رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 652805

امسال تابستان باز هم برق می رود

ساعت 24 - وزیر نیرو گفت: ناترازی برق در تابستان امسال اگر بخواهیم روال گذشته را ادامه دهیم حدود ۲۴هزار مگاوات است، اما اگر بتوانیم طرح‌ها و پروژه‌ها و برنامه‌های متعددی را که داریم اجرایی کنیم، ناترازی را به زیر ۱۰هزار مگاوات خواهیم رساند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو در حاشیه افتتاحیه جشنواره شهید رجایی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ناترازی در صنعت برق یک واقعیت غیرقابل انکار است که ریشه آن در شدت بالای مصرف انرژی، به‌ویژه در بخش خانگی، نهفته است.

وزیر نیرو تاکید کرد: برای مدیریت این وضعیت، برنامه‌های گسترده‌ای در دستور کار قرار گرفته که هدف اصلی آن بهینه‌سازی مصرف و اصلاح الگوی مصرف به‌خصوص میان مشترکان پرمصرف است.

وی در همین رابطه تصریح کرد: مصرف برق در ایران نیازمند مدیریت جدی است و بدون همراهی مردم و اجرای سیاست‌های اصلاحی امکان کاهش ناترازی وجود ندارد.

علی‌آبادی با بیان اینکه اقتصاد برق در ایران به اصلاحات جدی نیاز دارد، اعلام کرد: ما در حال تدوین و اجرای سیاست‌هایی هستیم که به‌واسطه آن فشار اقتصادی افزایش تعرفه‌ها بر دوش مشترکان کم‌مصرف و عادی وارد نشود، در عین حال، باید به این واقعیت اشاره کرد که مشترکان پرمصرف، هرچند تعدادشان زیاد نیست، سهم قابل‌توجهی از مصرف برق را به خود اختصاص داده‌اند و لازم است که به‌سمت مصرف بهینه سوق داده شوند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در سال جاری برنامه وزارت نیرو برای کنترل مصرف این دسته از مشترکان صرفاً توصیه‌محور نخواهد بود، دو اقدام مشخص، یکی در حوزه تعرفه‌گذاری و دیگری در حوزه کنترل فنی مصرف برق، در دستور کار است، به این ترتیب، مشترکان پرمصرف یا باید مازاد مصرف خود را از بازار آزاد برق تهیه کنند و یا با تغییر الگوی مصرف به بهینه‌سازی روی آورند.

وزیر نیرو در ادامه به موضوع حقابه هیرمند نیز اشاره کرد و گفت: موضوع دریافت حق‌آبه از رود هیرمند از طریق مسیرهای دیپلماتیک و حقوقی به‌طور جدی در حال پیگیری است. تاکنون تنها 60 میلیون مترمکعب از سهم ایران رهاسازی شده که عدد بسیار پایینی نسبت به حق قانونی ماست و تلاش‌ها برای دستیابی به سهم کامل ایران ادامه دارد.

وی اضافه کرد: البته وزارت نیرو صرفاً به دریافت حق‌آبه متکی نیست و در حوزه تامین آب شرب منطقه سیستان برنامه‌های اضطراری متعددی از جمله اجرای طرح‌های موقت و انتقال آب از دریای عمان را در دست اجرا دارد، هدف ما تامین پایدار و مطمئن آب برای مردم منطقه است.

وزیر نیرو یکی از راهکارهای اصلی مقابله با ناترازی برق را توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر عنوان کرد و گفت: در زمان حاضر 78 هزار مگاوات درخواست برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر ثبت شده که از این میزان 35 هزار مگاوات پروانه صادر شده است و تلاش می‌کنیم بخشی از این ظرفیت را تا تابستان امسال وارد مدار کنیم، همچنین تا پایان سال جاری 10 هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر به ظرفیت تولید برق کشور اضافه خواهد شد.

وی ادامه داد: یک‌هزار نقطه در سراسر کشور برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر شناسایی شده‌اند که این مناطق به‌دلیل نزدیکی به شبکه‌های برق، با کمترین هزینه و زمان به شبکه متصل می‌شوند، کنار این زیرساخت‌ها، تسهیلات ویژه‌ای نیز برای سرمایه‌گذاران و مجموعه‌های فعال در این حوزه در نظر گرفته شده است.

علی‌آبادی راجع به بخشی از این تسهیلات گفت: امکان مصرف برق تولیدی توسط خود مجموعه، فروش برق با نرخ جذاب در تابلوی سبز بورس انرژی و صادرات برق در ایام غیر اوج مصرف، بخشی از امتیازات ویژه برای فعالان حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است.

وزیر نیرو همچنین با توجه به ارائه لایحه دوفوریتی دولت برای بازگشت تغییر ساعت رسمی کشور، اظهار داشت: تغییر ساعت رسمی نقش موثری در کاهش مصرف انرژی دارد و امیدواریم مجلس شورای اسلامی با این لایحه موافقت کند تا گام مهمی در جهت صرفه‌جویی در مصرف برق برداشته شود.

علی‌آبادی همچنین راجع به وضعیت نیروگاه‌های برق‌آبی کشور گفت: به‌دلیل شرایط خشکسالی، نیروگاه‌های برق‌آبی با ظرفیت کمتری فعالیت دارند، با این حال در اوج مصرف تابستان تلاش می‌کنیم از این ظرفیت‌ها حداکثر استفاده را داشته باشیم.

وی افزود: ناترازی برق در تابستان امسال اگر بخواهیم روال گذشته را ادامه دهیم حدود 24 هزار مگاوات است، اما اگر بتوانیم طرح‌ها و پروژه‌ها و برنامه‌های متعددی را که داریم، اجرایی کنیم، ناترازی را به زیر 10 هزار مگاوات خواهیم رساند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها