رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 652339

احتمال کاهش ۳۰ درصدی نرخ ارز با توافق ایران و امریکا ‌

ساعت 24 -عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: توافق میان ایران و امریکا می‌تواند در کوتاه‌مدت وضعیت کنونی اقتصاد ایران را بهبود ببخشد و فضایی را برای تنفس اقتصادی ایجاد کند، انتشار اخبار حاکی از توافق می‌تواند نرخ ارز را در بازار آزاد البته به صورت هیجانی تا ۳۰ درصد کاهش دهد چنانچه انتشار خبر مربوط به برگزاری زمان مذاکره طرفین به کاهش هفت درصدی نرخ ارز انجامید.

مهراد عباد، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفت‌‌وگو با خبرنگار ایلنا پیش‌بینی خود را از آنچه در صورت توافق ایران و امریکا روی خواهد داد تشریح کرد و گفت: مشکلاتی که اقتصاد ایران و در زیرمجموعه آن تجارت کشور با آن‌ها روبه‌روست از تحریم‌های خارجی برمی‌آید که در چند دهه اخیر به اقتصاد ما تحمیل شده است. علاوه بر تحریم‌های خارجی ناکارآمدی‌های داخلی و ضعف‌های مدیریتی نیز به سهم خود تجارت را با مشکل روبه‌رو کرده است و این دو جریان مانع از تحقق یک رشد اقتصادی مطلوب در کشور شده و به افزایش نرخ تورم دامن زده و سبب شده ارزش پول ملی ما روزانه کاهش پیدا کند. تا جایی که امروز شاهد هستیم ارزش این پول یک‌شبه از یک کامنت یا توئیت به میزان قابل‌توجهی تاثیر می‌پذیرد.

وی افزود: در این شرایط توافق میان ایران و امریکا می‌تواند در کوتاه‌مدت وضعیت کنونی اقتصاد ایران را بهبود ببخشد و فضایی را برای تنفس اقتصادی ایجاد کند، انتشار اخبار حاکی از توافق می‌تواند نرخ ارز را در بازار آزاد البته به صورت هیجانی تا ۳۰ درصد کاهش دهد چنانچه انتشار خبر مربوط به برگزاری زمان مذاکره طرفین به کاهش هفت درصدی نرخ ارز انجامید.

عباد ادامه داد: خواسته دیپلمات‌های ایرانی رفع تمام تحریم‌های ناعادلانه‌ای است که علیه ایران وضع شده با این حال حل چالش‌های برآمده از تحریم‌های امریکا علیه ایران حتی با فرض توافق در کوتاه‌مدت انجام نمی‌شود و به طور مثال موضوعی مانند پیوستن ایران به اف‌ای‌تی‌اف دست‌کم تا دو سال زمان می‌برد مگر اینکه دولت امریکا با حکم حکومتی زمینه تعجیل امور را فراهم آورد.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: فارغ از تحریم‌های خارجی در داخل کشور سیاست‌ها نهادگرا است، حدود ۹۰ درصد اقتصاد ایران دولتی است و بنابراین برای رشد اقتصادی علاوه بر حل مشکل تحریم‌های خارجی نیاز به تحولات داخلی نیز وجود دارد.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر تاثیر توافقات بر بازار ارز کشور یادآور شد: نرخ ارز را باید بازار تعیین کند با این حال توافق می‌تواند به ریزش قیمت ارز در بازار آزاد و کاهش شکاف نرخ در بازارهای رسمی و غیررسمی هر چند به صورت هیجانی بینجامد. هر چند رئیس بانک مرکزی هنوز هم تصریح دارد که بازار آزاد ارز در کشور اصلا وجود ندارد با این حال بدیهی است که توافق از شدت نوسانات ارزی کم خواهد کرد.  

عباد گفت: خواسته ما به وجود آمدن بستر مناسب برای تعامل تجاری سازنده با دنیاست ایران پتانسیل‌های زیادی دارد، اما متاسفانه به دلیل تحریم‌ها، بسیاری از این ظرفیت‌ها در نطفه خفه شده اما با کنار رفتن تحریم‌ها، اقتصاد ایران بار دیگر این فرصت را پیدا خواهد کرد که در عرصه‌های بین‌المللی با محدودیت‌های کمتری فعالیت کند و در راستای منافع خود گام بردارد.

وی اظهار کرد: در سال‌های گذشته برای تولید و صادرات با بحران‌هایی مواجه بوده‌ایم و کنار رفتن تحریم‌ها به یقین می‌تواند تغییرات ملموسی به همراه داشته باشد از جمله اینکه شرکت‌های خارجی به همکاری با شرکت‌های ایرانی رغبت پیدا می‌کنند و بستری به وجود می‌آید تا با جذب سرمایه‌گذاری و مشارکت اقتصادی برای بهبود کیفیت کالاهای ایرانی اقدام شود.

عباد در پایان تصریح کرد: ناگفته نماند که هر توافقی در صورتی می‌تواند پایدار باشد که برد برد باشد و طرفین در جریان توافق به یکدیگر امتیازاتی بدهند باید دید جریان مذاکرات چگونه پیش می‌رود.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها