رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 653096

رنج برنج ادامه دارد

ساعت 24 - دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران با اشاره به دپوی ۲۰۰ هزار تن برنج در گمرکات کشور، به دلیل معوقات ارزی و انقضای ثبت سفارش، خواستار تسریع در تخصیص و تامین ارز و تمدید ثبت سفارش شد. وی ضمن رد ادعای عرضه قطره‌چکانی برنج توسط واردکنندگان، از سیاست ارز ترجیحی انتقاد کرد و حذف آن را راهکاری موثر برای بهبود وضعیت بازار دانست.

به گزارش ایسنا، برنج از جمله کالای اساسی است که چالش‌های بسیار زیادی را متحمل شده و طی ماه‌های اخیر افزایش قیمت چشم‌گیری را تجربه کرده است. طی روزهای گذشته، خبری منتشر شد مبنی بر اینکه با گذشت ۵ ماه از لغو ممنوعیت‌ واردات برنج نخستین کشتی حامل برنج در سال ۱۴۰۴ در بندر امام (ره) پهلو گرفت، ‌اقدامی که برخی معتقدند می‌تواند قیمت برنج ایرانی را تا حدودی کاهشی کند. محموله این کشتی با ۲۷ هزار و ۵۰۰ تن برنج به سفارش شرکت بازرگانی دولتی ایران و به منظور تامین نیاز بازار داخلی و تنظیم بازار، خریداری و از طریق بندر امام (ره) وارد کشور شده است که درباره این موضوع و تاثیرات آن به بازار برنج به گفت‌وگو با دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران پرداختیم.

مجیدرضا خاکی - دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران - در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت برنج‌های وارداتی اظهار کرد: برنج ۲۷ هزار تنی که اخیراً خبر وصول آن منتشر شده، مربوط به واردات شرکت بازرگانی دولتی است و تنها به میزان محدودی می‌تواند نیاز بازار را پاسخگو باشد. در حالی که مسئله اصلی، دپوی حدود ۲۰۰ هزار تن برنج در گمرکات کشور است. این محموله‌ها یا به دلیل منع ریلیز در انتظار ترخیص مانده‌اند یا به دلیل انقضای ثبت سفارش امکان ترخیص ندارند.

وی درباره مشکل ریلیز توضیح داد: در این فرایند، فروشنده خارجی باید اجازه ترخیص محموله را صادر کند، اما به علت مطالبات ارزی معوق از واردکنندگان ایرانی، اجازه ترخیص داده نمی‌شود و این مساله موجب انباشت قابل توجهی از برنج در پشت مرزها و داخل گمرکات شده است. برای رفع این چالش‌ها، تسریع در هر دو فرآیند تخصیص و تامین ارز و همچنین تمدید ثبت سفارش‌ها امری ضروری است.

خاکی تاکید کرد: با ورود این ۲۰۰ هزار تن برنج به داخل کشور، شاهد تاثیر ملموس و مثبتی بر بازار خواهیم بود و در نتیجه می‌توان به بازگشت آرامش به بازار امیدوار بود. پاسخ به اتهام عرضه قطره‌چکانی

دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران در واکنش به اظهارات یک مقام صنفی به ایسنا که مدعی شده بود واردکنندگان برنج را به صورت قطره‌چکانی و دو فاکتوره در بازار عرضه می‌کنند، گفت: چندین نکته در این زمینه وجود دارد. نخست اینکه شرکت‌های عضو انجمن طی ۲۰ روز پایانی اسفند و ۱۵ روز ابتدایی فروردین حدود ۵۰ هزار تن برنج در بازار توزیع کرده‌اند که به هیچ وجه نمی‌توان این میزان را عرضه قطره‌چکانی نامید.

وی افزود: زمانی که بازار دچار آشفتگی می‌شود، وقوع تخلفات طبیعی است. این ناهماهنگی‌ها ناشی از برآورد اشتباه تولید داخلی و محدودیت‌های واردات است که در نهایت به نوسانات شدید قیمتی منجر شده است. اما متهم کردن واردکنندگانی که تحت نظارت نهادهای بازرسی به عرضه کالا مشغولند، به دور از انصاف است.

خاکی ادامه داد: تخلفی هم اگر باشد عمدتاً در حلقه‌های بعدی زنجیره تامین رخ می‌دهد و چه بسا احتمال تخلف در این بخش‌ها بیشتر باشد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها