رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 88594

فهرست 100 دانشگاه برتر جهان منتشر شد

ساعت24- ایالات متحده امریکا با پنجاه‌و‌یک دانشگاه، بیشترین تعداد دانشگاه‌ها را در بین 100 دانشگاه برتر جهان به خود اختصاص داد. همچنین نتایجی که در رابطه با دانشگاه‌های انگلستان، ژاپن و چین بدست آمد بسیار جالب توجه است.

فهرست 100 دانشگاه برتر جهان منتشر شد
در جدول رتبه بندی ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان که موسسه کیو اس منتشر کرده، در حال حاضر دانشگاه‌های ایالات متحده امریکا پنجاه‌و‌یک خانه جدول را به خود اختصاص داده‌اند.

بر اساس جدول منتشر شده، دانشگاه «هارواد» برای سیزدهمین سال متوالی به عنوان بهترین دانشگاه جهان شناخته شد. جایگاه ۱۰ دانشگاه‌ نخست نیز نسبت به سال قبل تغییری نکرده است.

در این رتبه‌بندی دانشگاه استنفورد رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. انستیتو تکنولوژی ماساچوست، دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، دانشگاه کمبریج، دانشگاه پرینستون، موسسه فناوری کالیفرنیا، دانشگاه کلمبیا، دانشگاه شیکاگو و دانشگاه آکسفورد نیز به ترتیب رتبه‌های سوم تا یازدهم را به خود اختصاص داده‌اند.

در رتبه بندی امسال ۹ دانشگاه بریتانیا در فهرست ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان حضور داشتند، که در مقایسه با سال قبل یک دانشگاه بیشتر بود.

دانشگاه وارویک نیز برای اولین بار در جمع صد دانشگاه برتر (رتبه ۹۲) قرار گرفت. این در حالی‌ است که تعدادی از دانشگاه‌های انگلستان به رده‌های پایین‌تر سقوط کردند. به عنوان مثال امپریال کالج لندن در رتبه ۲۳، دانشگاه منچستر با سه رتبه نزول در رتبه ۴۱ و دانشگاه ادینبورگ با دو رتبه نزول در رتبه ۴۷ قرار گرفتند.

وندی پیت، مدیر کل گروه راسل اعلام کرد: «اگر انگلستان می‌خواهد دانشگاه‌های بیشتری در این رتبه‌بندی داشته باشد، باید با کشورهایی نظیر چین و آلمان رقابت کند.»

وی افزود: «افزایش بودجه در علوم، تحقیقات و نوآوری ضروری است و برای حفظ دانشگاه‌های انگلستان در سطوح بالای جدول باید مطمئن شویم که دانشگاه‌های کشور از حداکثر حمایت‌های اقتصادی برخوردار باشند.»

از بین ۱۹ دانشگاه برتر به غیر از رتبه پنجم، دهم و نوزدهم که متعلق به انگلستان بود سایر جایگاه‌ها متعلق به دانشگاه‌های ایالات متحده امریکا هستند.

نکته جالب توجه در این رتبه‌بندی قرار گرفتن ژاپن در رتبه ۲۱ با یک پله اختلاف بعد از سویس(۲۰) است. علاوه بر ژاپن کشورهای سویس، کانادا، دانمارک، فرانسه، استرالیا، آلمان و سوئد حداقل یک دانشگاه در رتبه زیر ۵۰ داشتند.

در جدول زیر اسامی کشورهایی که حداقل یک جایگاه در بازه ۱ تا۵۰ در این رتبه‌بندی داشتند، به همراه تعداد دانشگاه‌ها و رتبه بندی در بازه‌ ۱ تا ۱۰۰ آورده شده است. به غیر از این دسته‌بندی سایر دانشگاه‌ها متعلق به دانشگاه‌های ایالات متحده آمریکا است.
کشور انگلیس سویس ژاپن کانادا دانمارک فرانسه استرالیا آلمان سوئد
رتبه ۵-۱۰-۱۹-۲۳-۴۱-۴۷-۵۵-۶۶-۹۲ ۲۰ ۲۱-۲۶-۷۷-۸۵ ۲۵-۴۰-۶۴-۹۶ ۳۵-۷۳ ۳۶-۴۱-۷۲-۸۷ ۴۴ -۷۷ ۷۸ -۸۷ ۴۶-۵۱-۵۲-۹۷ ۴۸

صعود چین

نکته‌ای که در رتبه بندی سال ۲۰۱۵-۲۰۱۴ مورد توجه است، بهبود رتبه چین در بین دانشگاه‌های جهان است. چین در سال‌های اخیر به منظور کسب جایگاهی بهتر در رتبه بندی علمی دانشگاه های جهان عملکرد خود را بهبود بخشیده است. اما هنوز هم ایالات متحده و اروپا بیشترین سهم را در این رتبه‌بندی به خود اختصاص داده‌اند.

مانند سال قبل ۳۲ دانشگاه چین در بین ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفتند، اما در رتبه‌بندی امسال ۷ دانشگاه به جمع ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان راه یافتند. به عنوان مثال رتبه دانشگاه یات سن (yat sen) از بازه ۲۰۱ تا۳۰۰ به بازه ۱۵۱ تا ۲۰۰ ارتقا پیدا کرد. همچنین ۶ دانشگاه از این ۷ دانشگاه ظرف دو سال اخیر در رتبه ۲۰۱ تا ۳۰۰ قرار گرفتند.
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها