رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 652220

افزایش تنش بین اسرائیل و ترکیه در سوریه

ساعت 24 - رئیس مجلس ملی ترکیه با بیان این که رژیم صهیونیستی عملیات حذف تمامی عواملی را که برای آن خطر دارد آغاز کرده است، گفت از نظر او این رژیم برای درگیر شدن با ترکیه در سوریه خطر نخواهد کرد.

به گزارش ایسنا، «نعمان کورتولموش»، رئیس «مجلس ملی کبیر» ترکیه، امروز (یکشنبه) اعلام کرد که آنکارا امیدوار است رژیم صهیونیستی خطر درگیری با ترکیه در سوریه را نپذیرد. خبرگزاری ریانووستی با انتشار این مطلب گزارش داد: جمعه گذشته، شبکه خبری کان اسرائیل به نقل از یک منبع مطلع دولتی گزارش داد که اسرائیل از ایجاد پایگاه‌های نظامی ترکیه در سوریه جلوگیری خواهد کرد و در صورت عبور از خطوط قرمز، اقدامات لازم را انجام خواهد داد. با این حال، این شبکه در گزارش خود اشاره کرد که اسرائیل به دنبال رویارویی با ترکیه نیست. همزمان، روزنامه جروزالم پست نیز پنجشنبه گذشته، به نقل از یک مقام اسرائیلی گزارش داد که حملات هوایی اسرائیل به سوریه با هدف «ارسال پیام به ترکیه» انجام شده و از آنکارا خواسته شده از ایجاد پایگاه‌های نظامی در خاک سوریه یا دخالت در فعالیت‌های اسرائیل در حریم هوایی این کشور خودداری کند. کورتولموش در گفت‌وگویی با روزنامه حریت ترکیه گفت: به نظر من اسرائیل آنقدر غیرمنطقی نیست که خطر درگیری با ترکیه را صرف‌نظر از هر شرایطی بپذیرد. هدف اسرائیل کاملا روشن است. دولت نتانیاهو (نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی) دکمه تحقق چشم‌انداز خود را فشار داده است. این فقط مربوط به الحاق غزه نیست. اگر چنین است، چرا به لبنان حمله کردند؟ اگر می‌خواهند فلسطینی‌ها را از سرزمین خود بیرون کنند، چرا به سوریه حمله می‌کنند، چرا به یمن حمله می‌کنند، چرا به ایران حمله می‌کنند؟ بنابراین، اسرائیل عملیاتی را برای حذف تمام عناصری که برای خود خطرناک می‌داند، آغاز کرده است.

رژیم صهیونیستی در چهارشنبه و پنج‌شنبه گذشته، حملات گسترده‌ای به فرودگاه‌های نظامی در شهرهای حماه و حمص سوریه و تاسیسات یک مرکز تحقیقات علمی در دمشق انجام داد. رسانه‌های سوری نیز از حملات هوایی و توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی در جنوب این کشور خبر دادند. پس از سقوط دولت بشار اسد، رئیس‌جمهور پیشین سوریه و به قدرت رسیدن گروه تحریرالشام در اوایل دسامبر سال گذشته در دمشق، ارتش رژیم صهیونیستی شروع به هدف قرار دادن تاسیسات نظامی ارتش سابق سوریه کرد. انبارهای تسلیحات، فرودگاه‌های نظامی و سامانه‌های دفاع هوایی مستقر در استان‌های مختلف سوریه مورد حملات گسترده‌ای قرار گرفتند. حملات هوایی رژیم صهیونیستی پیشتر نیز فرودگاه نظامی «پالمیرا» و پایگاه هوایی «تی-۴» سوریه، واقع بین پالمیرا و حمص، را هدف قرار داده بود. گدعون ساعر، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در گفت‌وگویی با روزنامه فیگارو در پاسخ به این که برای مقابله با نفوذ ترکیه در سوریه چه می‌کنید، گفت: ترک‌ها نفوذی قوی در سوریه دارند و آشکارا می‌خواهند یک منطقه تحت کنترل ایجاد کنند. ما از حضور نظامی آن‌ها و حملاتشان به کردها در شمال سوریه نگرانیم.

این در حالی است که وزارت امور خارجه ترکیه در واکنش به حملات اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه در بیانیه‌ای گفت: اسرائیل با حملات خود به تمامیت ارضی و وحدت ملی کشورهای منطقه، به بزرگ‌ترین تهدید امنیتی برای منطقه ما تبدیل شده است. اسرائیل به عنوان یک عامل بی‌ثبات‌کننده راهبردی در منطقه، همزمان به ایجاد آشوب و دامن زدن به تروریسم می‌پردازد. این وزارتخانه افزود که رژیم صهیونیستی برای برقراری امنیت در کل منطقه، ابتدا باید «از سیاست توسعه‌طلبی خود دست بردارد، از سرزمین‌های اشغالی خارج شود» و «تلاش‌ها برای تثبیت وضعیت سوریه را تضعیف نکند. » ترکیه پس از سقوط اسد تاکید کرد که به اقدامات خود برای جلوگیری از فعالیت نیروهای دموکراتیک سوریه که آن‌ها را سازمانی تروریستی می‌داند، ادامه خواهد داد. آنکارا نظامیان خود را با این هدف در شمال سوریه حفظ کرده و تا کنون چندین درگیری نظامی با نیروهای دموکراتیک سوریه داشته است.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها