رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 6982

انتقاد اتحادیه صنعت پلاستیک به وزیر صنعت

محصولات پتروشیمی را از بورس کالا خارج نکنید

محصولات پتروشیمی را از بورس کالا خارج نکنید
سایت خبری تحلیلی "ساعت 24"- رئیس اتحادیه صنعت پلاستیک اعلام کرد: اقدام شرکت‌های پتروشیمی در فروش محصولات خود خارج از بورس کالا غیرقانونی است و وزیر صنعت به جای اصلاح تصمیمات گذشته خود، دستور خروج محصولات پتروشیمی از بورس را داد که تولید را ورشکست می کند. نصرالله رضازاده با تأکید براینکه مشکل اصلی صنایع پایین دستی کشور عدم عرضه کافی محصولات پتروشیمی در بورس کالا است، اظهار داشت: خروج سریع محصولات پتروشیمی از بورس کالا تصمیم بسیار نامناسبی است و تولیدکنندگان را به مرز ورشکستگی خواهد برد.
وی با بیان اینکه شرکت‌های پتروشیمی حداقل باید هفته‌ای 100 هزار تن مواد پتروشیمی در بورس کالا عرضه کنند، افزود: در شرایط فعلی شرکت‌های پتروشیمی فقط در حد 40 تا 50 هزار تن محصول را به بورس عرضه می کنندو 50 هزار تن از محصولات خود را خارج از بورس کالا به فروش می رسانند. حال در این میان دلالان با کسب سودهای زیاد مواد را چند برابر قیمت در اختیار تولیدکنندگان واقعی که به واسطه عرضه کم در بورس کالا امکان دست یابی به مواد را نداشتند قرار می‌دهند.
رئیس اتحادیه صنعت پلاستیک اضافه کرد: متأسفانه کارگروه تخصصی محصولات پتروشیمی هم به این موضوع رسیدگی نمی‌کند و شرکت های پتروشیمی بدون هیچ ابایی حجم زیادی از محصولات خود خارج از بورس کالا به فروش می رسانند.
وی با اشاره به اینکه اقدام شرکت‌های پتروشیمی در فروش محصولات خود خارج از بورس کالا غیر قانونی بوده و باید به تعزیرات معرفی شوند، تصریح کرد: اما به واسطه آنکه وزیر صنعت معدن و تجارت در مهرماه سال 92 با ابلاغ مصوبه ای این فعالیت را بلامانع اعلام کرده است، سازمان حمایت نیز آنها را به تعزیرات معرفی نمی کند.
 رئیس اتحادیه صنعت پلاستیک با بیان اینکه متأسفانه وزیر به جای اصلاح تصمیم سال گذشته خود سیاست بدتری را برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی در تأمین مواد اولیه در پیش گرفته است، افزود: در صورت اجرایی شدن تصمیم جدی وزیر صنعت وضعیت صنایع پایین دستی بسیار نامناسب خواهد شد.
 رضا زاده ضمن بیان این که البته وزیر صنعت تصمیمی هم برای آزاد سازی محصولات پتروشیمی در نظر دارد، گفت: در حال حاضر شرایط کشور به گونه ای نیست که بتوان این تصمیم را اجرایی کرد.
وی اضافه کرد: در سال گذشته 5 میلیون و 400 هزار تن مواد پتروشیمی در کشور تولید شده است که اگر از این میزان 4 میلیون تومان در بورس کالا عرضه می شد هیچ کمبودی در تأمین مواد اولیه از سوی واحدهای تولیدی نبود. مشکل کار عدم عرضه مناسب مواد در بورس کالا است که با حذف بورس کالا به هیچ راه حل منطقی دست نخواهیم یافت.
از سوی دیگر ﺳﯿﺪرﺣﯿﻢ ﻣﻘﯿﻤﯽ اﺻﻞ، رئیس اتحادیه اصناف پلاستیک کشور با تأکید بر اینکه متأسفانه در جریان مشکلات به وجود آمده برای تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی، نظارت دقیقی نمی‌شود و از افراد خبره نیز نظرسنجی نمی‌شود، گفت: تا یک سال پیش سازمان حمایت بر مصرف کنندگان بر تخلفات پتروشیمی‌ها نظارت داشت، اما پس از گذشت چند ماه هیچ نظارتی وجود ندارد.
وی ادامه داد: برخی که منافع خود را در خطر می‌بینند، خروج معاملات محصولات پتروشیمی را از بورس بهترین راهکار می‌دانند. مقیمی با تأکید بر اینکه مسئولان بر خلاف فرمایشات رهبر عظیم‌الشأن انقلاب اسلامی مبنی بر حمایت از تولید داخل عمل می‌کنند، گفت: تولیدکنندگان نه تنها حمایت نشدند، بلکه در این مدت سرکوبشان کردند.
رئیس اتحادیه اصناف پلاستیک کشور با بیان اینکه مهمترین مسئله تولید و توزیع ناعادلانه پتروشیمی‌هاست، گفت: اگر پتروشیمی‌ها توزیع عادلانه داشته باشد و سایت بهین‌یاب تولیدکنندگان واقعی را به بورس معرفی کند، بورس بهترین محل برای نظارت در تمام دنیاست.
وی افزود: اکنون چند هزار تولیدکننده زورشان به چند پتروشیمی نمی‌رسد و هر موقعی که پتروشیمی‌ها دلشان به رحم بیاید، محصول خود را در بورس عرضه می‌کنند و همچنین عدم عرضه دلار پتروشیمی‌ها که ناشی از صادرات مواد است، به بازار داخل لطمه زیادی وارد کرده است.
وی با بیان اینکه پتروشیمی‌ها از خوراک و بنزن به نرخ دولتی به راحتی استفاده می‌کنند، گفت: پیش از این خرید از پتروشیمی مشکلی نداشت و حتی بسیاری از محصولات به خارج از کشور صادر می‌شد، اما طی ماه‌های گذشته عرضه‌های کم پتروشیمی‌ها و مشکلات مربوط به سایت بهین‌یاب موجب ایجاد بازار سیاه و اقدامات سوداگرایانه شده است.
این تولیدکننده با بیان اینکه در صورت افزایش عرضه‌ها، دلالان در این بازار سرمایه‌گذاری نخواهند کرد، گفت: صراحتاً می‌گویم که آقایان مسئول! بورس مشکلی ندارد و اگر عرضه محصول پتروشیمی کاسته شود، تولیدکنندگان در عذاب خواهند بود.
وی افزود: رئیس انجمن کارفرمایان پتروشیمی ادعا می‌کند فهرست دقیق تولیدکنندگان واقعی را از وزارت صنعت دریافت خواهند کرد، چرا اکنون این لیست واقعی را از وزارت صنعت دریافت نمی‌کند و با عرضه‌های ناچیز خود تولیدکنندگان را عذاب می‌دهند.
رئیس اتحادیه اصناف پلاستیک کشور در ادامه با اشاره به اینکه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تا حد ذلت پیشرفته است گفت: این سازمان دیگر نظارت دقیقی بر میزان عرضه‌های پتروشیمی ندارد و از طرف دیگر وزارت صنعتی که مدعی است مشکلات از سوی بورس است چرا بر سایت بهین‌یاب که خود تولیدکنندگان را معرفی می‌کند، نظارت دقیقی نمی‌شود تا برخی افراد با اسناد جعلی اقدام به دریافت مجوز خرید از بورس کالا نکنند.
اخیراً محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ نامه‌ای که علی علیلو نماینده مجلس شورای اسلامی در رابطه با عدم نظارت دقیق وزارت صنعت بر عرضه محصولات پتروشیمی و تخلف سامانه بهین‌یاب از ثبت‌نام تولید کنندگان در بورس کالا را عامل این مشکلات عنوان کرده است، دستور خروج محصولات پتروشیمی از بورس کالا داده است.
روز گذشته علی علیلو نماینده شبستر اعلام کرد که مسئله اصلی عدم وجود نظارت بر سایت بهین‌یاب است و خروج معاملات محصولات پتروشیمی از بورس کالا به معنای پاک کردن صورت مسئله است، چرا که بورس محلی برای شفافیت معاملات است که در صورت خروج این گونه معاملات از بورس به دوران حواله‌ای (رانتی) باز خواهیم گشت.
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها