رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 651529

انتشار جزئیات آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی

ساعت ۲۴- برخلاف گمانه‌زنی‌ها،‌ جلسه اخیر شورایعالی فضای مجازی نه در خصوص رفع فلیتر پلتفرم‌ها،‌ بلکه در خصوص ارتقای امنیت فضای مجازی بوده است؛ موضوعی که کارشناسان مدت‌هاست ضرورت توجه ویژه به آن را گوشزد کرده‌اند.

 توضیح سربسته پایگاه اطلاع‌رسانی دولت در خصوص جلسه اخیر شورایعالی فضای مجازی و عدم پاسخگویی مرکز ملی فضای مجازی در این خصوص،‌ سبب شد گمانه‌زنی‌های مختلفی در خصوص موضوعات مطرح در جلسه صورت گیرد و برخی نیز ادعا کردند موضوع رفع فیلتر پلترم‌ها در دستور کار بوده است.

بنابر روایت فارس، پیگیری‌ها حاکی است بر خلاف این گمانه‌زنی‌ها، موضوعی که در این جلسه مورد بحث و تبادل‌نظر قرار گرفت،‌ الزامات ارتقای امنیت سایبری بوده است؛‌مساله‌ای که کارشناسان مدت‌هاست ضرورت توجه ویژه به آن را گوشزد کرده‌اند. همچنین با توجه به اینکه تصمیم‌گیری در این خصوص نیازمند گزارش دستگاه‌های معین بود، تصمیم‌گیری نهایی به جلسه بعد و بعد از ارائه این گزارش‌ها موکل شد. گفتنی است امنیت فضای مجازی‌، یکی از مهمترین موضوعاتی است که مردم نسبت به آن دغدغه‌های جدی دارند و متخصصان مختلف نسبت به ضرورت انجام اقدامات جدی در خصوص آن هشدار داده‌اند. در یک سال اخیر حملات سایبری در دنیا به‌صورت جدی افزایش داشته و هم زیرساخت‌های حیاتی کشورها و هم حریم خصوصی و داده‌های مردم دنیا در سامانه‌های مختلف را مورد هدف قرار داده است.

طبق گزارش‌ها تعداد حملات سایبری مختل‌کننده و مخرب جهانی تا پایان سال ۲۰۲۴ نسبت به سال ۲۰۲۰، بیش از صددرصد افزایش یافته است. ​

در نتیجه موضوع رفع فیلتر پلتفرم‌ها در دستور کار جلسه آخر شورایعالی فضای مجازی در سال ۱۴۰۳ نبوده است. رویکردی که بر خلاف فضاسازی‌های رسانه‌ای،‌ قابل پیش‌بینی و منطبق بر مصوبه پیشین این شورا بوده است.

بر اساس آن مصوبه که مربوط به جلسه رفع فیلتر واتس‌اپ و گوگل‌پلی می‌باشد،‌ کارگروه تشکیل‌شده به ریاست مرکز ملی فضای مجازی می‌بایست اثربخشی اقدامات صورت‌گرفته در مرحله نخست را بر اساس شاخص‌هایی،‌ به صحن شورا گزارش دهد و این گزارش مبنای تصمیم‌گیری‌های آتی شورا قرار گیرد.

بر اساس بررسی خبرنگار فارس،‌ این گزارش به دلیل تاخیر وزیر ارتباطات برای حضور جلسه،‌ به شورا ارائه نشد و ارائه آن به جلسه بعدی موکول شد.  

در بخش دیگری از مصوبه شورا،‌ مرکز ملی و وزارت ارتباطات در ازای بازگشایی این دو پلتفرم، ملزم به اقداماتی بوده‌اند که هنوز از سمت این دو نهاد  در خصوص اقدامات صورت‌گرفته توضیحاتی به رسانه‌ها ارائه نشده است.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها