خشک سالی تهران را محاصره کرده است
ساعت 24 - کاهش بارشها در استان تهران در حالی پنج سال به طول انجامیده که بررسیها نشان میدهد، منابع زیرزمینی نیز دیگر قابل اتکا نیست..
تهران به دلیل وابستگی شدید به منابع زیرزمینی و سطحی، با کاهش چشمگیر ظرفیت تامین آب مواجه است. خشکسالیهای پیاپی و برداشت بیرویه از چاهها، منابع زیرزمینی را به شدت تضعیف کرده و فرونشست زمین را به چالشی امنیتی و زیستمحیطی تبدیل کرده است، در کنار این مسائل، کمبود مخازن ذخیره آب و قطعیهای مکرر برق، تامین آب پایدار را دشوارتر کرده است.
کارشناسان نیز از وضعیت نگرانکننده تامین آب پایتخت خبر داد و نسبت به کاهش منابع زیرزمینی به دلیل برداشت بیش از حد و تداوم خشکسالی هشدار داده و خواستار همکاری دقیقتر کارشناسان و دستگاههای اجرایی در این زمینه شدند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران نیز که با خبرنگار مهر گفتگو میکرد، با اشاره به برداشت بیرویه از منابع زیرزمینی طی سالهای اخیر، وضعیت این منابع را بحرانی توصیف کرد و گفت: در سال ۱۳۹۹، متوسط برداشت از منابع زیرزمینی تهران ۱۰ متر مکعب بر ثانیه بود، اما این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۱۳.۳، سال ۱۴۰۱ به ۱۶.۴، در سال ۱۴۰۲ به ۱۷.۵ متر مکعب بر ثانیه رسیده، اما در سال ۱۴۰۳ علیرغم تمام تلاشها و افزودن منابع جدید آب زیرزمینی این میزان به ۱۴.۵ مترمکعب بر ثانیه رسیده است و این نشان میدهد، که تداوم خشکسالی و برداشت بیش از حد، قابلیت اطمینان این منابع برای جبران کمبود آب را به شدت کاهش داده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران تاکید کرد که منابع زیرزمینی دیگر قابل اتکا نیستند. با وجود تمام تلاشها برای بهرهبرداری از منابع جدید، خشکسالیهای پیاپی امکان جبران کمبود آب را از بین برده است.
مدیرعامل آبفای استان تهران با اشاره به وابستگی شدید این استان به منابع آب سطحی، از نبود کمبود مخازن ذخیره آب خبر داد و گفت: در مناطقی که امکان تامین آب سطحی وجود دارد، فیلترهای مورد نیاز را به کار میبریم، اما در تهران به دلیل فقر مخزنی و وابستگی به چاهها، با مشکلات جدی مواجه هستیم.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.