این است که تحریم سخت‌تر در وضعیتی که اقتصاد کشور تاب‌آوری چندانی نشان نمی‌دهد باز هم ساده‌انگارانه به مساله نگاه شود و دودش به چشم مردم برود. سوم- دولت و دیگر نهادها چه می‌توانند کنند؟ شهروندان ایرانی حق دارند از هر چیزی که زندگی و کسب و کارشان را سخت می‌کند آگاه باشند، مردم حق دارند بدانند در صورت ادامه تحریم و سختگیری بیشتر چه بر سرشان می‌آید. در این‌باره هنوز چیزی منتشر نشده است؟ خیر و مدیران اقتصادی نیز همان حرف‌های سیاستمداران را دوباره‌گویی می‌کنند که ما برای هر رویداد آماده‌ایم. 

دولتی‌ها و نیز تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان باید به‌جای اینکه بگویند ما آماده‌ایم از مردم بپرسند که آیا آن‌ها هم آمادگی دارند با موج تازه‌ای از تحریم‌ها روبه‌رو شوند. نمی‌توان مردم را در بی‌خبری گذاشت و چشم به سخاوت‌ها دوخت و با خود گفت این‌هم می‌گذرد. واقعیت این است که هیچ هشداری از سوی دولت بیرون نیامده است.

جهان صنعت

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها