رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 652099

آلمان تصمیم گرفت برای جنگ آماده شود

ساعت 24 - پس از اینکه بوندس‌تاگ، پارلمان آلمان، به معافیت هزینه‌های دفاعی از قوانین سختگیرانه مربوط به بدهی رای داد، ارتش این کشور موسوم به «بوندس‌ور»، اخیراً مجوز افزایش قابل توجه سرمایه‌گذاری را دریافت کرده است.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح آلمان به بی‌بی‌سی گفت که این افزایش سرمایه‌گذاری به‌شدت ضروری است زیرا به باور او تجاوزگری روسیه در اوکراین متوقف نخواهد شد.

ژنرال کارستن بروئِر می‌گوید: «ما از طرف روسیه تهدید می‌شویم. ما از طرف پوتین تهدید می‌شویم. باید هر کار لازم برای بازدارندگی را انجام دهیم». او هشدار می‌دهد که ناتو باید برای یک حمله احتمالی در کمتر از چهار سال آماده باشد. ژنرال بروئر به‌صراحت می‌گوید: «موضوع این نیست که چقدر زمان نیاز داریم. موضوع بیشتر این است که پوتین چقدر زمان به ما می‌دهد تا آماده شویم»... «و هرچه زودتر آماده شویم بهتر است.» چرخش تهاجم تمام‌عیار روسیه به اوکراین طرز تفکر مردم در آلمان را به‌شدت تغییر داده است.مردم اینجا دیرزمانی‌ بود که با آگاهی از نقش گذشته آلمان به عنوان مهاجم در اروپا، بر پایه طرد قدرت نظامی رشد کرده بودند.  

مارکوس زینر از «بنیاد مارشال آلمان» در برلین می‌گوید: ما آغازگر دو جنگ جهانی بودیم. حتی اگر ۸۰ سال از پایان جنگ جهانی دوم بگذرد، این فکر که آلمانی‌ها باید از درگیری‌ها دور بمانند هنوز در دی‌ان‌ای بسیاری از مردم هست.»تهاجم تمام‌عیار روسیه به اوکراین طرز تفکر مردم در آلمان را به‌شدت تغییر داده است. بعضی هنوز با هر چیزی که ممکن است به عنوان نظامی‌گری تلقی شود، با احتیاط برخورد می‌کنند و نیروهای مسلح مداوم با کسری بودجه رو‌به‌رو بوده‌اند. «صداهایی هست که با هشدار می‌پرسند: آیا واقعاً در مسیر درستی قرار داریم؟ آیا درک ما از تهدید درست است؟» آلمان در مقابل روسیه در حالی که کشورهایی مثل لهستان و کشورهای بالتیک در مورد نزدیک شدن بیش از حد به مسکو هشدار و بودجه‌های دفاعی خود را افزایش می‌دادند، برلین به رهبری آنگلا مرکل، صدر اعظم پیشین، باور داشت که باید با روسیه تجارت کرد. آلمان تصور می‌کرد که از طریق نفوذ اقتصادی، روسیه را دموکراتیک می‌کند، اما روسیه پول را گرفت و با وجود این به اوکراین حمله کرد.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان که از این موضوع شگفت‌زده شده بود، در فوریه ۲۰۲۲ اعلام کرد که اولویت‌ها در سطح ملی باید تغییر کند. او در اشاره به تغییر شرایط زمان، واژه چرخش زمانی (Zeitenwende) را به کار برد. در آن موقع، او ۱۰۰ میلیارد یورو (۱۰۸ میلیارد دلار) برای تقویت ارتش کشور و کنترل «جنگ‌طلبانی مانند پوتین» اختصاص داد. اما ژنرال بروئر معتقد است که این مبلغ کافی نبود. او می‌گوید: «ما چاله‌ها را کمی پر کردیم...اما (وضعیت) واقعاً بد است.» ژنرال کارستن بروئر فکر می‌کند که آلمان باید تعداد سربازان خود را به شدت افزایش دهدتوضیح تصویر، ژنرال کارستن بروئر فکر می‌کند که آلمان باید شمار سربازانش را به‌شدت افزایش دهد. در مقابل، او به هزینه‌های سنگین در روسیه برای تسلیحات و تجهیزات، تامین ذخایر و همچنین خط مقدم در اوکراین اشاره می‌کند. او همچنین بر جنگ ترکیبی روسیه تاکید می‌کند: از حملات سایبری گرفته تا خرابکاری و همچنین به پرواز درآوردن پهپادهای ناشناس بر فراز سایت‌های نظامی آلمان. ژنرال بروئر با افزودن لفاظی‌های تهاجمی ولادیمیر پوتین به این مجموعه، «یک ترکیب واقعاً خطرناک» را می‌بیند. «برخلاف دنیای غرب، روسیه در چارچوب خاصی فکر نمی‌کند. موضوع جنگ یا صلح نیست، بلکه زنجیره‌ای از اقدامات است: شروع با (جنگ) ترکیبی، سپس تشدید، سپس بازگشت به عقب. 

این چیزی است که مرا به این فکر می‌اندازد که با تهدیدی واقعی روبه‌ و هستیم.»او استدلال می‌کند که آلمان باید سریعاً اقدام کند. «کمبود همه‌چیز» ارزیابی صریح رئیس ستاد نیروهای مسلح از وضعیت فعلی نیروهایش با گزارشی که اخیراً به پارلمان ارائه شد، هم‌خوانی دارد. این گزارش نتیجه گرفت که ارتش «در همه موارد کمبود دارد. ». اِوا هوگل، نویسنده گزارش و کمیسر نیروهای مسلح،، کمبودهای جدی را از مهمات تا سرباز و خوابگاه‌های فرسوده و قدیمی آشکار کرد. طبق برآورد او بودجه مورد نیاز تنها برای مرمت به حدود ۶۷ میلیارد یورو (۷۲ میلیارد دلار) می‌رسد. ژنرال بروئر می‌گوید: برداشتن سقف بدهی و دادن مجوز به ارتش برای استقراض – که در تئوری بدون محدودیت باشد – به آن دسترسی به یک «منبع ثابت» از تامین مالی برای شروع رفع این کمبودها را می‌دهد. این اقدام تاریخی توسط فردریش مِرتس، فردی که انتظار می‌رود جانشین شولتس بشود، به‌سرعت انجام شد که تعجب بعضی را به همراه داشت. او پیشنهاد را درست پیش از انحلال پارلمان و پس از انتخابات فوریه به پارلمان ارائه داد. پارلمان جدید، با جناح چپ ضد نظامی‌گری و راست افراطیِ طرفدار روسیه، ممکن بود موضعی غیرمطلوب اتخاذ کند. اما «چرخشی» که آلمان در سال ۲۰۲۲ آغاز کرده بود، امسال شتاب بیشتری گرفت.شک و تردید آلمانی‌ها روز به روز به روسای جمهور روسیه و ایالات متحده بیشتر می‌شود

یک نظرسنجی اخیر که توسط موسسه یوگاو انجام شد، نشان داد که ۷۹ درصد آلمانی‌ها هنوز ولادیمیر پوتین را «بسیار» یا «نسبتا زیاد» برای صلح و امنیت اروپا خطرناک می‌بینند. اکنون ۷۴ درصد همین نظر را در مورد دونالد ترامپ اعلام کرده‌اند. این نظرسنجی پس از سخنرانی جی‌دی ونس، معاون ترامپ، در کنفرانس امنیتی مونیخ انجام شد. در آن سخنرانی ونس اروپا و ارزش‌های آن را هدف قرار داد. مارکوس زینر می‌گوید: «این نشانه‌ای روشن از این بود که در ایالات متحده، تغییری بنیادی روی داده است.» «ما نمی‌دانیم ایالات متحده به کجا می‌رود، اما می‌دانیم باور و اعتمادی که در زمینه تکیه بر حفاظت و حمایت صد در صدی آمریکایی‌ها برای امنیت خود داشتیم... از بین رفته است.» پشت سر گذاشتن تاریخ در برلین، احتیاط سنتی آلمانی‌ها به مسائل نظامی به‌سرعت دارد محو می‌شود. شارلوت کرِفت، دختر ۱۸ ساله، می‌گوید که دیدگاه‌های صلح‌طلبانه‌اش تغییر کرده است. او می‌گوید:‌ «مدت طولانی، فکر می‌کردیم تنها راه جبران جنایاتی که در جنگ جهانی دوم مرتکب شدیم، این است که اطمینان حاصل کنیم دیگر هرگز چنین چیزی تکرار نشود […] و فکر می‌کردیم باید نظامی‌زدایی کنیم». «اما اکنون ما در وضعیتی هستیم که باید برای ارزش‌ها، دموکراسی و آزادی خود بجنگیم. باید سازگار شویم.»لویدویگ اشتاین هم با این موضوع موافق است: «بسیاری از آلمانی‌ها هنوز احساس عجیبی در مورد سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در ارتش‌مان دارند. اما فکر می‌کنم با توجه به اتفاقاتی که در چند سال گذشته رخ داده است، گزینه واقعی دیگری وجود ندارد. »شارلوت و لویدویگ نیاز به افزایش هزینه‌های دفاعی در آلمان را احساس می‌کنند. سوفی، یک مادر جوان، معتقد است که سرمایه‌گذاری در دفاع در حال حاضر «در دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم ضروری است.» اما آلمان به سرباز و همچنین تانک‌ نیاز دارد و او علاقه چندانی به استخدام پسر خود در ارتش ندارد. «آماده جنگ هستید؟» ارتش آلمان (بوندس‌ور) تنها یک مرکز موقت برای جذب نیرو دارد، یک واحد کوچک که بین یک داروخانه و یک فروشگاه کفش در کنار ایستگاه فردریش‌اشتراسه برلین واقع شده است. با مانکن‌هایی در ویترین که لباس استتار به تن دارند و شعارهایی مانند «باحال ولی هیجان‌انگیز» هدف این مرکز جذب مردان و زنان برای خدمت است، اما در طول روز تنها چند تماس دریافت می‌کند. آلمان پیش‌تر از دستیابی به هدف تعیین‌شده خود برای افزایش ۲۰ هزار نفری شمار سربازان و رسیدن به نیروی ۲۰۳ هزار نفری و همچنین کاهش میانگین سن به زیر ۳۴ سال، ناکام مانده است.

اما اهداف مورد نظر ژنرال بروئر بسیار بزرگ‌تر است. او به ما گفت که آلمان به ۱۰۰ هزار سرباز اضافی نیاز دارد تا به طور مناسب از خود و بخش شرقی ناتو دفاع کند. به این ترتیب مجموع نیروها به ۴۶۰ هزار نفر ، شامل ذخیره‌ها، خواهد رسید. بنابراین او مصرانه می‌گوید که بازگشت به خدمت سربازی «به طور قطع» ضروری است. خدمت نظامی اجباری در آلمان تا سال ۲۰۱۱ برای همه مردان اجرا می‌شد. «الان نباید در این مورد تصمیم بگیریم که کدام مدل آن‌ها را جذب می‌کند. برای من، فقط این مهم است که سربازها را جذب کنیم.» این بحث تازه آغاز شده استژنرال بروئر به وضوح خود را در صف مقدم تلاش‌ها برای «چرخش» سریع‌تر و بیشتر آلمان قرار داده است.با شیوه ساده و گیرای خود، او دوست دارد در نشست‌های عمومی منطقه‌ای حضور پیدا کند و مخاطبان را با یک سوال به چالش بکشد: «آیا برای جنگ آماده‌اید؟» روزی یک زن او را متهم کرد که او را ترسانده است. ژنرال بوئر پاسخش را به آن زن به یاد می‌آورد: «من گفتم: این من نیستم که شما را می‌ترسانم، بلکه طرف دیگر است!» اشاره او به ولادیمیر پوتین بود. ژنرال بوئر چنین استدلال می‌کند که این «زنگ خطر» دوگانه – یعنی تهدید روسیه از یک سو و ایالات متحده‌ای انزواطلب و بی‌تفاوت از سوی دیگر– اکنون برای آلمان بلند و واضح به صدا درآمده است که نمی‌توان آن را نشنیده گرفت.«حالا این که باید تغییر کنیم، برای تک تک ما قابل درک است.» بی بی سی

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها