رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 7933

رئیس‌جمهور در مراسم رونمایی سه دستاورد هسته ای در حوزه سلامت

زیر بار آپارتاید علمی و هسته‌ای نمیرویم

زیر بار آپارتاید علمی و هسته‌ای نمی‌رویم

سایت خبری تحلیلی ساعت 24- رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه "در زمینه فناوری هسته‌ای یک قدم عقب نمی‌نشینیم"، گفت: نه تضعیف، نه تحقیر، نه تحریم و نه تهدید بر این ملت کارگر نیست و نخواهد بود.
حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در مراسم بهره‌برداری و راه‌اندازی سه دستاورد سازمان انرژی اتمی در حوزه سلامت که در محل این سازمان برگزار شد، با بیان اینکه "در این محضر یک بار دیگر به دنیا می‌گوییم فناوری هسته‌ای ما صلح‌آمیز است"، تاکید کرد: ما در پی منافع ملت‌مان هستیم و زیر بار آپارتاید علمی و هسته‌ای نمی‌رویم.
وی خطاب به کشورهای دنیا با طرح این پرسش که "آیا شما می‌خواهید ما از اشعه گاما استفاده نکنیم برای آنکه محصولات کشاورزی ما سالم‌تر و بهداشتی‌تر باشد؟"، گفت: آیا شما استفاده از اشعه گاما برای سالم‌تر بودن محصولات کشاورزی را برخلاف قوانین بین‌الملل می‌دانید که به این ملت فشار می‌آورید؟
رئیس‌جمهور ادامه داد: آیا شما نمی‌خواهید ما مراکزی را در کشور ایجاد کنیم و اشعه ماورای بنفش را کنترل کنیم برای اینکه مردم سالم‌تر باشند؟ آیا شما می‌خواهید ما خریدار واکسن باشیم؟ یعنی شما نمی‌خواهید ما در تولید واکسن‌های دامی و انسانی روی پای خودمان باشیم و این کار را برخلاف مقررات بین‌المللی می‌دانید؟
روحانی با تاکید بر اینکه "ما دنبال انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای هستیم و خواهیم بود"، خاطرنشان کرد: ما همه ملت‌ها را در برابر قوانین بین‌الملل یکسان می‌دانیم و ملت ایران زیر بار تضعیف نرفته و نخواهد رفت اما همچنان نیز تأکید می‌کنیم که هیچگاه کار غیرقانونی را دنبال نمی‌کنیم.
وی با بیان اینکه "یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی، خودباوری، استقلال‌خواهی و خوداتکایی بوده که از روز اول امام(ره) به ما آموخته است"، گفت: امام به ما آموخته است که روی پای خود بایستیم و به هیچ‌ چیز جز خداوند توکل نکنیم.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه "ما در انقلاب روی پای خود ایستادیم و به ملت خود تکیه و به رهبری خود اعتماد کردیم"، یادآور شد: بر این اساس، خداوند ما را در برابر دنیا پیروز ساخت. همچنین در دوران دفاع مقدس به جوانان، ایثارگران، سپاه، ارتش، بسیج، عشایر، نیروی انتظامی و جهادگران خود تکیه کردیم و خداوند ما را پیروز ساخت.
وی با بیان اینکه "امروز در مسیرهای متنوع علم و فناوری باید روی پای خود بایستیم"، تصریح کرد: در مسیر اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در سال فرهنگ و اقتصاد، باید در زمینه علم و دانش به پیش برویم چون قدرت اصلی در علم و فناوری است و علم و فناوری است که برای ما قدرت علمی، قدرت اقتصادی و قدرت فرهنگی و دفاعی را می‌آفریند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه "در مسیر علم، دانش و پیشرفت سازمان انرژی اتمی بعد از پیروزی انقلاب ناچار شد برای اهداف علمی و دستاوردهای فناورانه روی پای خود بایستد"، افزود: همه آنهایی که تعهد غرب به ما بود، از آمریکا گرفته تا آلمان و فرانسه و ... هیچ‌کدام عملی نشد یعنی نه آمریکا حاضر شد طبق تعهد خود سوخت رآکتور تهران را به ما بدهد، نه آلمان حاضر شد ساخت نیروگاه اتمی بوشهر را ادامه دهد و نه فرانسه آماده شد که به تعهدات خود در زمینه‌های مشترکی که با هم داشتیم عمل کند و حتی UF6‌ را که متعلق به ما بود، به ما تحویل دهد.
