رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 653077

باخت صدا و سیما در میدان بندر رجایی

بودجه صداوسیما در سال جاری، ۳۵۰۰۰ میلیارد تومان است! این در حالی است که این هزینه نه تنها دستاوری برای کشور ندارد بلکه با عملکرد اشتباه و برنامه‌سازی‌ها غرض‌ورزانه و رفتارهای عجیب به منافع ملی و امنیت کشور هم ضربه می‌زند

از پخش اظهارات موهن درباره مقدسات اهل سنت و تمسخر مقامات کشورهای همسایه که مخل امنیت ملی ارزیابی شد که بگذریم؛ نحوه اطلاع‌رسانی این رسانه در خصوص فاجعه روز شنبه بندر شهید رجایی هم عامل دیگری بود که فوج انتقادات را متوجه این مجموعه پرخرج کرد.

کامبیز نوروزی، فعال رسانه‌ای و حقوقدان در یادداشتی در صفحه شخصی خود نوشت که «صدا‌وسیما در حادثه مهم و بزرگ انفجار در اسکله شهید رجایی به سنت قدیمی و غیرحرفه‌ای خود یعنی خودداری از اطلاع‌رسانی فعال و درست همچنان پایبند است».

دلیل این انتقاد تند و تیز این بود که در روز وقوع حادثه و در حالی که انتظار می‌رفت که بخش‌های خبری ویژه‌ای برای این فاجعه آماده شود، اخبار ساعت 21، یعنی مهمترین بخش خبری سیما کمتر از چهار دقیقه را به انفجار بندرعباس اختصاص داد. چهار دقیقه‌ای که نه می‌شود در آن ابعاد ماجرا را شکافت و نه حداقل به بخش اندکی از سوالات ذهنی مخاطبان در خصوص چرایی و تبعات مادی و معنوی و استراتژیکی این حادثه بر زندگی ایرانیان و مردم منطقه حادثه‌دیده پاسخ گفت.

اما به نظر می‌رسید سیما چنان در بند این پاسخگویی‌ها نیست و با این ماجرا هم چنان برخورد کرد که با حادثه‌ای در کشوری دور. در حالی که می‌شد حدس زد ابعاد جانی این حادثه بیشتر از آن چیزی باشد که در ابتدا اعلام شده و یک ایران را عزادار خود خواهد کرد، برنامه‌ها به روال سابق بود و حتی برخی از شبکه‌ها برنامه‌های شاد خود را نیز متوقف نکرده بودند.

این در حالی است که چند روز پیش فستیوال موسیقی «کوچه» بوشهر به دلیل شادی مردم در خیابان با حواشی فراوان همراه بود و دلواپسان را به خیابان‌ها کشاند! همان فستیوالی که دیروز حاضرانش برای همدردی با بازماندگان این فاجعه، رویداد خود را نیمه تمام گذاشتند و کارناوال شادیشان را به بزرگترین دسته عزاداری برای هموطنان داغدارشان تبدیل کردند.

اما در مقابل آنچه مردم از تلویزیون ملی شاهد آن بودند نشان می‌داد که این رسانه با وجود دریافت بودجه عمومی و حمایت‌های فراوان، اساسا رسانه مردم نیست.

در این میان آنان که به دنبال اخبار و حواشی این ماجرا بودند باز هم مجبور شدند که همچون گذشته از رسانه‌های دیگر و تلویزیون‌های برون مرزی استفاده کنند، چرا که صدا و سیما مدت‌هاست مرجعیت خبری خود را از دست داده است.

عوامل نفوذ در رسانه ملی آرامش ایران را نمی‌خواهند

صداوسیما، به عنوان رسانه‌ای رسمی، همواره از سوی افکار عمومی و تحلیل‌گران خارجی به‌عنوان بازتاب‌دهنده مستقیم سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی ایران تلقی می‌شود. در نتیجه، محتوای منتشرشده در این رسانه از جنبه‌ای فراتر از تولیدات معمول رسانه‌ای ارزیابی می‌شود و به نوعی نقش بلندگوی دیپلماسی عمومی کشور را ایفا می‌کند. اما چرا آنچه این روزها در صدا و سیما رخ می‌دهد با سیاست‌های اخیر خارجی سازگار نیست؟

در همین باره یک فعال سیاسی اصولگرا به ایلنا گفت: «گویا صدا و سیما از سیاست‌های کلی نظام بی‌خبر بوده و هر کاری می‌خواهد انجام می‌دهد و بعد هم عذرخواهی می‌کند، این واقعاً غیرقابل قبول است. باید مشخص شود که سیاست‌گذاری داخلی در صدا و سیما چگونه است و چرا این سیاست‌ها به تمامی مدیریت‌ها دیکته نشده است. اگر برنامه‌ای از قبل ضبط شده، باید اصلاح شود و اگر زنده است، باید توجه ویژه‌ای به آن شود. این مسائل نباید به‌سادگی نادیده گرفته شوند و باید با دقت و تردید بیشتری پیگیری شوند تا مشخص شود که آیا واقعا سهواً بوده یا اشتباهی در کار بوده چراکه اهمیت این مسئله بسیار بالاست».

عزت‌الله یوسفیان افزود: «ما قانون اساسی را داریم که وظایف صدا و سیما را مشخص می‌کند. بعد از قانون اساسی، برنامه‌ها و سیاست‌های کلی نظام را داریم. سیاست‌های کلی نظام کاملا مشخص است. موضع‌گیری صدا و سیما در امور سیاسی، حتی در مسائل تفریحی و تنوعی و به قول آقایان فوق برنامه فرهنگی مثل ورزش، موسیقی و غیره همه در سیاست‌های کلی تبیین شده که به چه صورتی باشد».

توسعه ایرانی

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها