رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 652451

مردم ایران توافق می‌خواهند

ساعت 24 -رسانه‌نگاران به شهروندان امید می‌دهند و باور دارند روزهای خوش در کسب‌وکارها به دلیل این است که نظام سیاسی جمهوری اسلامی به این نتیجه رسیده که اقتصاد کلان و نیز اقتصاد خانوارها دیگر تاب‌آوری را از دست داده و در صورت ادامه وضع قبل از گفت‌وگوی شنبه عراقچی با مقام آمریکایی وضعیت به نقطه غیرقابل برگشت می‌رسید.

به این ترتیب و پس از مدت‌ها ناراحتی و اندوه و خشم، شهروندان به ظاهر خشنودند و امیدوارند قیمت کالاها و خدمات نیز در مسیر کاهنده قرار گیرند تا شاید روزهای سخت در اقتصاد از زندگی آن‌ها دور شود. آیا این وضعیت ادامه‌دار است؟ برخی باور دارند اگر آمریکا بخواهد همه درخواست‌هایی که از زبان ترامپ شنیده شد را در ادامه مذاکرات روی میز بگذارد شاید این گفت‌وگوها دیگر ادامه نیابد و در آن صورت روندهای فعلی دوباره در مسیر خلاف جهت حرکت خواهد کرد.

واقعیت این است که شهروندان باید از طرف مدیران سیاسی- اقتصادی کشور توجیه شوند و به مردم گفته شود که خوشحال باشند اما تاکید کنند خوشحالی اندازه دارد. از طرف دیگر مدیران ارشد اداره‌کننده ایران نیز باید باور کنند در ادامه گفت‌وگوها کارها به آسانی گام نخست نخواهد بود.  

آمریکایی‌ها هرگونه نرمش و انعطاف در شروع مذاکرات را بدون تردید با سختگیری عوض خواهند کرد و باید منتظر آن روزها باشیم. آنچه می‌توان در این نوشته کوتاه یادآور شد این است که باید منتظر حقیقت بود. حقیقت و واقعیت امور پیش‌رو به‌ آسانی این روزها نخواهد بود.  

شهروندان ایرانی از نهادهای حاکمیتی انتظار دارند که تکلیف خود و مردم را با مذاکرات آتی روشن کرده و ضمن اینکه در برابر خواست‌های آمریکایی‌ها اگر غیرمنطقی باشد بایستند و از سرسختی‌های ناممکن نیز دوری کنند. به طور مثال باید به این اندیشید که آیا می‌توان نگاه تضاد و آمریکاستیزی که در 45سال گذشته محور هر تصمیم و اقدام بوده است را به نگاه سازگاری و آرامش سپرد.

مردم ایران انتظار دارند نهادهای حاکمیتی در برابر بردباری شهروندان در این سال‌ها که قدرت خریدشان به شدت سقوط کرده است پاسخ مثبت داده و اولویت‌بندی‌های تازه را در دستور کار قرار دهند. برابر صیانت از ایران و ایرانیان باید پوست‌اندازی اتفاق بیفتد. تغییر راهبرد در سیاست خارجی و دوری از افراطی‌گرایی در نگاه به شرق و دشمنی با غرب از الزام‌های این دگرگونی در راهبردهاست. 

در داخل کشور نیز باید تغییرات بنیادین صورت پذیرد. نمی‌توان تا ابد شرایط را تثبیت کرد و با سختگیری‌‌ها در شرایط ابراز صلاحیت‌ها در انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری از ورود افراد و گروه‌های دارای صلاحیت جلوگیری کرد. آیا نظام تصمیم‌گیری‌ به این الزام‌ها جواب مثبت می‌دهد؟

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها