تورم است که خشونت می سازد
ساعت 24 - شرایط اقتصادی ایران به ویژه در سالهای اخیر نقش بیبدیلی در افزایش خشونت داشته است. ما در کشوری زندگی میکنیم که بیش از چهار دهه است با تورم 2 رقمی مواجه است و در پنج تا 6 سال اخیر این تورم از مرزهای ۴۰ و ۵۰ درصد هم گذشته است.
چنین وضعیتی ثبات اقتصادی را از بین برده و جامعه را در وضعیت رکود و بیکاری گسترده قرار داده است. این سهگانه خطرناک رکود، بیکاری و تورم بستر بروز آسیبهای اجتماعی گستردهای است که یکی از مهمترین آنها خشونت است.
این جامعهشناس در ادامه به نابرابری اقتصادی و فاصله طبقاتی اشاره میکند و میگوید: ضریب جینی بالا، فربه شدن اقلیت کوچکی از جامعه که از رانتها و موقعیتهای خاص برخوردارند در حالی که طبقه متوسط به تدریج به طبقه فرودست سقوط میکند زمینههای خشم و نارضایتی عمیقی را فراهم میکند.
وقتی مردم میبینند گروهی کوچک با استفاده از قدرت، فرصت را به ثروت تبدیل میکنند آن هم در جایگاهی که به طور طبیعی هیچگاه نباید به آن دست مییافتند طبیعی است که احساس بیعدالتی در آنها شعلهور شود.
او ادامه میدهد: این نابرابریها فقط اعداد و نمودار نیستند مردم آن را هر روز حس میکنند و درک میکنند. وقتی کسی احساس کند سهمش از جامعه به ناحق گرفته شده و عدالت به او نرسیده این احساس به خشم تبدیل میشود. خشمی که درون فرد باقی نمیماند بلکه در موقعیتی خاص به صورت خشونت در خانواده در کوچه و خیابان یا حتی در محل کار فوران میکند.
ایرنا
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.