رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 652836

خوش بینی به سرمایه گذاری در نفت

ساعت 24 - وزیر نفت با تاکید بر لزوم هم‌افزایی ملی برای تحقق شعار سال، از ارائه بیش از ۲۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری، معرفی بسته‌های جدید مشوق و تامین مالی، همچنین آغاز به کار صندوق تضمین نفت خبر داد.

محسن پاک‌نژاد صبح امروز سه‌شنبه، دوم اردیبهشت در آئین گشایش رویداد «تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه بالادست صنعت نفت و گاز ایران» با اشاره به تمرکز این رویداد بر سه محور «سرمایه‌گذاری»، «تولید» و «تحول ساختاری» بیان کرد: وزارت نفت تاکنون ۱۶ قرارداد در قالب IPC برای توسعه ۲۳ میدان نفتی و گازی با مجموع سرمایه‌گذاری بیش از ۲۷ میلیارد دلار امضا کرده است که از این تعداد، ۹ قرارداد با ارزشی بالغ بر ۱۳ میلیارد دلار در مرحله اجرا قرار دارند و بقیه نیز در آستانه نهایی شدن و در شرف تنفیذ هستند.

وزیر نفت از امضای قرارداد فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی با سرمایه‌گذاری حدود ۱۷ میلیارد دلار به‌عنوان بزرگ‌ترین پروژه اخیر یاد کرد و گفت: امیدواریم این قرارداد نیز به‌زودی تنفیذ شود و اجرای آن با مشارکت پیمانکاران بزرگ داخلی آغاز شود.

معرفی فرصت سرمایه‌گذاری به ارزش بیش از ۱۳۵ میلیارد دلار

پاک‌نژاد از ارائه بیش از ۲۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری و تامین مالی با ارزشی بیش از ۱۳۵ میلیارد دلار در رویداد تحول در سرمایه‌گذاری خبر داد و اظهار کرد: ارزش راهبردی این فرصت‌ها فراتر از حجم سرمایه‌گذاری بوده و اصلی‌ترین مزیت این بسته‌ها در طراحی نوین ابزارها، قراردادها و تسهیلات است که با هدف کاهش ریسک سرمایه‌گذار، تسریع بازگشت سرمایه و افزایش شفافیت ساختار پروژه‌ها ارائه شده‌اند.

وی ادامه داد: فرصت‌های سرمایه‌گذاری در رابطه با طیف متنوعی از پروژه‌ها ارائه شده است که می‌توان به «توسعه ۱۰۰ میدان نفتی و گازی»، «طرح‌های نوآورانه در جمع‌آوری گازهای مشعل»، «احداث واحدهای فرآورشی سریع‌الاحداث»، «خطوط انتقال»، «ایستگاه‌های تقویت فشار» و حتی «پروژه‌های توپکرانی هوشمند» اشاره کرد.

وزیر نفت با تاکید بر رونمایی از بسته مشوق‌ها و تسهیلات جدید قراردادی در بخش بالادستی نفت و گاز در این رویداد گفت: تنوع در سبد قراردادی که برای بخش خصوصی طراحی شده است، می‌تواند بسیاری از نگرانی‌های قبلی سرمایه‌گذاران را در مورد محدودیت قالب قراردادی شرکت ملی نفت ایران برطرف کند.

پاک‌نژاد تاکید کرد: قراردادهای IPC و قراردادهای مشارکت عمومی- خصوصی به همراه شیوه‌نامه جدید تامین مالی با دستورعمل‌های جدید، شفاف و عملیاتی، مسیری جدید در توسعه میدان‌های مشترک و مستقل باز خواهد کرد.

وی ادامه داد: برای نمونه، آغاز اجرای مدل تامین مالی پروژه میدان مشترک سهراب، به‌عنوان یکی از نخستین پروژه‌های بهره‌مند از شیوه‌نامه جدید، گام نخست در عملیاتی شدن این تحول است. این انعطاف‌پذیری و شفافیت، پیامی واضح به بخش خصوصی و غیردولتی دارد که ما آماده مذاکره حتی بر سر نوع قراردادها هستیم.

 

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها