رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 6551

رییس اتحادیه طلا و جواهر :

تولید زیورآلات طلا به 40 تن در سال کاهش یافته است

سایت خبری تحلیلی "ساعت 24 "- رییس اتحادیه کشوری طلا و جواهر با اشاره به رتبه پنجاه و چهارم ایران در تولید شمش طلا در جهان، گفت: ذخایر طلای ایران حدود یک هزار تن است که از این میزان، سالانه یک تا چهار تن شمش طلا در کشور تولید می‌شود.

تولید زیورآلات طلا به 40 تن در سال کاهش یافته است
محمد كشتي‌آراي در گفت‌وگوي اختصاصي با «ساعت 24» با بيان اينكه كشور ما از جمله كشورهاي با مصرف بالاي طلا در جهان محسوب مي‌شود، افزود: سالانه حدود 300 تن زيورآلات طلا در بازارهاي ايران و در چرخه توليد، عرضه و مصرف جابه‌جا مي‌شود.
وي با اشاره به اينكه كل ذخاير طلا در جهان 140 ميليون تن است كه 85 درصد ان تاكنون استخراج شده است، اظهار داشت: گردش مالي بازار طلا و جواهر در جهان، رقمي حدود يك هزار ميليارد دلار است كه از اين ميزان، 650 تا 700 ميليارد دلار در بخش جواهرات و 300 تا 350 ميليارد دلار نيز به صنعت طلا مربوط مي‌شود.
رييس اتحاديه كشوري طلا و جواهر در پاسخ به اين پرسش كه ميزان توليد زيورآلات طلا در كشور چقدر است؟ گفت توليد زيورآلات طلا در كشور حدود 100 تن در سال بود كه هم‌اكنون به 40 تن كاهش يافته است.
وي در توضيح دلايل كاهش چشمگير توليد طلا در ايران گفت: از سال 1390 كه موضوع سود بانكي در كشور به طور جدي مطرح مي‌شود، بخش عمده‌اي از سرمايه‌هاي مردم از بانك‌ها خارج و به سمت بازار سكه طلا سرازير شد و همزمان با كاهش تقاضا در بازار زيورآلات طلا، توليد نيز در اين بخش به شدت كاهش يافت به طوري كه طي 3-2 سال گذشته بسياري از واحدهاي توليد زيورآلات طلا يا تعطيل شده و يا با كاهش سرمايه‌گذاري و تعديل نيرو مواجه شده‌اند. در بخش صادرات نيز طي يك سال و نيم گذشته، صادرات اين فلز گرانبها در حد صفر بوده است. حتي واردات قاچاق و غيرقانوني طلا نيز هم‌اكنون به حداقل رسيده است به طوري كه 90 درصد زيورآلات طلا كه در بازارهاي داخلي به نام زيورآلات خارجي به فروش مي‌رسد، ساخت داخل است.
كشتي‌آراي با اشاره به عوامل تاثيرگذار بر بازار طلاي كشور، گفت: به طور كلي نوسان قيمت ارز و نرخ جهاني اونس طلا، دو دليل عمده و تاثيرگذار بر بازار طلاي كشور است. ضمن اينكه گاهي اوقات افزايش تقاضاي ناشي از برخي مناسبت‌ها نيز به صورت مقطعي موجب افزايش قيمت‌ها در اين بازار مي‌شود.
وي تاكيد كرد: در واقع برخلاف برخي تحليل‌هايي كه ارائه مي‌شود، هدفمندي يارانه‌ها، تحريم‌هاي ناعادلانه بين‌المللي عليه كشور، افزايش نرخ حامل‌هاي انرژي و حتي تغيير دولت‌ها تاثيري بر نوسان قيمت‌ها در بازار طلا ندارد.
رييس اتحاديه كشوري طلا و جواهر در تشريح روند يك سال گذشته بازار طلا و سكه گفت: در بيست و چهارم خردادماه سال گذشته و همزمان با انتخابات رياست جمهوري در كشور، قيمت اونس جهاني طلا كاهش مي‌يابد و اين امر در كنار تقويت ارزش پول ملي موجب كاهش قيمت طلا و سكه در بازارهاي داخلي مي‌شود به طوري كه قيمت سكه از يك ميليون و 300 هزار تومان در اواخر خردادماه پارسال به 850 هزار تومان كاهش يافته و تا پايان بهمن‌ماه نيز در همين محدوده ثابت مي‌ماند ولي بحران در اوكراين موجب افزايش قيمت جهاني طلا و به تبع آن رشد 10 درصدي قيمت‌ها در بازار داخلي سكه و طلاي كشور مي‌شود.
وي تاكيد كرد: مادامي كه تحولي در بازارهاي جهاني طلا و ارز رخ ندهد، بازار داخلي طلا نيز دچار نوسان قيمت‌ها نخواهد شد.
كشتي‌اراي همچنین به استفاده از دستگاه‌هاي كارتخوان در طلافروشي‌ها اشاره کرد و گفت: اجبار در استفاده از دستگاه‌هاي كارتخوان (POS) از ابتداي سال 93 قانون است و بايد اجرا شود و هم‌اكنون نيز در اغلب طلافروشي‌ها استفاده مي‌شود.
 
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها