رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 652163

اهرم‌‌‌سازی تهران و واشنگتن

ایالات‌متحده در حالی که به دنبال راهکار دیپلماتیک در قبال مساله ایران است همزمان فشار نظامی را نیز افزایش داده است. پنتاگون حضور نظامی ایالات متحده در خاورمیانه را گسترش داده و دو گروه ضربتی هواپیماهای حامل را به منطقه ارسال کرده است، به همراه جنگنده‌های F-۳۵، بمب‌‌‌افکن‌‌‌های B-۲ و سامانه‌های دفاع هوایی پاتریوت. همچنین چند روز پیش نیز بلومبرگ نوشت که وزیر دفاع آمریکا دستور اعزام نیروهای بیشتر به خاورمیانه، از جمله ناو هواپیمابر کارل وینسون و هواپیماهای جنگی را صادر کرده است.

در ادامه این مطلب آمده است: «این اقدام در حالی انجام می‌شود که ایالات متحده قصد ادامه حملات خود علیه حوثی‌‌‌ها را دارد و تنش‌‌‌ها با تهران بر سر برنامه هسته‌‌‌ای آن افزایش یافته است.»

آکسیوس نیز به نقل از برخی مقامات نوشت که تقویت نیروهای آمریکایی در خاورمیانه به موازات مسیر سیاسی «اگر ترامپ تصمیم به حمله بگیرد»در دستور کار قرار گرفته است. هر چند ایالات متحده گفته است که این تحرکات آماده‌‌‌سازی برای یک حمله قریب‌‌‌الوقوع به ایران نیست، بلکه برای حمایت از کمپین ایالات متحده علیه یمنی‌ها است.

همزمان با آمریکا برخی کشورهای اروپایی نیز در حال فضاسازی‌‌‌هایی با هدف کشاندن ایران به پای میز مذاکره هستند. در این راستا رئیس‌‌‌جمهور فرانسه، امانوئل مکرون، روز چهارشنبه گذشته وزرای کلیدی و کارشناسان را برای بررسی ایران، از جمله برنامه هسته‌‌‌ای این کشور، در میان افزایش تنش‌‌‌ها بین تهران و رئیس‌‌‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، گرد هم آورد.

به گزارش «انتخاب» به نقل از رویترز، چنین نشست کابینه‌‌‌ای که به یک موضوع خاص اختصاص داشته باشد، نادر است و نشان‌دهنده نگرانی فزاینده متحدان اروپایی واشنگتن است که ایالات متحده و اسرائیل ممکن است به تاسیسات هسته‌‌‌ای ایران حمله هوایی کنند، مگر اینکه توافقی سریع درباره برنامه هسته‌‌‌ای ایران حاصل شود.  

البته ایران نیز اهرم فشار خود را دارد. مقامات و کارشناسان معتقدند که تهران به ساخت یک سلاح هسته‌‌‌ای نزدیک‌‌‌تر از هر زمانی است - و احتمالا اگر بخواهد پیش برود، تنها چند ماه با آن فاصله دارد. در این رابطه علی لاریجانی گفت: « من فکر می‌‌‌کنم آمریکا دارد یک اشتباه استراتژیک می‌کند. ما گفته‌ایم هم فتوا هست هم زیرنظر آژانس کار می‌‌‌کنیم و به سمت سلاح نمی‌رویم اما اگر شما در مساله هسته‌‌‌ای ایران کار اشتباهی بکنید ایران را مجبور [به این کار] می‌‌‌کنید. با دست خودتان دارید این کار را می‌‌‌کنید. » این مقام ایرانی افزود: «آقای ترامپ می‌گوید یک رئیس‌جمهور صلح‌‌‌طلب است؛ این با تهدید نظامی در تناقض است.»

دنیای اقتصاد

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها