عبور از بن بست مدیریت دولتی در خودروسازی
ساعت 24 - صنعت خودروسازی کشور را نمیتوان مستقل از دولتها دانست و به واقع ناکارآمدی مدیرت دولتی در اقتصاد است که ایران خودرو و سایپا را به این حال و روز انداخته است؛ این دو خودروساز، سالهاست با مشکلات عدیدهای از جمله زیاندهی، کیفیت پایین محصولات، بدهیهای سنگین و ساختار ناکارآمد روبرو هستند.
دولت نیز بارها تلاش کرده است با تزریق منابع مالی و تغییر مدیریت، این شرکتها را از وضعیت بحرانی خارج کند، اما این اقدامات هیچوقت نتیجه نداشته است.
به گزارش ایلنا، نماد انحصار دولتی و مدیریت ناکارآمد، ارابه تهدید جان شهروندان و خالی کردن جیب آنان در شرایطی با هماهنگی سران قوا سرانجام پس از سه دهه به بخش خصوصی واگذار شد که این امید را در دل زنده کرد بلکه ایران خودرو به آغاز مردم باز گردد و آغوشش تکیه گاه ایمنی باشد برای شهروندان. بخش خصوصی که امروز سکاندار ایران خودرو شده پیشتر توانایی خود را در اداره گروه بهمن نشان داده است طوری به همان میزان که عموم از محصولات ایران خودرو دل چرکین هستند با آرامش خاطر پشت فرمان گروه بهمن مینشینند.
وقتی چنین مدیریت کارآمدی در عرصه خودروسازی کشور وجود دارد و میتوان راه را برای ورود بخش خصوصی واقعی به اقتصاد کشور هموار کرد و غول خودروسازی کشور به الگویی موفق برای خصوصیسازی تبدیل شود، سنگاندازی برخی نمایندگان و جریانات خاص در این راه نگران کننده است.
پرسشهایی بی پاسخ
بر پایه آمارها ایران خودرو چیزی جز ضرر و زیان برای خودش، دولت و عموم مردم نداشته است اصرار بر مدیریت دولتی و انحصاری آن از کجا نشات میگیرد؟ آیا به دنبال خصولتی بودن ایران خودرو هستند؟ میخواهند همچنان حیاط خلوتی باشد برای برخی گروههای سیاسی و تزریق نیروهای سفارش ناکارآمد در بدنه آن!؟ ایران خودرو پیشتر چه گلی به سر خودش، دولت و مردم زده است که ورود بخش خصوصی به آن چنان باعث نگران برخی شود که انواع و اقسام ابربحرانها و مشکلات کشور را یک به یک فراموش کرده و سه تن از وزرای کابینه را به مجلس احضار کنند که جلوی این خصوصیسازی را بگیرند!؟
از طرفی میتوان گفت صنعت خودروسازی کشور را نمیتوان مستقل از دولتها دانست و به واقع ناکارآمدی مدیرت دولتی در اقتصاد است که ایران خودرو و سایپا را به این حال و روز انداخته است؛ این دو خودروساز، سالهاست با مشکلات عدیدهای از جمله زیاندهی، کیفیت پایین محصولات، بدهیهای سنگین و ساختار ناکارآمد روبرو هستند. دولت نیز بارها تلاش کرده است با تزریق منابع مالی و تغییر مدیریت، این شرکتها را از وضعیت بحرانی خارج کند، اما این اقدامات هیچوقت نتیجه نداشته است.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.