بحران بی سابقه زاگرس
ساعت 24 - زاگرس، این اکوسیستم حیاتی که ۱۲ استان و معیشت نزدیک به ۱۰ میلیون نفر ایرانی را تحت تاثیر قرار میدهد، به واسطه آفات، تخریب پوشش گیاهی، تغییر اقلیم، تجاوز به منابع طبیعی و مدیریت نامناسب، با تهدید جدی روبروست.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سازمان برنامه و بودجه کشور با تغییر سیاستهای سنتی و رویکردی فراگیر و مشارکتی، مسیر تازهای برای احیا و حفظ این میراث ملی یعنی جنگلهای زاگرس به وجود آورده است.
در آستانه برگزاری همایش بزرگ «مدیریت پایدار جنگلهای زاگرس» در تیر ۱۴۰۴، بحرانهای بیسابقه زیستمحیطی در قلب زاگرس زنگهای هشدار را برای آینده کشور به صدا درآورده است.
در این مسیر، همایش پیشرو نهتنها نقطه تلاقی فهم جمعی از چالشها و راهحلها، بلکه فرصتی برای اجماع ملی، منطقهای و بینالمللی بر سر یک راهبرد حیاتی برای فردای ایران خواهد بود.
زاگرس؛ ستون فقرات زیستبوم ایران در معرض بحرانی بیسابقه
زاگرس امروز، تصویر دردناکی از یک اکوسیستم آسیبدیده
از دید کارشناسان سازمان برنامه و بودجه، زاگرس چیزی فراتر از یک جنگل منطقهای است؛ این پهنه ۱۲ استان را دربر میگیرد و قریب ۱۰ میلیون نفر از جمعیت ایران را از منظر معیشت، اقتصاد، فرهنگ و محیط زیست تحت تاثیر قرار میدهد.
به گفته فرخ مسجدی، نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در حفظ و احیای جنگلهای زاگرس، این منطقه ستون فقرات زیستبوم و اشتغال بخش بزرگی از کشور است.
اما زاگرس امروز، تصویر دردناکی از یک اکوسیستم آسیبدیده است؛ جاییکه فراتر از ارزشهای زیستمحیطی متنوع، بهدلیل تامینکننده ۴۰ درصد آبهای سطحی و زیرزمینی موردنیاز کشور، نقش حیاتی و جبرانناپذیری در امنیت آبی، خاکی و ملی ایران دارد.
بنا بر آماری که مسجدی ارائه کرد از کل عرصه ۳۰ میلیون هکتاری زاگرس، ۶.۲ میلیون هکتار آن هنوز از پوشش جنگلی برخوردار است که همین سطح نیز رو به کاهش پرشتاب است.
بحران زمانی عمیقتر میشود که بدانیم حدود ۱.۵ میلیون هکتار از این جنگلها عملاً به انواع آفات و بیماریهای درختی گرفتار شدهاند؛ از سوختگی شاخهها، زوال درختان، هجوم آفات ناشی از ضعف و تخریب پوشش زمین تا تشدید دامداری غیرمجاز و تجاوز گسترده به اراضی جنگلی برای کشت زیرشکوب (زیر سایه درختان).
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.