روحانی افزود: آن روزی که ما در پی غنی‌سازی بودیم تا روی پای خود در تولید سوخت رآکتور بایستیم، به شرق و غرب و همه مراجعه کردیم؛ پس اینکه گفته می‌شود ایران فعالیت مخفیانه انجام داده است، دروغی آشکار است چون اگر می‌خواستیم مخفیانه فعالیت کنیم برای خرید سانتریفیوژ به بازارهای رسمی غربی و شرقی مراجعه نمی‌کردیم و برای آنکه بتوانیم در مراحل مختلف ساخت سوخت نیروگاه و غنی‌سازی اورانیوم حرکت کنیم با شرکت‌های مختلف شرق و غرب مذاکره صریح نمی‌کردیم.
 
وی در ادامه اظهار کرد: آنها حاضر نشدند به ما سوخت بدهند پس ما شروع کردیم روی پای خود بایستیم و قطعات مختلف سانتریفیوژ را تولید، مونتاژ، تست و آماده کنیم اما بعدها گفتند ما کشف کردیم که شما ساختمان می‌سازید و قطعات سانتریفیوژ تولید می‌کنید، بله ما این کار را می‌کنیم، مگر قرار بوده است ساخت ساختمان و قطعات سانتریفیوژ را به اطلاع شما برسانیم؟
رئیس‌جمهور با بیان اینکه "ما طبق قراردادی که با آژانس و در پادمان و سِیف‌گارد داشتیم، موظف بودیم آن زمانی که می‌خواهیم تزریق گاز UF6‌ را انجام دهیم، به آژانس اطلاع دهیم"، گفت: می‌گویند بیست سال کار مخفیانه کرده‌اید اما آیا ساخت ساختمان و تولید سانتریفیوژ غیرقانونی است و باید آنها را به شما اطلاع می‌دادیم؟
روحانی با بیان اینکه "متأسفانه دنیای غرب برخلاف اصول اخلاقی و حقوقی حرف زد و تبلیغ کرد"، افزود: این تبلیغ‌ها متأسفانه توانست دیگران را همراه غرب سازد و برای مردم کشور ما برخلاف همه مقررات بین‌المللی دردسر درست کند.
وی با بیان اینکه "در بسیاری از زمینه‌ها باید در کنار کار علمی و فناوری، فعالیت‌های حقوقی، سیاسی و تبلیغاتی را هم پیش ببریم"، اظهار کرد: توسعه متوازن و همه‌جانبه باید دنبال شود چون اگر در فعالیت‌های علمی پیش برویم اما در زمینه حقوقی و سیاسی فعال نباشیم، دشمن بهانه‌جویی می‌کند و اگر در زمینه تبلیغات نتوانیم آنچه در دل داریم روی کاغذ آوریم و به افکار جهانی به درستی عرضه کنیم، ممکن است دیگران افکار جهانی را منحرف سازند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه "امروز تلاش ما این است که فعالیت‌های سیاسی، حقوقی و تبلیغاتی، متوازن و در کنار فعالیت‌های علمی پیش برود"، تصریح کرد: ما نمی‌خواهیم در فناوری یک قدم عقب برویم بلکه می‌خواهیم در زمینه حقوقی گام‌های جدیدی برداریم و در زمینه سیاسی گامی به پیش برویم. همچنین باید در زمینه تبلیغات و در رابطه با روشن کردن افکار عمومی جهانی پیش برویم اما عده‌ای فکر می‌کنند این ماشین عقب می‌رود، شاید خطای دید وجود دارد چون ما می‌خواهیم در بحث حقوقی، سیاسی و تنویر افکار عمومی همپای فعالیت علمی جلو برویم چون اگر این اتفاق نیفتد دشمن از این خلا سوء استفاده می‌کند.
روحانی با اشاره به اینکه "دنیا می‌خواست بگوید ایران به فناوری هسته‌ای نرسیده است و در تبلیغات جهانی در پی تحقیر این ملت بود"، افزود: دو دروغ را در مورد ایران مطرح می‌کردند؛ اول اینکه ایران به فناوری هسته‌ای نرسیده است و دوم اینکه مخفیانه فعالیت‌های غیرقانونی انجام می‌دهد اما ما می‌خواهیم به دنیا بگوییم فناوری ما درست و راست است و اگر می‌گوییم 3.5 درصد غنی‌سازی می‌کنیم، واقعیت دارد و وقتی می‌گوییم اگر لازم باشد 20 درصد غنی‌سازی کنیم، می‌توانیم این کار را انجام دهیم.
وی ادامه داد: با این وجود، دنیا با تبلیغات خود به دنبال این بود که بگوید ایران قادر نیست به این فناوری دست یابد. حتی یکی از مقامات شرقی که نامش را نمی‌برم، به من می‌گفت باور نکنید که می‌توانید UF6‌ تولید کنید یعنی همه می‌خواستند به اصطلاح توی دل ما را خالی کنند که شما نمی‌توانید و نیازمند به ما هستید و نه اصفهان به ثمر می‌نشیند و نه نطنز و اراک که این تحقیر بود.
روحانی تاکید کرد: ملت و دانشمندان ما و سازمان انرژی اتمی از جان مایه گذاشتند و دشمن به هر کار سخیفی دست زد اما جوانان از مسیرشان برنگشتند و هیچ‌یک از دانشمندان و کارکنان سازمان انرژی اتمی و دانشجویان این رشته پشیمان نشدند بلکه مصمم‌تر در مسیر راهی که به حق و قانونی است حرکت کردند و ما به شکر خدا در دولت تدبیر و امید همه فعالیت‌های علمی و کارهای قانونی را ادامه خواهیم داد و این را همه غربی‌ها و شرقی‌ها و 1+5 و دیگران بدانند.
رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه "راهی که انتخاب کرده‌ایم راه درستی بوده است"، تصریح کرد: راهی که انتخاب کردیم خطاب نبوده است که متوقف شویم یا آن راه را ادامه ندهیم.
وی با بیان اینکه "ما هیچ چیز نداریم که روی میز بگذاریم و تقدیم دیگران کنیم، جز شفافیت"، افزود: هیچ‌چیز به عنوان فناوری و دانش هسته‌ای روی میز نیست تا با کسی معامله کنیم چون اینها در مغز جوانان و دل ملت ما و اراده کشور ماست و آنچه می‌توانیم به افکار عمومی جهانی عرضه کنیم، شفافیت بیشتر است؛ پس ما می‌خواهیم به دنیا بگوییم دشمنان ما دروغ می‌گفتند.
روحانی خاطرنشان کرد: ما به دنیا می‌گوییم ملت ما در مسیر مجد و عظمت است و شما قادر نیستید ملت ایران را تحقیر کنید بلکه ناچارید دانشمندان ما را تمجید کنید پس شما قدرت تحقیر ندارید و ما به دنیا ثابت می‌کنیم اقدامات ما قانونی و در چارچوب ان‌.پی‌.تی، پادمان و مقررات بین‌المللی است و گفته‌ایم، می‌گوییم و خواهیم گفت که به دنبال کار غیرقانونی و سلاح هسته‌ای نبوده‌ایم.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه "ما ملتی نیستیم که در پی سلاح کشتار جمعی باشیم"، اظهار کرد: دنیا شاهد است که در جنگ هشت ساله کشورهای غربی و اروپایی و حتی برخی کشورهای شرقی به صدامیان امکانات و سلاح شیمیایی دادند و ما قربانی سلاح شیمیایی شدیم اما گرچه ساخت سلاح شیمیایی کار سختی نبود اما از آن استفاده نکردیم چون ما این کار را درست نمی‌دانیم و به دنیا ثابت کردیم که دفاع ما اخلاقی، انسانی و در چارچوب مقررات بود.
روحانی همچنین خطاب به غرب گفت: بنابراین امروز نگویید که ایران را مجبور کرده‌ایم تا بمب اتمی نسازد، چون این دروغ‌ها جایی ندارد و ملت ایران هیچ وقت دنبال سلاح کشتار جمعی نبوده و آن را مشروع نمی‌دانسته است.
وی با اشاره به فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر حرام بودن استفاده از سلاح هسته‌ای، یادآور شد: رهبر معظم کشورمان به صراحت نه فقط در یک کاغذ، بلکه در نماز جمعه و سال‌ها پیش این فتوا را اعلام کردند پس مسیر ما روشن است و ما این مسیر را ادامه می‌دهیم.
رئیس‌جمهور افزود: دنیا اگر می‌خواهد با مردم ایران روابط حسنه و منفعت مشترک داشته باشد، باید در برابر حقوق ملت ایران تسلیم شود و در برابر عظمت ملت ایران راه تکریم را در پیش گیرد و در برابر دانشمندان کشورمان تمجید را پیشه خود کند.
روحانی در بخشی پایانی سخنان خود با بیان اینکه "ما یک افتخار بزرگ داریم و آن این است که مولایمان علی(ع) است"، گفت: مقتدای ما، راه ما و مسیر ما و اسوه و الگوی ما امیرالمؤمنین علی(ع) است چون هر کجا حق است، علی آنجاست و هر کجا علی است، حق آنجاست.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه "علی(ع) هیچگاه نتوانست اشک یتیمی را تحمل کند"، افزود: امیرالمؤمنین از هیچ قدرتی نهراسید و در برابر برق شمشیر تمام قبایل مکه جای پیامبر خوابید و خم به ابرو نیاورد اما در برابر خالق جهان تمام بدنش می‌لرزید و حتی دوران حکومتش به همه مخالفانش اجازه داد تا در مسجد کوفه سخن بگویند تا روزی که شمشیر نکشیده بودند و آن روز هم که دشمنان شمشیر خود را از میان در آوردند به آنها مهلت نداد؛ پس ما هم عدل و اعتدال و راه و مسیر علی را در پیش می‌گیریم.
صالحی: سانتریفیوژ تیوبولار برای تولید واکسن به انستیتو پاستور تحویل می‌شود
رییس سازمان انرژی اتمی هم در این مراسم  گفت: حرکت در مسیر تجاری‌سازی فرآورده‌های صنعت هسته‌ای و رقابت با محصولات مشابه خارجی در فعالیت‌های مربوط به حوزه سلامت رویکرد محوری سازمان در سالهای آینده خواهد بود.
علی‌اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی در مراسم رونمایی سه دستاورد هسته‌ای در حوزه سلامت اظهار کرد: برای خانواده بزرگ هسته‌ای کشور مایه مباهات است که در مسیر تحقق راهبرد اصولی تعیین شده از سوی رییس جمهور مبنی بر گسترش کاربرد فناوری صلح آمیز هسته‌ای بویژه در حوزه سلامت گام نهاده است و در این زمینه بستری فراهم آمده است که به قدر توان از درد و رنج بیماران هم‌وطن‌مان کاسته شود.
وی گفت: سازمان انرژی اتمی افزون بر تثبیت افتخارات گوناگون در حوزه وظایف ذاتی گسترش مرزهای دانش و ارتقای توانمندی‌های موجود در بخش‌های مختلف از جمله در حوزه سلامت را در دستور کار قرار داده است.
وی با اشاره به تولید انواع رادیوداروهای مورد نیاز مراکز درمانی کشور تصریح کرد: سازمان در این حوزه بنا بر اذعان کارشناسان کارنامه قابل قبولی از خود ارائه کرده است.
رییس سازمان انرژی اتمی گفت: پس از تشکیل دولت تدبیر و امید نیز از رهگذر تعامل و همکاری همدلانه سازمان انرژی اتمی و وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی شاهد آغاز فصلی نو در مسیر خدمت‌رسانی به هموطنان هستیم و اکنون که ابلاغ سیاست‌های کلی حوزه سلامت از سوی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی افق نوینی را در پیوند با تامین سلامت شهروندان ایران پیش روی ما گشوده است می‌توان به تفاهم‌نامه بهمن‌ماه سال گذشته میان سازمان و وزارت بهداشت که بر مبنای راهبرد کلان دولت تدبیر و امید منعقد شده است به عنوان جلوه‌ی عملی جهت حرکت پرشتاب در راه تحقق اهداف رهیافت ابلاغیه از سوی معظم له نگریست.
 
صالحی با اشاره به تفاهم‌نامه مذکور به بخشی از خدمات درمانی و پزشکی در این زمینه اشاره کرد و گفت: تولید لیرزهای پزشکی، بهره‌برداری از سامانه پایش پرتوهای فرابنفش (UV) آغاز شده و با تحویل آن به وزارت بهداشت گام موثر در مسیر کنترل گسترش و شیوع بیماری سرطان پوست برداشته خواهد شد و هم چنین طراحی و تولید تجهیزات مورد نیاز مثل سانتریفیوژهای تیوبولار،‌اولترا سانتریفیوژها و فرمانتورها برای ساخت داروهای مرتبط با زیست فناوری از جمله واکسن و دارو و خود کفا کردن کشور در این زمینه در بازه زمانی سه ساله است.
وی ادامه داد: این اقدامات وابستگی کشورمان به محصولات مشابه خارجی را به میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد و با مسرت اعلام می‌کنم بنا به درخواست انستیتو پاستور در گام نخست توانستیم دستگاه سانتریفیوژ تیوبولار مورد نیاز حوزه سلامت را بهینه‌سازی و سرعت آن را تا 20هزار دور بر دقیقه افزایش دهیم.
معاون رییس جمهور تصریح کرد: نمونه‌های مشابه این نوع سانتریفیوژ در سطح جهان از سرعتی برابر 18 هزار دور بر دقیقه برخوردار است. دستیابی به سرعت بالا در این نوع سانتریفیوژ زمینه لازم را جهت ارتقای سطح کیفی محصولات فراهم خواهد کرد و برای دستیابی به این نقطه عطف تعامل سازنده میان دست اندرکاران امر به وجود آمده و از این طریق گامی مهم جهت ساخت این تجهیزات در داخل کشور برداشته شده است.
وی گفت: همچنین سیستم پایش همزمان و کنترل مکانیزه سانتریفیوژ تیوبولار طراحی‌، ساخته و به مجموعه تجهیزات این نوع سانتریفیوژها افزوده شد.
رییس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: براساس اطلاعات ارائه شده از سوی مدیران وزارت بهداشت سالانه 60 میلیارد دوز واکسن دامی و 10میلیون دوز واکسن انسانی مورد نیاز است و به منظور تولید 30 نوع واکسن دامی و 10 نوع واکسن انسانی ما را از استفاده بهینه از سانتریفیوژهای تیوبولار گریزی نیست.
صالحی همچنین از تحویل سانتریفیوژ تیوبولار برای تولید واکسن به انستیتو پاستور ایران در روز یکشنبه خبر داد.
معاون رییس جمهور با اشاره به بهره‌برداری از سامانه ملی پرتودهی گاما چند منظوره در مرکز بناب واقع در استان آذربایجان شرقی که روز یکشنبه نیز با حضور رییس جمهور از آن رونمایی شد اظهار کرد: این پروژه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با همت متخصصان سازمان و مشارکت مهندسان توانمند کشور آماده راه‌اندازی شده است. در حال حاضر زیرساخت‌های مورد نیاز برای افزایش کمی و کیفی این سامانه‌ها در سراسر کشور فراهم آمده و مجال لازم برای مشارکت بخش خصوصی در این بخش نیز وجود داشته است.
وی مهمترین کاربردهای این سامانه را ضدعفونی و استریل کردن محصولات بهداشتی و تولیدات یکبار مصرف پزشکی، افزایش انبارمانی محصولات باغی و کشاورزی و همچنین دفع آفات و آلودگی‌های مواد غذایی و گیاه‌داروها اشاره کرد.
وی تاکید کرد: در یک چشم‌انداز کلان حرکت در مسیر تجاری‌سازی فرآورده‌های صنعت هسته‌ای و رقابت با محصولات مشابه خارجی از جمله در قیمت و نیز گسترش و تعمیق دامنه و حجم حضور سازمان در فعالیت‌های مربوط به حوزه سلامت، رویکرد محوری ما در سالهای آینده خواهد بود.
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها