شناخت مزاج افراد، بهترین راه درمان چاقی
ساعت ۲۴- عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، چاقی را یکی از مشکلات شایع در دنیای امروز دانست و گفت: چاقی نه تنها بر ظاهر افراد تاثیر میگذارد، بلکه میتواند منجر به بروز بیماریهای مختلف مانند دیابت، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و مشکلات مفصلی شود.
دکتر صادق شکری با بیان اینکه از دیدگاه طب ایرانی چاقی میتواند به دلیل افزایش کمیت و یا تغییر در کیفیت متعادل اخلاط تولید شده در بدن باشد، خاطر نشان کرد: عدم رعایت سبک زندگی سالم مانند مصرف بی رویه غذاهای با کالری بالا مانند نان سفید، شیرینیها و غذاهای چرب، کم تحرکی، استرس و اختلال در عملکرد دستگاه گوارش، از عوامل موثر در بروز چاقی است و راهکارهای طب ایرانی برای کنترل وزن، بسته به نوع مزاج پایه بیمار و مشکلات زمینهای همراه متفاوت است.
وی، کاهش میزان غذای مصرفی و محدود کردن کربوهیدرات ها و چربیها را بر اساس شاخص توده بدنی بسیار مهم دانست و افزود: مصرف سبزیجات و میوههای تازه مانند کرفس، هویج، نعنا، ریحان و میوههایی مانند سیب و گلابی به دلیل داشتن فیبر بالا، به بهبود هضم و اجابت مزاج منظم و کاهش اشتها کمک میکنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، استفاده از گیاهان دارویی را منوط به دانستن مزاج بیمار و همچنین صلاحدید پزشک متخصص عنوان کرد و گفت: انجام بادکش گرم، روغن مالی موضعی، ماساژ و اعمال یداوی میتواند در کاهش چربیهای موضعی اثر گذار باشد. همچنین داشتن فعالیت ورزشی منظم به بهبود جریان خون، افزایش حرارت بدن و کاهش رطوبت اضافی کمک میکند.
شکری با اشاره به تاثیر تغییرات پایدار در سبک زندگی به عنوان یکی از بهترین عوامل کنترل وزن و پیشگیری از چاقی، خاطرنشان کرد: طب ایرانی با تاکید بر تعادل بدن و استفاده از روشهای طبیعی، میتواند به افراد در رسیدن به وزن ایده آل کمک کند.
وی تاکید کرد: قبل از شروع هرگونه برنامه کاهش وزن، بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا برنامه متناسب با شرایط بدنی فرد ارائه شود.
به گزارش وبدا، این متخصص طب سنتی در پایان کاهش وزن را یک فرآیند تدریجی دانست و صبر و پشتکار را از عوامل مهم عنوان کرد و گفت: با رعایت توصیههای طب ایرانی و داشتن سبک زندگی سالم، میتوان به وزن مناسب و سلامت کلی بدن دست یافت./
ایسنا
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.