رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 9823

گزارش میدانی ساعت 24 از تعطیلی بازار آهن تهران:

مالیاتی که بازارآهن را تخته کرد

سایت خبری تحلیلی ساعت 24: بار دیگر آهن فروشان در اعتراض به میزان و نحوه پرداخت مالیات بر ارزش افزوده کرکره مغازه ها را پایین کشیدند تا نارضایتی خود را به گوش مسئولان برسانند.

مالیاتی که بازارآهن را تخته کرد
این بار اما با دفعات قبل یک تفاوت جدی وجود داشت چراکه شروع اعتراض و تعطیلی بازار با پلاکاردی شروع شد که اتحادیه آهن فروشان نصب کرده بود و از همه خواسته بود که مغازه های خود ا ببندند. این اقدام بی سابقه روز یکشنبه صورت گرفت و به دنبال آن از روز دوشنبه عملا بازار آهن شادآباد تعطیل شد . تعطیلی که تا پایان هفته جاری هم ادامه خواهد داشت. گرچه روز چهارشنبه دیگر نشانی از پلاکارد اتحادیه نبود اما تعطیلی بازار ادامه دار شد. به طوریکه امروز آهن فروشان 15 خرداد و آهن مکان هم مغازه های خود را بستند. در حال حاضر بازار شاد آباد ساکت و بی رونق است .به گزارش ساعت 24 کرکره تمامی 640مغازه‌ای که در بازار آهن وجود دارد پایین است و تنها ساندویچی‌ها و افرادی که درآن محل آب آلبالو و آب زرشک می‌فروشند با یک چرخ کوچک مشاهده می‌شوند.
بازار آهنروز گذشته دلیل این تعطیلی را از محمد آزاد رییس اتحادیه آهن فروشان جویا شدیم. وی گفت: مشکل صنف ما با اداره دارایی برای مالیاتهایی است که در نظر می‌گیرد. امروز به بازار آهن آمدم تا از نزدیک یک گزارش میدانی را تهیه کنم. به سراغ یکی از فعالان این بازار رفتم و جزییات را از او جویا شدم.
این فعال بازار ما به دفتر خود راهنمایی کرد تا دلیل این تعطیلی را توضیح دهد. او می‌گوید: از مهر ماه سال 89 کسبه آهن هم مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده شدند و بر این اساس مالیاتی برای آنها در نظر گرفته می‌شد.
وی افزود: در گذشته مالیات بر مشاغل دریافت می‌شد اما اکنون این مالیات با عنوان مالیات بر ارزش افزوده دریافت می‌شود. این مالیات در قالب یک توافق بین این سازمان و صنف آهن فروشان بود که در حال حاضر این توافق از بین رفته و باعث تعطیل شدن بازار آهن شده است.
او در خصوص چگونگی پرداخت مالیات سالیانه در گذشته ادامه داد: آهن فروشان هر سال مالیاتی را پرداخت می‌کردند که نمی‌دانستند این مبلغ برای چقدر درآمد است. هر سال هم نسبت به سال گذشته‌اش 12 تا 15 درصد افزایش پیدا می‌کرد و به صورت توافقی 30 درصد آن به صورت نقدی و مابقی به صورت اقساطی پرداخت می‌شد اما اکنون وضع به طور دیگری رقم خورده است.
این فعال بازار اضافه کرد: سازمان مالیات بر ارزش افزوده اعلام کرده است که افرادی که دفتر خرید و فروش ندارند جریمه می‌شوند و باید مالیات بیشتری را بپردازند. مالیات بر ارزش افزوده از نامش مشخص است. یعنی جنسی که فروخته می‌شود و ارزش افزوده‌ای برای فروشنده دارد و باید مالیات ان را بپردازد. این مالیات باید بر اساس سود در نظر گرفته شود اما متاسفانه این سازمان اعلام کرده است که مالیات باید بر اساس درآمد محاسبه شود و موجب نارضایتی بسیاری از فعالان بازار آهن شده است.
