رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 651118

پیش بینی اولیه خطر ابتلا به سرطان روده

ساعت ۲۴- به گفته محققان، یک مدل جدید پیش‌بینی خطر می‌تواند به شناسایی افرادی کمک کند که احتمال دارد به سرطان روده زودهنگام یا رشدهای غیرسرطانی کوچک در سایر اندام‌ها مبتلا شوند.

این مدل بر چهار عامل مرتبط با سرطان روده بزرگ متکی است: سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ، شاخص توده بدنی یا BMI، جنسیت و سیگار کشیدن.

به گفته محققان کلینیک کلیولند، بر اساس این عوامل، پزشکان می‌توانند خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ یا پولیپ هایی را که ممکن است سرطانی شوند، در یک فرد زیر ۴۵ سال تخمین بزنند.

در این صورت، آن‌ها می‌توانند غربالگری سرطان روده بزرگ را زودتر از سنی که اکنون توصیه می‌شود شروع کنند.

دکتر «کارول ماکارون»، متخصص گوارش کلینیک کلیولند، در بیانیه‌ای گفت: «در حال حاضر، برای افرادی که در معرض متوسط خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ هستند، سن توصیه شده برای شروع غربالگری ۴۵ سال است. با این حال، داده‌ها نشان می‌دهد که حدود نیمی از بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ زودرس تشخیص داده شده، جوان‌تر از ۴۵ سال هستند. »

مدل جدید امتیازی را در مقیاس ۱۲ امتیاز ارائه می‌دهد. به گفته محققان، با کسب امتیاز ۹ از ۱۲، احتمال ابتلاء به سرطان روده بزرگ در سنین پایین‌تر از ۱۴ درصد بیشتر است.

ماکارون گفت: «با این امتیازدهی می‌توانیم تعیین کنیم که آیا یک بیمار زیر ۴۵ سال در معرض خطر بالای ابتلاء به سرطان کولورکتال یا روده بزرگ است یا خیر. مطالعه ما نشان می‌دهد که یک بزرگسال بالغ در گروه سنی ۱۸ تا ۴۴ سال با نمره ۹ و بالاتر احتمالاً از غربالگری سرطان کولورکتال بهره می‌برد. »

برای توسعه این مدل، محققان نزدیک به ۹۵۰۰ بیمار ۱۸ تا ۴۴ ساله را که بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۱ در کلینیک کلیولند کولونوسکوپی شده بودند، تجزیه و تحلیل کردند. کولونوسکوپی‌ها، سرطان روده با شروع زودرس یا پولیپ‌های پیش سرطانی پیشرفته را در ۳۴۶ بیمار نشان دادند.

محققان با مقایسه بیماران سرطانی با افراد سالم، مدل جدید پیش‌بینی خطر خود را توسعه دادند.

ماکارون گفت: «جوانان زیر ۴۵ سال در معرض خطر ابتلاء به سرطان کولورکتال هستند، اما سن غربالگری توصیه شده در حال حاضر برای افراد با خطر متوسط ‌۴۵ سال است. امتیاز پیش‌بینی به شخصی‌سازی توصیه‌های غربالگری برای بیماران زیر ۴۵ سال کمک می‌کند. »

مهر 

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها