صنعت برق سالانه ۳ میلیارد یورو سرمایه نیاز دارد
ساعت 24 - نایب رئیس هیات مدیره انجمن صنفی نیروگاههای ایران گفت: باتوجه به رشد مصرف برق حدود ۴ تا ۵ هزار مگاوات در سال باید به ظرفیت تولید اضافه شود که برای این میزان ۲.۵ تا ۳ میلیارد یورو سرمایهگذاری نیاز است.
عباس کریمی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره تاثیر نتایج مثبت مذاکرات بر توسعه و سرمایهگذاری در صنعت برق و نیروگاههای کشور اظهار داشت: باتوجه به وضعیت تکنولوژی نیروگاهی که یک تکنولوژی بروز است و فارغ از اینکه قدیمی و یا جدید باشند؛ تعامل با سرمایهگذاران، سازندگان قطعات و تجهیزات نیروگاهی و یا سازندگان نیروگاهها تاثیر مثبت دارد.
وی افزود: مشکلی که در سالهای اخیر با آن درگیر بودهایم اینکه به دلیل عدم جذابیت سرمایهگذاری در بخش برق نیروگاهها؛ علیرغم رشد سالانه حدود ۵ درصدی که در برخی سالها بیشتر هم شده؛ توسعه چندانی در این صنعت صورت نگرفته است. بنابراین اگر گشایش حاصل شود باتوجه به رشد مصرف برق و رشد توسعه صنعتی نیاز است سرمایهگذاری بیشتری در حوزه تولید برق و احداث نیروگاه انجام شود.
نایب رئیس هیات مدیره انجمن صنفی نیروگاههای ایران گفت: ما در حال حاضر چه در بخش نیروگاه حرارتی و چه تجدیدپذیر نیاز به سرمایهگذاری زیادی داریم که طبیعتا امکان جذب همه این سرمایه از داخل کشور فراهم نیست. به موازات اینکه باید از نظر قیمت خرید انرژی از نیروگاهها تجدیدنظر صورت گیرد که هزینهها توجیه اقتصادی و جذابیت داشته باشد، در کنار آن باید سرمایهگذارانی باشند که در بحث ورود تجهیزات، تکنولوژی و سرمایهگذاری اولیه برای احداث نیروگاه بهره ببریم.
وی خاطرنشان کرد: اگر ترس ناشی از تحریمهای بینالمللی و تحریمهای امریکا نباشد و محدودیتها لغو و یا کاهش پیدا کند قطعا سرمایهگذاران دیگر کشورها علاقمند به حضور و سرمایهگذاری در صنعت برق و احداث نیروگاه ایران هستند، حتی حوزه ساخت تجهیزات نیروگاههای تجدیدپذیر برای سرمایهگذاری خارجی جذاب است.
کریمی توضیح داد: باتوجه به رشد مصرف برق حدود ۴ تا ۵ هزار مگاوات در سال باید به ظرفیت تولید اضافه شود بخشی از نیروگاههای کشور قدیمی هستند و باید به مرور از مدار خارج شوند، احداث هر کیلووات ساعت نیروگاه خورشیدی و یا سیکل ترکیبی حدود ۵۰۰ یورو هزینه دارد یعنی برای یک نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی حدود ۵۰۰ میلیون یورو سرمایه نیاز است.
بنابراین اگر بنا باشد سالانه ۵ هزار مگاوات نیروگاه وارد مدار کنیم ۲.۵ تا ۳ میلیارد یورو سرمایهگذاری نیاز است، حجم ریالی این سرمایه به قدری بالاست که از داخل امکان تامین نداریم اما اگر گشایش حاصل شود میتوان این سرمایه را از چین و کشورهای آسیایی و حتی اروپا و امریکا تامین کرد.
وی تاکید کرد: بازار ایران بکر است و قابلیت جذب سرمایهگذاری بالایی دارد و اینکه کدام کشور به حوزه صنعت برق کشور ما ورود کند بستگی به گشایش سیاسی و جذابیت بازار ایران دارد. اگر گشایش سیاسی اتفاق بیفتد برای همه کشورهایی که علاقمند به بازار ایران هستند امکان سرمایهگذاری وجود دارد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.