رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 652918

پیش بینی ترستاک صندوق بین المللی پول از اقتصادایران

ساعت 24 - برآوردهای نهادهای رسمی و اصلی اقتصاد کشورنشان می‌دهند در صورتی که هیچ رخداد بزرگر در وضعیت سیاست خارجی ایران روی ندهد ومتغیرهای اقتصادی ایران با وضعیت پیشین به حرکت خود ادامه دهند رشد اقتصادی ایران در سالهای اینده به طور میانگین به 2.3 درصد می‌رسد.

این در حالی است که کارشناسان صندوق بین المللی پول براورد کرده‌اند رشد تولید ناخالص داخلی در سال جاری فقط سه دهم درصد-کمتر از نیم درصد- و در سال 1405 فقط 1.2 درصد رشد خواهد کرد.  یک محاسبه ساده نشان می‌دهد میانگین رشد اقتصاایران در دوسال 1404 و 1405 بر اساس نظر کارشناسان صندوق بین المللی پول فقط کمی بیشتر از نیم درصد است که با پیش‌بینی 2.3 درصدی نهاد معتبر سازمان ملل متحد فاصله قابل اعتایی دارد.  پیش‌بینی نهاد وابسته به سازمان ملل متحد با توجه به اینکه از نهادهای اصلی تولید امار ایران مثل بانک مرکزی سرچشمه می‌گیرد ترسناک است.   با توجه به اینکه رشد ماهانه تورم در فروردین ماه امسال از 4درصد فراتررفته است و با توجه به شتاب قیمت ها درصورت ادامه وضعیت پیشین به نظر می‌رسد برآورد 45 درصدی تورم در سال جاری از سوی صندوق بین المللی پول با واقعیت سازگاری دارد.  مقام‌های آگاه می‌گویند بدون دلارهای خارجی که باید به تن اقتصاد نیمه‌جان ایران تزریق شود ، نرخ تورم در بالا می‌ماند، نرخ رشد به حداقل‌ها می‌رسد و موجودی سرمایه مستهلک شده و نیست می‌شود.  بدون سرمایه خارجی که به این گفت‌وگوها بستگی دارد نمی‌توان ناترازی‌های انرژی را برطرف کرد و تولید به زمین می‌خورد. دوره غفلت‌های مرگبار در اداره ایران سپری شده و ایران جان ندارد بیشتر از این با ناتوانی روبه‌رو شود. کارشناسان می‌گویند دراین صورت می‌توان تصورکرد ابعاد فقر در میان شهروند ساکن سرزمین مادری بیش از پیش گسترش یابد. این فقر به ویژه در میان کارگران و بازنشستگان و معلمان بیشتر خواهد شد.

نهادهای کارگری در روزهای تازه سپری شده به دولت هشدار دادند افزایش مزد امسال کارگران در همین دوماه اسفند و فروردین بلعیده شده است. با توجه به اینکه تحریم نفت ایران ادامه دارد و هنوز چشم اندازی برای سازش ایران و امریکا دیده نمی‌شود سال بسیار سختی برای شهروندان ایرانی پیش‌بینی می‌شود.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها