رفتن به محتوا
ثبت شرکت در عمان
کد خبر 80167

10 گاف برندهای معروف در شبکه‌های اجتماعی

ساعت24- شرکت‌های مختلف در سرتاسر دنیا به سوی شبکه‌های اجتماعی کشیده شده‌اند تا برند خود را به دنیا نشان دهند، با مشتریانشان ارتباط برقرار کنند و حضور خود را در فضای مجازی گسترش دهند. اما همیشه این حضور پرفایده نیست؛ به دلیل گستردگی و سرعت فضای مجازی هر اشتباهی در آن می‌تواند مرگبار بوده و در سرتاسر جهان پخش شود. به همین دلیل می‌بایست با دقت وارد این فضا شد.

10 گاف برندهای معروف در شبکه‌های اجتماعی
در زیر ده نمونه از اشتباهاتی که در فضای مجازی و اینترنت رخ داده را مطالعه خواهید کرد. این گاف‌ها در واقع نشان می‌دهند که شرکت‌ها تا چه میزان می‌بایست در رفتار خود در این شبکه‌ها دقت داشته باشند.

۱- American Apparel : استفاده نامناسب از یک تراژدی ملی

شرکت تولیدی پوشاک American Apparel برای کمپین فروش خود در روز استقلال آمریکا از یک شیوه نامناسب برای تبلیغ استفاده کرد که انتقادهای بسیاری را سبب شد. آنها تصاویر انفجار سفینه آمریکایی چلنجر در سال ۱۹۸۸ را برگزیدند که یک گاف اساسی بود. آنها در کمپین خود که در شبکه اجتماعی تامبلر به راه انداختند، از هشتگ‌های #Smoke و #Clouds استفاده کردند. در این حادثه هر هفت سرنشین شاتل از میان رفتند. این پست به شدت غیرمسوولانه باعث شد تا این شرکت ضمن عذرخواهی این بهانه را بیاورد که مدیر شبکه‌های اجتماعی‌اش پس از این حادثه به دنیا آمده و هیچ تصویر درستی از این واقعه نداشته است.

۲- دلتا: زرافه‌های غنایی

شرکت هواپیمایی دلتا برای بازی فوتبال میان دو کشور آمریکا و غنا در بازی‌های جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶ آلمان، تلاش کرد دو نماد از دو کشور را در شبکه اجتماعی خود کار کند.

برای آمریکا مجسمه آزادی انتخاب شد و برای غنا هم زرافه. اما مشکل اینجا بود که غنا اصلا زرافه ندارد. همین موضوع باعث تمسخر بسیاری در فضای مجازی شد و دلتا مجبور شد لوگوی زرافه را برای کنیا به کار ببرد؛ کشوری که اصلا در جام جهانی نبود و چندین هزار مایل دورتر از غنا قرار داشت.

۳- دی جیورنو: استفاده از خشونت های خانوادگی برای تبلیغ پیتزا

وقتی ری رایس بازیکن مطرح لیگ هاکی روی یخ آمریکا NFL همسر خود را به شدت کتک زد و تصاویر آن آمریکا را فرا گرفت، زنان این کشور در هشتگ معروف #WhyIStayed تصمیم گرفتند به خشونت‌های خانوادگی و کتک زدن زن‌ها در آمریکا اعتراض کنند.

هشتگ «چرا من ایستاده‌ام» را البته یک شرکت پیتزا فروشی هم به کار برد؛ اما نکته اینجا بود که هیچ توجهی به محتوای آن نشد. دی جیورنو برای فروش پیتزا این هشتگ را به کار گرفت و بعدها با ایجاد موج منفی رسانه‌ای مجبور به عذرخواهی شد.

۴- Gap : ذوق کم، درآمد کم

شرکت پوشاک گپ برای فروش و تبلیغ محصولات خود از هشتگ #DressNormal استفاده کرد که باعث اعتراضات بسیاری شد و همگان از این همه بی مزگی گپ جا خوردند.

هشتگ درست لباس بپوشید در حقیقت برای جذب حداکثری مخاطب طراحی شده بود اما در عمل باعث توهین به شعور مخاطب شد و افت ۴ درصدی را برای فروش محصولات گپ آن هم در ماه پروفروش فوریه سبب شد. این درحالی بود که یک سال قبل از این اقدام آنها شاهد افزایش دو درصدی فروش خود در همین ماه بودند.

۵- LG : وقتی ال جی، آیفون اپل را مسخره می‌کند

با معرفی آیفون ۶ پلاس خیلی‌ها به فکر مسخره کردن خم شدن این محصول اپل افتادند و حتی هشتگ #bendgate را به راه انداختند. در این میان بسیاری از رقبای اپل هم تصمیم گرفتند به مسخره کردن شرکت رقیب بپردازند.

شرکت ال جی شاخه فرانسه هم در کمپینی اعلام کرد گوشی‌های ما خم نمی‌شوند بلکه به طور طبیعی منحنی هستند! این موضوع باعث تمسخر این شرکت تولید گوشی تلفن همراه شد و توسط اپل نیز به عنوان یک پاتک مورد استفاده قرار گرفت.

۶- جستجوی جی پی مورگان: کسب نفرت جامعه

بسیاری از شرکت‌ها از جلسات پرسش و پاسخ یا هشتگ‌هایی با این مضمون برای نشان دادن حس پاسخگویی خود و همچنین تبلیغ اهمیت دادن به مشتری بهره می‌برند. جی پی مورگان هم که یک بانک معروف در آمریکا است، یک هشتگ با عنوان از ما بپرسید، راه انداخت.

در همان زمان نیز جی پی مورگان درگیر یک دعوای بین‌المللی و حقوقی بر سر تقلب در بازارهای مالی جهانی بود. سیل پیام‌ها بود که درباره‌ی نقش این بانک در این رسوایی بانکی جهانی به سوی مورگان سرازیر شد و این بانک در نهایت مجبور شد هشتگ خود را تعطیل کند و از خیر پرسش و پاسخ بگذرد.

۷- Ventra: در جستجوی سردرد

شرکت حمل و نقل شیکاگو هم مدتی تلاش کرد با راه‌اندازی کمپین پرسش و پاسخ با هشتگ #AskVentra به تبلیغ خود بپردازد. اما شرکت ونترا که کارتهای اعتباری بلیط این سیستم حمل و نقل را تهیه می‌کرد هزاران بار در این کمپین مسخره شد. تجربه ونترا نشان داد که ابتدا ایجاد یک ارتباط مناسب با مشتریان شرط اول موفقیت در کسب و کار است نه درست کردن کمپین پرسش و پاسخ.

۸- شرکت اسماکر: پاک کردن نظرات خوانندگان

صفحه فیس‌بوک شرکت تولید میوه و سبزیجات اسماکر پارسال تحت شدیدترین حملات از سوی کاربران قرار گرفت چرا که آنها نظر سیاسی و جناحی این شرکت درباره جنجال میوه‌های اصلاح ژنتیکی شده را نمی‌پسندیدند. اسماکر هم به جای پاسخگویی، پیغام‌ها و کامنت‌های کاربران را از صفحه شخصی خود پاک می‌کرد که این کار را البته بدون اطلاع کاربران انجام می‌داد.

۹- شرکت هواپیمایی آمریکا: پست یک توییت نامناسب

شرکت خطوط هوایی آمریکا سال گذشته وقتی قصد داشت جواب یک توییت انتقادی را بدهد، به طور تصادفی یک توییت با مضمونی جنسی منتشر کرد.

مسئولان شرکت یک ساعت بعد گاف را فهمیدند و آن را پاک کردند. اما دیر شده بود چرا که تا این عکس پاک شود هزاران بار توسط دیگران دوباره توییت شده بود و باعث شد شرکت خطوط هوایی آمریکا دیگر از اکانت خود استفاده نکند.

۱۰- Victoria’s Secret : بدن‌های کامل ویکتوریا

وقتی شرکت ویکتوریا سکرت (بزرگترین شرکت تولیدکننده و فروشنده لباس زنانه، لوازم بهداشتی و آرایشی در آمریکا) کمپین بدن کامل خود را ( با تکیه بر اندام لاغر) به راه انداخت، هزاران نفر در سرتاسر جهان به آن تاختند. مردم با توییت کردن عکس‌هایی از بدن خود ( در هر شکل و سایزی) استاندارد ارائه شده توسط این شرکت آمریکایی را محکوم کردند. هشتگ #iamperfect ( من بدن کاملی دارم) نیز به همین خاطر برپا شد.

سپس ویکتوریا سکرت مجبور شد کمپین خود را به هر کس می‌تواند بدن بی‌نقصی داشته باشد، تغییر داد.

این گاف‌ها نشان می‌دهد که در فضای مجازی باید دقت وسواس گونه‌ای به خرج داد. اول به یاد داشته باشید که اگر کمپین پرسش و پاسخ می‌گذارید مطمئن شوید آن قدر خدمات خوبی ارائه می‌دهید که می‌توانید جوابگوی مردم باشید و دوم این که قبل از پست کردن هر چیزی قبلاً خوب آن را چک کنید.
قطعات لیفتراک
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها