رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 9631

محسن رنانی

توسعه با حرف و بیانیه ممکن نیست

توسعه با حرف و بیانیه ممکن نیست
سایت خبری تحلیلی ساعت 24- عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان  نقش اتاق های بازرگانی را به عنوان پارلمان بخش خصوصی در اقتصاد کشور مهم اثرگذاردانست و گفت:اتاق ها باید در عرصه اقتصاد و فرهنگ  توسعه فعال تر عمل کنند و در نقد سیاست های دولت جدی تر وارد شوند.
محسن رنانی در نخستین جلسه کمیته فرهنگ  و اخلاق کسب و کار کمیسیون آموزش و پژوهش های کاربردی اتاق اصفهان در این جلسه تصریح کرد: حل معضلات  اخلاقی فرهنگ کسب و کار  با توصیه و حرف و بیانیه درست نمی شود بلکه نیازمند فعالیت و ممارست همه بخش های جامعه بویژه تشکل های اقتصادی از جمله اتاق بازرگانی است.
 وی اتاق بازرگانی را بهترین مکان برای تقویت و ایجاد کارهای گروهی و تیمی  بین کارآفرینان و فعالان  اقتصادی برشمرد و گفت:بخش خصوصی برای اینکه در اقتصاد ایران اثرگذار باشد باید در یکدیگر ادغام شود تا بتواند در عرصه داخلی و خارجی حرف برای گفتن داشته باشد.ایجاد فرهنگ کار گروهی نخستین موولفه برای ادغام شرکت های کوچک و متوسط در یکدیگر است.
وی با اذعان به اینکه توسعه فرهنگی زمینه ساز توسعه اقتصادی در هر کشور است،گفت:به دلیل اینکه در بخش فرهنگ نتوانسته ایم توفیق چندانی بدست آوریم در بخش اقتصاد نیز با مسایل و چالش های جدی روبرو هستیم .
رنانی توسعه را مرهون دو عامل مادی و ذهنی برشمرد و گفت:در بخش مادی با سرمایه گذاری و ساخت کارخانه جات و راهها و حمل و نقل مدرن می توان به این بخش دست پیدا کرد ولی بخش مهم و اثرگذار توسعه ذهنی در تک تک افراد جامعه است که باعث پایداری و استمرار توسعه در جامعه می شود.
وی افزود:برای توسعه هم باید به ابزار مادی و هم ابزار ذهنی توجه کرد زیرا توسعه مادی بدون توسعه ذهنی فقط رشد اقتصادی نام می گیرد.
رنانی با اشاره به اختلاس سه هزار میلیارد تومانی و اجرای حکم برای متهم ردیف اول آن گفت:در کنار خطاهای صورت گرفته ایجاد 14 هزار شغل توسط این مجموعه قابل توجه بوده است و نباید کارآفرینی وی فراموش شود.اینکه فردی از قوانین موجود تخطی می کند به خاطر نقص داشتن  قانون است که اجازه تخطی به فرد را می دهد و در گام اول باید قانون را اصلاح کرد و کنترل ها را تقویت کرد.
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان با اشاره به موفقیت دولت ترکیه در فرایند توسعه اقتصادی در طی یک دهه گذشته گفت:رویکرد نخست وزیر کنونی این کشور افزایش دو برابری سود بنگاههای خصوصی اقتصادی در یک سال بود، زیرا معتقد است با افزایش سود این بنگاههاست که اشتغال زایی توسط بخش خصوصی تقویت می شود و متاسفانه در ایران این نوع تفکر در جامعه نهادینه نشده است.
وی اشاره کرد:شاید باید نسلی بگذرد تا تفکر اقتصاد بخش خصوصی در جامعه نهادینه شود و باید از دوران پیش از دبستان این تفکر را در نزد دانش آموزان آموزش داده شود.
رنانی با اشاره به اظهارات «داگلاس نورث»برنده جایزه نوبل اقتصادی در سال 1994گفت:کشورهای توسعه یافته،تفکر توسعه را از دوران پیش از دبستان در ذهن دانش آموزان نهادینه کردند زیرا معتقدند زیربنای توسعه صبر است و باید بر روی آن سرمایه گذاری کرد.
 خسرو کسائیان رییس اتاق اصفهان در این جلسه با اشاره اهمیت فرهنگ سازی در جامعه بویژه در فضای کسب و کار گفت:فرهنگ سازی در حوزه صنعت می تواند تاثیر بسزایی در توسعه اقتصادی استان یا کشور داشته باشد.
وی افزود:جایگاه یک صنعتگر یا کارآفرین در جامعه به درستی معرفی نشده است زیرا عموم جامعه تصور می کنند که سرمایه دار یک شخص منفی در فضای اقتصادی است.
علیرضا نادری مسوول کمیته فرهنگ و اخلاق کسب و کار اتاق اصفهان  هدف از تشکیل این کمیته را نهادینه سازی ارزش های کارافرین برای جامعه و سازمان های مرتبط با فعالیت اقتصادی کارآفرینان برشمرد و گفت:متاسفانه دیدگاه برخی از کارکنان سازمان های دولتی به کارآفرینان دیدگاه صحیح و واقعی نیست و تکریم مراجعه کننده کارآفرین کمتر از سایر بخش های جامعه است.
وی از آمادگی اتاق بازرگانی اصفهان برای فرهنگ سازی تکریم فعالان اقتصادی در جامعه بویژه در سازمان های دولتی خبرداد و گفت:هدف از راه اندازی این کمیته آموزش اخلاق کسب و کار در بین فعالان اقتصادی و همچنین اصلاح نگاه برخی از  کارکنان سازمان های دولتی نسبت به فعالان اقتصادی است.
مرتضی بیشه رییس کمیسیون آموزش و پژوهش  های کاربردی اتاق اصفهان در این جلسه گفت:تکریم سرمایه گذار و فعال اقتصادی در یک جامعه  رشد و توسعه آن جامعه و انگیزه برای توسعه  فعالیت های اقتصادی می شود.
مصطفی رناسی رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق اصفهان در این جلسه گفت:به دلیل اینکه اقتصاد کشور 80 درصد آن دولتی است ،فرهنگ نیز در دست دولت است و تا زمانی که خصوصی سازی در اقتصاد کشور صورت نگیرد نمی توان انتظار تکریم سرمایه گذار و کارآفرین را داشته باشیم.
وی اجرا شدن اصل 44 قانون را بهترین فرصت برای تغییر اقتصاد دولتی به اقتصاد خصوصی  برشمرد و گفت:شاه کلید توسعه بخش خصوصی در اقتصاد اجرای این اصل است.
وی با اشاره به جایگاه کارآفرینان در  آمریکا گفت:96 درصد مشاغل در بخش خصوصی این کشور است و به دلیل دولتی نبودن اقتصاد ،جایگاه کارآفرینان در این کشور جایگاه ویژه ای است.
سیدرسول رنجبران عضو هیات نمایندگان اتاق اصفهان  در این جلسه خواستار آسیب شناسی و عارضه یابی اخلاق کسب و کار در جامعه شد و گفت:اخلاق کسب و کار از دیدگاه دینی و اخلاق  باید مورد بررسی قرار  گیرد زیرا در گذشته اغلب خرید و فروش ها به جای نقل و انتقال کاغذ و نوشته به صورت شفاهی انجام می شد ولی امروز اطمینان در بازار وجود ندارد.
منبع: روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها