پرهیز از اعتبارسنجی سلیقهای مشتریان
راه جلوگیری از فساد بانکی
ساعت 24 - عضو هیات عالی بانک مرکزی با بیان اینکه اگر سیستمهای نظارتی و استراتژی توسعه صنعتی مشخص باشد، میتوان از روشهای هدایت اعتبار برای تامین مالی توسعه و رشد استفاده کرد و مشکلات انحراف منابع و فساد هم رخ نمیدهد، گفت: اکنون بخشی از اعتبارسنجی مشتریان سلیقهای و صلاحدیدی است.
به گزارش ایرنا، محمد نادعلی در نشست تحلیلی «هدایت اعتبار در نظام بانکی و سرمایهگذاری برای تولید» با بیان اینکه در وضعیت انباشت چالشها هستیم، اظهار داشت: شبکه بانکی که باید کمک کننده به رشد و توسعه باشد خودش با چالشهایی روبرو است و علاوه بر این برای توسعه و رشد نیاز به تامین انرژی داریم و دولت که خودش باید متولی توسعه باشد با کسریهای جدی روبرو است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اهمیت هدایت اعتبار بیشتر از گذشته است، گفت: باید تلاش کنیم از این منابع موجود بهترین استفاده را کنیم و لازمه آن توجه به توسعه است. در گذشته نگاهها بیشتر کوتاه مدت بودن و نتیجه آن انباشت این چالشها و تلهها شده ایم.
عضو هیات عالی بانک مرکزی با بیان اینکه باید در اندیشههای توسعه بازنگری کنیم، اظهار داشت: بحث هدایت اعتباری موضوع بااهمیتی است و وضعیت اقتصاد ایران بهگونهای است که باید به سمت آن برویم.
نادعلی بر رشد کمیت و رشد کیفیت اعتبار بانکی تاکید کرد و از کشورهای آلمان و ژاپن و چین و کره به عنوان کشورهای موفق در زمینه هدایت اعتبار یاد کرد و افزود: نظامات این کشورها از نظامات بازارهای مالی و سرمایه به سمت شبکه بانکی رفتند.
وی با یادآوری اینکه دلیل نظام تامین مالی آلمان و ژاپن بانک محور است، بنابراین همه این کشورها ابتدا چند بانک را دولتی و یا بانکهای توسعهای ایجاد کردند و هم به رشد کمی و هم کیفی اعتبارات وجه کردند، اظهار داشت: در این کشورها مثلا آلمان صنایع و اولویتها را مشخص کردند و یک سری از صنایع را هم کنار گذاشتند و گفتند وام مصرفی و سفته بازی نمیدهیم.
عضو هیات عالی بانک مرکزی بر سیاست تشویقی و تنبیهی در این کشورها اشاره کرد و گفت: بانکها کسری خود را از بازار بین بانکی و بانک مرکزی میگرفتند و بانکهایی که برنامه هدایت اعتبار را اجرا میکردند با نرخ پایینتری دریافت میکردند و اجازه داشتند شعبه جدید ایجاد کنند. مدیران براساس هدایت اعتبار ارزیابی میشدند. یعنی رشد و ترقی مدیر براساس التزام به هدایت اعتبار بود. اگر این بانکها چارچوبهای هدایت اعتبار را رعایت نمیکردند برنامههای تشویقی برای آنها متوقف میشد.
نادعلی تصریح کرد: تمرکز کشورهایی که در حوزه هدایت اعتبار موفق عمل کردهاند، روی صنایع بزرگ بوده است و منابع خود را به سمت آنها هدایت کردهاند؛ البته به صورت محدود برای بنگاههای کوچک و متوسط هم بوده اما عمدتا برای صنایع بزرگ و صنایعی که صادرات محور هستند این منابع هدایت شده است.
عضو هیات عالی بانک مرکزی با بیان اینکه این کشورها یک سیاست و استراتژی توسعه صنعتی مشخص داشتند و میدانستند از چه صنعت و فعالیتی میخواهد حمایت کنند، تعامل بین بانک مرکزی، دولت و شبکه بین بانکی را عامل مهم و موثر دیگر در این زمینه برشمرد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.