رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 651879

رونق بازارهای غیرمولد به دلیل حاشیه سود کم تولید

ساعت ۲۴ - تاکید مکرر رهبر انقلاب بر مقوله تولید که در شعارهای سالانه نیز خود را به خوبی نشان می‌دهد، بیانگر اهمیت بالای این بخش است چراکه اگر چرخ تولید به درستی بچرخد نه تنها منجر به توسعه اقتصاد و اشتغال آفرینی می‌شود بلکه سطح رفاه جامعه را نیز بالا می‌برد.

محمد خاکی عضو اتاق ایران در این خصوص می‌گوید: حاشیه سود کم تولید به واسطه تحمیل هزینه‌های سربار از سوی دولت و قوانین و مقررات و دستورالعمل‌های سختگیرانه در این حوزه، بازارهای غیرمولد را رونق بخشیده و سودآوری در بخش غیرمولد به مراتب بیشتر و چندین برابر تولید است و هیچ‌گونه اشتغال پایداری را نیز تضمین نمی‌کند؛ جز آنکه اثرات مخرب بر اقتصاد برجای گذاشته و علاوه بر انباشت نقدینگی باعث ایجاد تورم نیز شده است‌ حاشیه سود کم تولید به واسطه تحمیل هزینه‌های سربار از سوی دولت باعث شده سودآوری در بخش غیرمولد چندین برابر تولید شود که اثرات مخرب بر اقتصاد برجای گذاشته و علاوه بر انباشت نقدینگی باعث ایجاد تورم نیز شده است .

وی معتقد است که این نقدینگی انباشته شده و رشد غیرمعقول آن، صرف نظر از ریشه به وجود آمدن آن به سمت هر بازاری که حرکت کند باعث ایجاد تورم فزاینده خواهد شد و تاکنون نیز رویه حاکم بر سیاست‌های پولی و مالی و اقتصاد کلان نیز نتوانسته است جلوی آن را بگیرد و همین امر هم موجب شده که نرخ تشکیل سرمایه منفی شود و تداوم این نرخ منفی باعث خروج سرمایه مولد از تولید و کشور شده است.

خاکی تصریح می‌کند: با توجه به ظرفیت کشور در حوزه‌های مختلف (نفت و گاز و پتروشیمی، صنعت، معدن و گردشگری) با ایجاد ثبات در اقتصاد و اصلاح قوانین و مقررات و حل مسائل سیاسی بین‌المللی می‌توان امید داشت سرمایه‌گذاری به سمت تولید سوق پیدا کند و موجبات رشد و توسعه را فراهم کرده و علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار، تورم افسارگسیخته را کنترل و ارزش پول ملی را تقویت و در نهایت بهبود کیفیت زندگی مردم را موجب شود.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها