رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 652155

جای ایران در جنگ تعرفه ها

ساعت 24 - دونالد ترامپ کمتر از 3 ماه است فعالیتش در منصب ریاست جمهوری آمریکا را آغاز کرده و درهمین روزهای کوتاه برای امور داخلی و نیز در باره سیاست خارجی و از همه مهمتر در باره اقتصاد تصمیم‌های بزرگی گرفته و اجرایی کرده است.

مهمترین تصمیم ترامپ برگرداندن افتصاد آمریکا به دوران تعرفه‌ها و حمایت از تولید داخلی با افزایش نرخ تعرفه واردات از کشورهای گوناگون است. این تصمیم آمریکا با واکنش‌های دیگر کشورها به ویژه اتحادیه اروپا ، چین ، مکزیک و کانادا که شرکای اصلی تجارت با آمریکا هستند روبه رو شده است. 

نکته با اهمیت در این رخداد بزرگ تجاری در سطح جهان اما ارایه نتایج این تصمیم برروی اقتصاد کشورها با استقاده از نتایج پژوهش‌های انجام شده از سوی اندیشکده‌ها و پژوهشگاه‌های این دسته از کشورها است.  

ارایه پیامدهای تصمیم آمریکا بر اقتصاد جهان و اقتصاد کلی هر کشور ابن فایده را دارد که کاررا از دست سیاستمداران برای تصمیم گیری‌ها بیرون آورده و آن‌ها را ناچار می‌کند در چارچوب‌های کارشناسی واکنش نشان داده و تصمیمهای هیجانی نگیرند. بررسی این داستان در ایران اما نشان می‌دهد پژوهشگاه‌های وابسته به نهادهای حنومتی و دولتی دراین باره کاری نکرده و با اگر کاری انجام شده نتایج آن در اختیار جامعه قرار نگرفته است تا شهروندا ن بدانند تصمیم‌های بزرگ جهانی بر کسب و کار و معیشت آن‌ها چه پیامدهایی دارد و هود را برای این گیامدها آماده کنند.  

برخی اما می‌گویند اقتصاد ایران گونه‌ای است که اصولا در این بازی بزرگ جایی ندارد و حجم تچارت خارجی ایران اضولا در اندازه‌هایی نیست که از این بازی عجیب اسیب ببیند.  

البته این تحلیل بیشتر از اینکه خرسند کننده باشد آدمی را اندوهگین می‌کند اما بازهم دلیلی براین نیست که پژوهش‌های لازم برای برحورد کارشناسانه با این مساله انجام نشود. جالا و در حالی که جهان هنوز راه درازی در مسیرتازه پیش نرفته می‌توان از پژوهشگاه‌های وابسته به نهادهای دولتی و حکومتی خواست برای اینکه با رخدادهای ناشناس روبه رو نشویم و شهروندان ایرانی آسیب تازه‌ای نبینند پژوهش را در دستور کار قراردهند. بدیهی است تیم پووهش‌ها باید از سیاست زدگی دوربمانند و همه حقیقت داستان را بررسی و به اطلاع برسانند.  

دراین نسیر باید از همه نیروی کارشناسی ایرانی در داخل و خارج از کشور استقاده شود تا بتوان واقعیت ها را فهمید. پژوهشگاه‌ها و اندیشکده‌ها برای چنین روزهایی تاسیس می شوند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها