رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 650408

دولت باید از فقرا حمایت کند

ساعت 24 - مهدی نصرتی استاد اقتصاد در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» و در ارزیابی سیاست‌های ارزی کشور در تخصیص ارز یارانه‌‌‌‌‌ای به برخی کالاها و شائبه ایجاد رانت در چندنرخی‌بودن ارز گفت: سیاست تک‌‌‌‌‌نرخی‌کردن ارز ایده‌آل علم اقتصاد است که در کشور ما با توجه به شرایط، تنها روی کاغذ به نتیجه مطلوب می‌رسد.

وی افزود: افزایش قیمت ارز ترجیحی تنها در شرایطی می‌تواند به نتیجه مطلوب منجر شود که دولت ما‌‌‌‌‌به‌‌‌‌‌التفاوت قیمت ارز یادشده را در اختیار مردم قرار دهد، اما تجربه‌عملکردهای پیشین در اصلاح سیاست‌های ارزی کشور، حکایت از آن دارد که این تفاوت قیمت به مردم بازنخواهد گشت.

درواقع اصلاح سیاست‌های ارزی در کشور ما به جبران بخشی از کسری‌‌‌‌‌های بودجه‌دولت، منجر خواهدشد. درنتیجه با توجه به‌عملکرد قابل‌پیش‌بینی دولتمردان و سایر سیاستگذاران تداوم همین مسیر فعلی عرضه ارز ترجیحی، بهترین یا تنها راهکار موجود است. 

این کارشناس اقتصادی گفت: موارد یادشده درخصوص افزایش قیمت حامل‌های انرژی ازجمله نرخ برق، گاز، بنزین و... نیز صدق می‌کند، یعنی تا زمانی‌که سازکار صحیحی برای این اصلاحات قیمتی تعریف نشود، نه‌‌‌‌‌تنها سازنده نیستند، بلکه چالش‌های متعددی را به‌دنبال خواهند داشت.  

این اقتصاددان گفت: بدون‌تردید هر دولتی نسبت به تامین حداقل‌‌‌‌‌های معیشتی مردم وظایفی را برعهده دارد. کشورهای مختلف نیز برنامه‌های متفاوتی را در این راستا اجرا می‌کنند. توجه به این نکته ضروری به‌نظر می‌رسد که در حال‌حاضر بخش بزرگی از مردم ما زیر خط فقر زندگی می‌کنند و استانداردهای زندگی آن‌ها تقلیل یافته‌است. نصرتی تاکید کرد: خروج دولت از مداخلات این‌چنینی اقتصادی تنها در شرایطی نتیجه‌‌‌‌‌بخش خواهد بود که به بهبود وضعیت مردم منجر شود، اما با نگاهی ساده به‌عملکرد دولت می‌توان این‌‌‌‌‌طور نتیجه گرفت که عزمی برای تغییر مسیر وجود ندارد، بنابراین خواستار کاهش سهم هرچه بیشتر دولت در تامین حداقل نیازهای مردم نباشید. دولت‌ها هزینه بسیاری را به زندگی مردم تحمیل کرده‌اند و اکنون باید بخش هرچنداندکی از آن را به عهده بگیرند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها