به گزارش ایسنا، «محمد اسلامی» صبح امروز (چهارشنبه) در نوزدهمین سالروز ملی فناوری هستهای اظهار کرد: ما در طول سه سال گذشته به لطف الهی و به طور دائمی هر سال حدود ۱۵۰ دستاورد علمی، فناوری و صنعتی داشتیم. این روند نشان دهنده ارادهای است که اهداف را به طور پیوسته دنبال میکند. سازمان انرژی اتمی برای هر مسالهای راه حل داشته و خواهد داشت. امروز در نمایشگاه آثار و نتایج اقدامات انجام شده، نشان داد که این جریان، پیوسته و فعال توانسته تراز متناسب با شان ملت ایران را در حوزه علوم و فنون پیشرفته ارتقا بخشد. وی افزود: نکته حائز اهمیت برای ما این است که سازمان انرژی اتمی ایران برنامه محور حرکت کند و براساس اهداف و سیاستهایی که تعیین و ابلاغ میشود، حرکت خود را تنظیم کرده و با توجه ویژه به اقتصاد هستهای به اقتصاد کشور کمک کند. این نگاه موجب شده است که صنعت هستهای برای سرمایهگذاری بخش خصوصی، فرصت آفرینی داشته باشد. رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: اکنون فعالیتها را در سه بخش برای افتتاح مسیر و پیشبرد اهداف دنبال میکنیم؛ مسیر نخست بحث سرمایهگذاری در حوزه بهداشت و درمان بود که به تولید رادیودارو مرتبط است. در این مسیر با حضور منظم و پیوسته خود توانستیم، حوزه درمان را ارتقا بخشیم و با تحقیقات نتیجه گرا، در حوزه دارو و درمان تحول ایجاد کنیم. ۶۸ رادیودارو تاکنون توزیع شده است و ۲۰ رادیو دارو در مرحله آزمون بالینی قرار دارد که امروز ۳ رادیودارو رونمایی شد.
اسلامی عنوان کرد: مرکز تولید و توسعه رادیودارو که در دوره آقای دکتر صالحی آغاز شده بود، در مسیر تکمیل قرار گرفته است و ظرفیت ما برای تولید رادیوداروها را ۵ تا ۷ برابر افزایش خواهد داد و به قطب جهانی تبدیل خواهیم شد و تا ماههای آینده با حضور رییس جمهور افتتاح میشود. وی ادامه داد: بخش دوم مرتبط به حوزه امنیت غذایی و بحث استفاده از پرتوها است تا بتوانیم با ظرفیت پرتودهی ظرفیتهای خود را به گونهای در اختیار جامعه قرار دهیم تا آفتزدایی از محصولات کشاورزی انجام شود. سامانههای پرتودهی در طول دو سال و نیم گذشته در سطح کشور گسترش یافت. در تعامل با وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی این عرصه فعالیت را در زمینه افزایش بهرهوری محصولات کشاورزی محقق خواهیم کرد. جلوگیری از ضایع شدن محصولات کشاورزی تاثیر مستقیم بر اقتصاد کشور و سبد معیشت خانواده دارد. رییس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: در اسفند ماه به دلیل نگاه متفاوتی که برای صنعت هستهای ایجاد کردیم، در اتاق بازرگانی بخش هستهای ایجاد شد. بخش خصوصی با علاقه مندی فراوان به این عرصه ورود پیدا خواهد کرد. اسلامی اظهار کرد: ما در بحث راهبردی دو مرحله را پشت سر گذاشتیم؛ ورود به صنعت هستهای و ایجاد ظرفیت برای غنیسازی که امروز نوزدهمین سال آن را جشن میگیریم. امروز از فاز تحقیقات علمی عبور کردهایم و وارد مرحله تجاری سازی محصولات شدهایم و در این حوزه به وضعیت پایداری رسیدهایم. وی افزود: مرحله دوم مربوط به بخش مهمی از صنعت هستهای است، توان طراحی و ساخت راکتور قدرت و نیز طراحی سوخت هستهای، مدنظر کارشناسان صنعت هستهای قرار گرفته است. امروز ورود به مرحله سوم به صورت رسمی در حال بررسی است تا برای چرخه سوخت نیز فعالیتهای ما گسترش یابد. طی دو سال گذشته با مشارکت بخش خصوصی دارای کفایت، حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است. در سه سال آینده ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری خواهد شد همچنین فعالیتهای تولید کیک زرد را گسترش خواهیم داد تا سوخت راکتورها را تولید کنیم.
وی به بازدهی اقتصادی نیروگاههای هستهای اشاره کرد و افزود: استفاده از ظرفیت بازار سرمایه را در دستور کار قرار داده ایم. بر اساس برنامه هفتم تکلیف داریم که هزار مگاوات برق هستهای را به ۳ هزار مگاوات برسانیم. همچنین طرح ۲۰ هزارمگاوات را دنبال خواهیم کرد. نیروگاههای اتمی، تولید انرژی پایدار دارند و بازدهی سرمایه آنها با هیچ ظرفیت انرژی قابل مقایسه نیست. رییس سازمان انرژی اتمی ایران خاطرنشان کرد: همکاران خدوم ما با تلاش شبانه روزی توانستهاند افتخارآفرین باشند و این اعتبار را برای ملت عزیز ایران ایجاد کنند و در حضور رییس جمهور میثاق میبندیم که در این راه سستی به خرج نخواهیم داد و با قدرت هر چه تمامتر پیشرفت کشور را سرعت خواهیم بخشید. لازم به ذکر است؛ رادیوداروی «گالیوم فاپی» برای تشخیص ۳۰ نوع سرطان، رادیوداروی «لوتشیم فاپی» مورد استفاده در درمان برخی سرطانها، کرم پوستی «رنیوم-۱۸۸» موثر در درمان سرطانهای شایع پوستی، چشمه کبالت ۵۷ ویژه چاهپیمایی، تولید «متانول دوتره» مورد استفاده در صنایع پتروشیمی، شیمیایی و داروسازی و محصول «دی اتیل هگزیل فسفریک اسید» به عنوان استخراج کننده فلزات باارزش اورانیوم، کبالت، نیکل و روی؛ جدیدترین دستاوردهای صنعت هستهای بودند که امروز توسط دکتر پزشکیان، رییسجمهور کشورمان از آنها رونمایی شد.
وی همچنین در بخشی دیگر از صحبتهای خود به فعالیتهای فناوری هستهای کشور در حوزه امنیت غذایی اشاره کرد.
رییس سازمان انرژی اتمی گفت: در اسفندماه در اتاق بازرگانی، اتاق هستهای شکل دادیم که مورد استقبال تجار و بازرگانان کشور قرار گرفت.
وی با اشاره به نقش فناوری هستهای در عرصه صنعت در بخشی دیگر از صحبتهای خود گفت: امروز وارد فاز سوم توسعه صنعت هستهای میشویم که فازی طلایی، قدرتساز و اقتدارآفرین است.
رییس سازمان انرژی اتمی همچنین به موضوع احداث نیروگاه و تاثیر آن بر تولید برق در کشور اشاره کرد و گفت : در برنامه هفتم توسعه موظف شدهایم ظرفیت تولید برق را از ۱۰۰۰ مگاوات به سه هزار مگاوات ارتقا دهیم.
اسلامی در بخش دیگری از صحبتهای خود در این مراسم، اظهار کرد: ما در یک مقطع حساس به سر میبریم و شرایط ما به گونهای است که علیرغم همه تهدیدها، تخریبها و عملیاتهای تروریستی و مزاحمتهایی که در محیط بیرونی برای کشور ایجاد شده است همکاران ما در سازمان انرژی اتمی هر روز محکمتر و استوارتر در صحنه فعالیتهای خود نقش آفرین بودهاند و توانستند ضریب ارتقای فعالیتها و بازدهی خود در پیشرفت را حفظ و ارتقا دهند. وی ادامه داد: ما در سه سال گذشته به صورت دائمی هر سال حدود ۱۵۰ دستاورد علمی، فناوری و صنعتی داشتهایم.
رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه خاطرنشان کرد: سازمان انرژی اتمی برای هر مسئلهای راه حل داشته و خواهد داشت. هم مسائلی که مربوط به ماموریت کاری خود هست و هم مسائلی که به کشور مربوط میشود و بایستی با استفاده از فناوری که در اختیار سازمان انرژی اتمی است به مدد حل آن مشکل رفت.
اسلامی ادامه داد: سازمان انرژی اتمی به صورت برنامه محور حرکت میکند و بر اساس اهداف و سیاستهایی که در کشور ابلاغ میشود، حرکت خود را تنظیم میکند.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.