سودان در گیرودار بدترین بحرانهای انسانی نادیده گرفته شده است
ساعت ۲۴- گاردین نوشته طبق گزارشهای سازمان ملل و سازمانهای مردم نهاد، سودان گرفتار بدترین بحرانهای انسانی است که در انزوای سیاسی بر جای مانده از دولت سرنگون شده این کشور و دسترسی نداشتن خبرنگاران به آن، از سوی جامعه جهانی نادیده گرفته شده است.
سازمان ملل و سازمانهای مردم نهاد میگویند سودان از بزرگترین بحران انسانی در جهان رنج میبرد و غیرنظامیان آن در حالی که جنگ داخلی این کشور در حال ورود به سومین سال است، بهای بیعملی جامعه جهانی را میپردازند.
روزنامه گاردین در گزارشی با این مقدمه نوشت: انگلیس امروز (سهشنبه) میزبان وزرای ۲۰ کشور در نشستی در لندن با هدف تلاش برای ازسرگیری مذاکرات صلح متوقفشده در سودان است. اگرچه، تلاشهای دیپلماتیک اغلب تحتالشعاع دیگر بحرانها، از جمله جنگهای اوکراین و غزه قرار گرفتهاند.
دو سال از آغاز درگیریها در خارطوم بین ارتش سودان و ونیروهای شبهنظامی واکنش سریع (آراساف) میگذرد و صدها نفر در حملات اخیر این شبهنظامیان به اردوگاههای پناهندگان در منطقه دارفور غربی جان باختهاند که آخرین نمونه از قساوت آشکار در جنگی است که با خشونت و پیامدهای گسترده انسانی آن شناخته میشود.
سودان رکورد تمامی بحرانهای انسانی را شکسته است گاردین نوشت: پیامدهای این رخدادها برای جمعیت ۵۱ میلیوننفری سودان فاجعهبار بوده است. کشته شدن دهها هزار نفر گزارش شده است. صدها هزار نفر نیز با قحطی مواجهند. تقریبا ۱۳ میلیون نفر نیز آواره شده و ۴ میلیون نفرشان به کشورهای همسایه پناهنده شدهاند.
«الیس نالباندیان»، مدیر بخش حمایت منطقهای آکسفام در این باره میگوید: «سودان اکنون بدتر از هر زمان دیگری است. بزرگترین بحران بشردوستانه، بزرگترین بحران آوارگی، بزرگترین بحران گرسنگی. این جنگ رکورد تمامی چیزهای بد را میشکند. »
گاردین: سودان در گیرودار بدترین بحرانهای انسانی نادیده گرفته شده است بحران آوارگی و قحطی در سودان «دنیل اُمالی» رئیس هیات اعزامی کمیته بینالمللی صلیب سرخ در سودان گفت: در این درگیریها نقض گسترده قانون بینالمللی حقوق بشر رخ داده است. تمامی جمعیت غیرنظامی، صرفنظر از این که کجای کشور هستند، اساسا بین یک، دو یا چند گروه گیر افتادهاند. آنها بار اصلی همه چیز را به دوش کشیدهاند. آمار و ارقام به تنهایی بهتآور است.
در ادامه این مطلب آمده است: ماه گذشته، ارتش سودان کاخ ریاستجمهوری در خارطوم را پس گرفت و بیشتر پایتخت را نیز بازپس گرفته است. اما در بیشتر نقاط این کشور درگیریها ادامه دارد. منابعی که سازمان ملل به آنها استناد کرده، گزارش دادهاند که بیش از ۴۰۰ نفر در حملات اخیر نیروهای واکنش سریع در دارفور کشته شدهاند که این گروه در آنجا تلاش میکند الفاضر، آخرین مرکز ایالتی در این منطقه را که تحت کنترل آن نیست، تصرف کند.
الفاشر یکی از چندین منطقه در دارفور است که قحطی در آن اعلام شده و حدود ۶۳۷ هزار نفر را تحت تاثیر قرار داده است. تقریبا نیمی از ۵۰ میلیون نفر جمعیت سودان، یعنی ۲۴.۶ میلیون نفر غذای کافی ندارند.
بحران سودان در انزوای بینالمللی در این گزارش مطرح شد: «لنی کینزلی» رئیس ارتباطات برنامه جهانی غذا برای سودان گفت که درگیریهای دیگر، همچنین نبود دسترسی برای خبرنگاران و انزوای نسبی بینالمللی سودان از دوران حکومت «عمر البشیر» رئیسجمهور پیشین سودان، همگی باعث شده است سودان توجه لازم را دریافت نکند.
او بیان کرد: ما شاهد سطح توجه بینالمللی به سودان همانند دیگر بحرانها نیستیم. نباید رقابتی بین بحرانها وجود داشته باشد اما متاسفانه با تمام چیزهایی که در جهان در جریان است، درگیریهای دیگر، بحرانهای انسانی و مسائل دیگری که تیتر خبرها میشوند، سودان حتی نمیتوانم بگویم فراموش شده، بلکه نادیده گرفته شده است.
ریشههای این جنگ به اواخر سال ۲۰۱۸ میرسد، زمانی که اعتراضات مردمی علیه عمر البشیر، دیکتاتور سودان آغاز شد. «عبدالفتاح البرهان» رهبر ارتش سودان با «محمد حمدان دقلو» (معروف به حمیدتی) رئیس نیروهای واکنش سریع متحد شد تا البشیر را در کودتایی در آوریل ۲۰۱۹ سرنگون کند.
گاردین: سودان در گیرودار بدترین بحرانهای انسانی نادیده گرفته شده است آواره شدن خانوادهای از منطقه دارفور آنها سپس در سال ۲۰۲۱ دوباره متحد شدند تا دولت غیرنظامی را که قرار بود سودان را به دموکراسی انتقال دهد، برکنار کنند. با این حال، حمیدتی مدتها بود که آرزوی قدرت نهایی را برای خودش داشت و شکاف میان این دو نفر در کمتر از دو سال به جنگی تمامعیار تبدیل شد.
نیروهای واکنش سریع که از میان شبهنظامیان عرب جنجاوید سربرآورده و در اواسط دهه ۲۰۰۰ به نسلکشی در منطقه دارفور متهم شده بودند، در هفتهها و ماههای اول با کشیده شدن درگیری به فراتر از خارطوم، به سرعت پیشرفت کردند.
به نوشته این روزنامه، هزاران نفر در دارفور در سال اول جنگ در حملات مستند نیروهای واکنش سریع و شبهنظامیان متحد آن علیه غیرعربهای ماسالیت و سایر گروههای قومی کشته شدند. پناهندگان ماسالیت که به چاد در غرب فرار کرده بودند، هدف قرار گرفتن زنان و دختران برای تجاوزهای گروهی و تیراندازی به پسرها در خیابانها را روایت کردهاند. بر اساس گزارش سازمان ملل که در نوامبر ۲۰۲۴ منتشر شد، شبهنظامیان گفتند زنان را وادار به «به دنیا آوردن فرزندان عرب» میکنند.
نیروهای واکنش سریع و ارتش سودان، هر دو به ارتکاب جنایات جنگی در جریان این جنگ متهم شدهاند.
ایسنا
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.