رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 650244

جایگاه ایران در هوش مصنوعی از نظر زیرساخت‌ و انتشارات علمی

ساعت ۲۴- رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران گفت: در انتشارات بین‌المللی هوش مصنوعی به صورت تجمیعی کشور ما جایگاه ۱۵ را داشت که در سال ۲۰۲۳ این جایگاه بهتر شده و به رتبه سیزدهم رسیده‌ایم.

به روایت مهر، دکتر محمد حسن‌زاده در نشست خبری هشتمین جایزه ملی فناوری اطلاعات که امروز یک‌شنبه پنجم اسفندماه در محل پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران برگزار شد، در مورد ضرورت جایزه ملی فناوری اطلاعات گفت: امروزه ما در عصر صنعت ۴ و جامعه ۵ قرار داریم که هر دو مبنی بر فناوری اطلاعات است.

وی با اشاره به جایگاه ایران در انتشارات علمی این حوزه گفت: ایران در انتشارات بین‌المللی در حوزه علوم کامپیوتر در دنیا به صورت تجمیعی جایگاه ۱۸ را به خود اختصاص داده بود؛ البته این رتبه در سال ۲۰۲۳ به رتبه ۲۲ رسیده و در خاور میانه جایگاه اول را به خود اختصاص داده است.

رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران ادامه داد: در انتشارات بین‌المللی هوش مصنوعی به صورت تجمیعی کشور ما جایگاه ۱۵ را داشت که در سال ۲۰۲۳ این جایگاه بهتر شده و به رتبه سیزدهم رسیده‌ایم و در خاورمیانه رتبه اول را داریم. بنابراین از منظر دانش علمی هم در حوزه علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی جایگاهی در خور و شایسته احراز کرده‌اند.

حسن‌زاده در مورد جایگاه ایران از نظر زیرساخت‌های هوش مصنوعی توضیح داد: به لحاظ آمادگی زیرساخت‌های هوش مصنوعی که موسسه آکسفورد آن را منتشر می‌کند ما در سال ۲۰۲۲ جایگاه ۷۵ را داشتیم. در ۲۰۲۳ جایگاه ۹۴ را داشته‌ایم و در سال ۲۰۲۴ که به تازگی منتشر شده به جایگاه ۹۱ رسیدیم که حاکی از بهبود این رتبه است.

وی خاطر نشان کرد: این چند آمار نشان می‌دهد که ما در عمل نسبت به علم عقب‌تر هستیم. در ساحت علم جایگاه مناسبی داریم ولی در عمل به علم، جایگاه مناسبی نداریم. همچنین در ترویج و تجاری‌سازی کشور ما جایگاه مناسبی را ندارد و انتشارات علمی ما تبدیل به عمل و کسب و کار نمی‌شود.

رئیس پژوهشگاه علوم فناوری اطلاعات ایران، اظهار کرد: برای بهبود این زمینه اقدامات مختلفی می‌توان انجام داد که یکی از آن‌ها فعالیت‌های ترویجی، رقابتی است که جایزه‌ها در این رده قرار می‌گیرند و انگیزشی، رقابتی، حمایتی و ترویجی هستند.

وی با اشاره به برگزاری اختتامیه این جایزه در روز چهارشنبه هشتم اسفندماه گفت: امسال هشتمین جایزه ملی فناوری اطلاعات با محوریت هوش مصنوعی در کسب و کارها برگزار خواهد شد.

به گفته حسن‌زاده؛ بیش از ۲۷ نفر ارزیاب و داور در دو کمیته علمی و اجرایی جایزه ملی فناوری اطلاعات فعالیت کرده‌اند.

وی با اشاره به برگزاری این جشنواره در ۳ بخش مختلف توضیح داد: بخش اول این جایزه با نام جایزه فناوری اطلاعات برتر (فاب) است که محصولات برتری ارزیابی شده و برترین محصول در این حوزه اعطا می‌شود. دومین بخش جایزه، جایزه مدیران برتر فناوری اطلاعات (مبفا) است که به مدیران برتری که کمک کردند در یک مجموعه فناوری اطلاعات رشد کند، اهدا می‌شود. سومین بخش نیز به شرکت‌های تحول آفرین اعطا می‌شود و به شرکت‌هایی که موجب رشد و توسعه فناوری اطلاعات شده‌اند، اعطا خواهد شد.

رئیس پژوهشگاه ایرانداک در مورد روند انتخاب برگزیدگان گفت: فراخوان عمومی انجام شد و پس از ثبت‌نام غربالگری اولیه، داوری حضوری انجام شده است.

وی اظهار کرد: در روز اختتامیه این جایزه پنل‌های مختلفی مرتبط با بیمه، بانکداری و... برگزار خواهد شد. هدف اصلی ما تبادل آرا و آموزش و یادگیری است.

حسن‌زاده اظهار کرد: تلاش می‌کنیم برگزیدگان این جشنواره را رها نکنیم و با شکل‌گیری شبکه‌ای که در این جایزه شکل گرفته، آن‌ها را به بخش‌هایی که تسهیلات اعطا می‌کنند، معرفی کنیم.

وی با اشاره به شبکه وسیع ارتباطات ایرانداک، ادامه داد: امسال بیش از ۲۰ تفاهم‌نامه امضا کردیم و در دو هفته گذاشته ۹ تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های عراق امضا کردیم.

رئیس ایرانداک اظهار کرد: پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات همتا ندارد و به مدت ۶۰ سال فعالیت کرده است و در زمینه هوش مصنوعی و فناوری نوظهور فعالیت می‌کند تا بتواند زمینه توسعه، رفاه و آسایش را فراهم کند.

حسن‌زاده‌با اشاره به اینکه ۵۰ برگزیده در این مراسم تقدیر خواهند شد، گفت: در بخش مدیران ۱۰۰ مدیر ثبت‌نام کردند که ۳۱ مدیر ارزیابی شدند و غربالگری شدند و در نهایت ۹ مدیر به ارزیابی نهایی شدند. در بخش شرکت‌های تحول آفرین نیز ۲۶ مورد ثبت نام کرده بودند که در ارزیابی نهایی ۹ شرکت به مرحله نهایی راه یافتند.

وی اظهار کرد: در بخش محصولات برتر نیز ۹۳ محصول پیش ثبت‌نام کردند که ۴۴ محصول به مرحله ارزیابی اولیه و ۳۱ محصول به ارزیابی نهایی راه یافتند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها