به گزارش ایرنا، این شبکه آمریکایی به نقل از سه فرد مطلع که نامشان را فاش نکرد، گزارش داد، تهاجم نظامی آمریکا طی سه هفته گذشته که از ۱۵ مارس (۲۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز شده، از صدها میلیون دلار مهمات از جمله موشکهای کروز دوربرد JASSM، بمبهای هدایتشونده JSOW و موشکهای تاماهاوک استفاده شده است.
علاوه بر این، بمبافکنهای بی-۲ مستقر در «دیگو گارسیا» مورد استفاده قرار گرفته، بزودی یک ناو هواپیمابر اضافی و چندین اسکادران جنگنده و سامانههای دفاع هوایی به منطقه فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) به این عملیات اضافه شوند.
یکی از منابع آگاه گفت که احتمالا وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) از کنگره درخواست خواهد کرد که برای ادامه این عملیات بودجه اضافی در اختیار آن قرار دهد اما به نظر نمیرسد که این بودجه را دریافت کند زیرا هر دو جناح سیاسی آمریکا (دموکراتها و جمهوریخواهان) از حمله به یمن انتقاد کردهاند.
پنتاگون تاکنون نتایج حملات روزانه آمریکا به یمن را فاش نکرده است. مقامهای ستاد مشترک ارتش آمریکا، فرماندهی مرکزی آمریکا، فرماندهی هندوپاسیفیک، دفتر معاون وزیر دفاع در امور سیاستگذاری و وزارت خارجه آمریکا در روزهای اخیر به کنگره اعلام کردهاند که شماری از اعضای کادر رهبری حوثیهای یمن را کشته و برخی مراکز نظامی آنها را نابود کردهاند.
منابع آگاه گفتند، اما این نهادها اذعان کردهاند که این گروه یمنی همچنان قادر است سنگرهای خود را تقویت کرده و انبارهای تسلیحاتی زیرزمینی خود را حفظ کند.
یک مقام دفاعی آمریکایی گفت، دشوار است که به وضوح میزان انبارهای تسلیحاتی حوثیها را مشخص کرد.
یکی از منابع آگاهی که با سیانان گفتوگو کرد، اظهار کرد که حملات آمریکا «برخی سایتهای حوثیها را از بین برده اما نتوانسته بر قابلیت آنها برای ادامه شلیک به کشتیها در دریای سرخ یا سرنگون کردن پهپادهای آمریکایی تاثیر بگذارد. این در حالی است که ما همچنان در حال آمادهباش، صرف مهمات و سوخت و زمان استقرار هستیم.
سیانان در گزارش خود اعلام کرد که «اریک کوریلا» رئیس فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) برای انجام حملات به یمن دیگر نیازی به کسب تاییدیه از سطوح بالاتر ندارد و این مساله شتاب حملات را افزایش داده است.
بر اساس این گزارش، هنوز مشخص نیست که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قصد دارد تا چه زمانی حمله به یمن را ادامه بدهد.
ترامپ گفته که تا زمان توقف حملات حوثیها به کشتیها در دریای سرخ به عملیات نظامی آمریکا ادامه میدهد اما به رغم گذشته چند هفته از تهاجم آمریکا، حوثیها به شلیک موشک و پهپاد به اهدافی در دریای سرخ ادامه میدهند.
چند منبع آگاه به سیانان گفتند که حوثیها هفته گذشته یک پهپاد آمریکایی دیگر به نام امکیو-۹ ریپر را سرنگون کردند. آنها پیشتر یک پهپاد دیگر از همین نوع را ساقط کرده بودند.
در همین حال، یک مقام دفاع دیگر در آمریکا مدعی شد که حملات حوثیها به اسرائیل با استفاده از موشکهای بالستیک در هفته گذشته کاهش داشت.
این مقام که نامش فاش نشده است، مدعی شد، تداوم حملات آمریکا ارتباطگیری و حمله دقیق حوثیها به اهداف را دشوارتر کرده است.
افرادی که گزارشهای توجیهی درباره عملیات نظامی آمریکا علیه یمن را دریافت کردهاند، میگویند آن دسته از مقامهای حوثیها که در تهاجم آمریکا کشته شدهاند از مقامهای میانرده یا جزو «مدیریت میانی» بودهاند. یکی از موارد استثنا که جزو مقامهای بلندپایه یمنی محسوب میشود، مسئول عملیات پهپادی حوثیهاست که ماه گذشته میلادی (مارس) در حمله آمریکا کشته شد.
سیانان به نقل از منابع آگاه گزارش داد، برخی مقامهای فرماندهی هندوپاسیفیک آمریکا نیز در روزها و هفتههای اخیر نسبت به استفاده زیاد از تسلیحات دوربرد توسط سنتکام از جمله موشکهای تاماهاوک و JASSM شکایت کردهاند چرا که این تسلیحات در صورت بروز جنگ با چین اهمیتی حیاتی خواهند داشت و برنامهریزان فرماندهی هندوپاسیفیک نگران هستند که عملیات سنتکام علیه یمن تاثیر منفی بر آمادهباش ارتش آمریکا در اقیانوسیه داشته باشد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.