مجوز داروی جدید آلزایمر در اروپا صادر شد
ساعت 24 - برخلاف درمانهای پیشین قرار است "لکانماب" روند بیماری آلزایمر را کندتر کند. اکنون این دارو مجوز اتحادیه اروپا را دریافت کرده است. با این حال، "لکانماب" فقط برای شمار اندکی از بیماران قابل استفاده است.
کمیسیون اتحادیه اروپا برای نخستین بار دارویی را برای درمان آلزایمر تایید کرده که بر فرآیندهای پسزمینهای این بیماری تمرکز دارد. به گفته کمیسیون اتحادیه اروپا، پادتن یا آنتیبادی لکانماب (Lecanemab) برای درمان در مراحل ابتدایی بیماری طراحی شده و از این رو، نخستین دارو از این نوع است که در اتحادیه اروپا مجوز گرفته است.
این دارو که ممکن است طی چند ماه آینده در دسترس قرار گیرد، قرار است روند پیشرفت بیماری را اندکی کندتر کند. طبق اعلام کمیسیون اتحادیه اروپا، صدور مجوز این دارو شروط سختگیرانهای داشته است. نتیجه تحقیقات این بوده که سودمندی این دارو برای گروه خاصی از بیماران و تحت شرایطی خاص، از خطرات آن بیشتر است. کمیسیون با صدور این مجوز، به توصیه آژانس دارویی اروپا (EMA) عمل کرده است.
اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه وله
درمانهای پیشین آلزایمر نه فرآیندهای زمینهساز بیماری در مغز، بلکه تنها علائم بیماری را هدف قرار میدادند. اما در مورد لکانماب وضع متفاوت است. این آنتیبادی علیه رسوبات آمیلوئید در مغز عمل میکند و به این ترتیب قرار است روند بیماری را در مراحل اولیه کندتر کند. با این حال، موضوع بر سر درمان یا بهبودی نیست، زیرا چشمانداز کشف چنین دارویی هنوز وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: سه برابر شدن ابتلا به "زوال عقل" جهان را تهدید میکند عرضه تا چند ماه دیگر
به گفته کارشناسان، هنوز چند ماه طول خواهد کشید تا این دارو بتواند در عمل مورد استفاده قرار گیرد. یکی از دلایل این تاخیر این است که شرکت سازنده موظف به تهیه دستورالعملهای مفصل، برگزاری دورههای آموزشی برای پزشکان و راهاندازی یک سامانه ثبت و پایش شده است. این دارو هر دو هفته یکبار به صورت وریدی تزریق میشود.
لکانماب تنها برای درمان اختلالات خفیف شناختی، مشکلات حافظه یا زوال عقل خفیف در مراحل ابتدایی بیماری آلزایمر تایید شده است.
از سوی دیگر، این دارو تنها باید برای آن دسته از بیماران مبتلا به آلزایمر استفاده شود که یک یا هیچ نسخهای از ApoE4، شکلی خاص از ژن پروتئین "آپولیپوپروتئین ئی"، را دارند. در این افراد احتمال بروز برخی عوارض جانبی جدی، همچون تورم و خونریزی در مغز، کمتر از کسانی است که دارای دو نسخه از ژن ApoE4 هستند.
به گفته کارشناسان مرکز آلمانی تحقیقات بیماریهای نورودژنراتیو (DZNE)، تنها بخش بسیار کوچکی از حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار فرد مبتلا به آلزایمر در آلمان، واجد شرایط استفاده از این درمان جدید هستند. مرحله ابتدایی بیماری معمولا سه سال نخست آن است. در حال حاضر، این تعداد در آلمان حدود ۲۵ هزار نفر برآورد میشود.
از میان این بیماران ۸۰ درصد از نظر ApoE4 واجد شرایط هستند. با این حال، نه همه آنها تمامی شرایط لازم برای درمان را دارند و نه همهشان به آن علاقهمندند. به گفته کارشناسان، با برآوردی محافظهکارانه، حدود ۱۰ درصد از این بیماران شرایط لازم را دارند. با توجه به همه این عوامل، ممکن است در مجموع حدود ۲۰ هزار بیمار واجد شرایط باشند.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.