به عنوان مثال ما در یک سال یک میلیارد و 500 میلیون تومان کالا فروخته‌ایم و 75 میلیون تومان از این مبلغ سود این فروش بوده است. بر اساس قانون مالیات که 5 درصد است مالیات این سود می‌شود 2 میلیون و 600 هزار تومان اما اکنون اعلام کرده‌اند که مالیات این فروشگاه 75 میلیون است نه دو میلیون و 600 هزار تومان. یعنی مبلغ مالیات را از درآمد کل در نظر گرفته‌اند.
او در پایان گفت: این قانون در کانادا 22 سال و در ترکیه 12 سال است که اجرا می‌شود. اصل این ماجرا برای دولت هزینه دارد و اصلا سودده نیست. این قانون تنها برای درآمد واقعی افراد اجرا می‌شود اما در ایران این مالیات‌ها یک منبع کسب درامد به حساب می‌آید.
در حال قدم زدن در بازار تعطیل آهن بودیم که یک فعال بازار با دیدن کاغذ و قلمی که در دست داشتیم سوال کرد خبرنگاری؟ ما را به دفتر خود دعوت کرد و ماجرا را از زبان وی هم شنیدیم.
او گفت: بزرگترین مشکل دارایی این است که کارها را بدون زیر ساخت انجام می‌دهد. این یک قانون کپی کاری است اما نمی‌توان به همان روش عمل کرد. بازار آهن مانند بازار لوازم خانگی نیست که قاچاق در آن وجود داشته باشد. آهن فروش کالا را یا از کارخانه خریداری می‌کند و یا به صورت وارداتی تهیه می‌کند که اسناد و مدارک همه این موضوع هم  موجود است و مالیات 6 درصد آن را هم می‌پردازد.
وی افزود: دارایی اگر قصد دارد مالیات را به صورت واقعی دریافت کند رویه‌اش را باید عوض کند و باید از بالا به پایین حرکت کند. به این دلیل که بالادستی‌های این صنف مشخص هستند. اما دارایی نمی‌تواند با آنها حتی هم‌کلام شود. شما تصور کنید که فولاد مبارکه با این همه پرسنل یک روز اعتصاب کند. چه اتفاقی می‌افتد اما دارایی به سراغ فروشنده می‌آید و همه فشار را روی گرده تنها می‌آورد. در کشورهای پیشرفته یک تولید کننده وجود دارد یک توزیع کننده و یک مصرف کننده اما در ایران یک تولید کننده وجود دارد 300 تا توزیع کننده و یک مصرف کننده.
این فعال بازار ادامه داد: استانداری برای پیگیری تعطیلی بازار با صنف آهن فروشان تماس گرفت و مشکل از سوی اتحادیه که مالیات بود برای آنها شرح داده شد. بعد از آن استانداری با اداره مالیات تماس گرفت و این سازمان اعلام کرد که صنف آهن فروشان اصلا مالیات نمی‌دهند. باز هم با اتحادیه تماس گرفته شد و این موضوع مطرح شد. در حالیکه فعالان این صنف مالیات فروش خود را پرداخت کرده‌اند اما این تغییر رویه از مالیات بر ارزش افزوده به مالیات بر درآمد باعث شده تا مشکلات این صنف بیشتر شود.
یکی دیگر از فعالان بازار که در مغازه نیمه بسته خود نشسته بود گفت: بازار آهن تعطیل است. در این بازار تعطیل دنبال چی می‌گردی. زمانیکه موضوع را برای وی شرح دادیم که قصد تهیه گزارش داریم اعلام کرد که مالیات صنف آهن فروش هر ساله پرداخت شده اما اکنون حرف اداره مالیت این است که 99 درصد شرکت‌ها مالیات خود را پرداخت می‌کنند اما اصناف پرداخت نمی‌کنند. در سال 89 طبق قانون مالیات اعلام کردند که افرادی که برای پرداخت مالیات ثبت نام کنند و برای فصل اول و فصل دوم مجموعا 110 هزار تومان پرداخت کنند نیازی به ارائه دفتر خرید و فروش ندارند. بنده در همان زمان یک میلیون و 680 هزار تومان پرداخت کردم اما اکنون این سازمان من را 6 میلیون و 500 هزار تومان جریمه کرده و حتی به قانونی که خودش وضع کرده پایبند نبوده است.
اکنون 640 ومغازه در این بازار وجود دارد که 240 فروشگاه از آنها پیش از این قوانین تعطیل شدند و به صورت دفتری کار می‌کنند و مالیاتی نمی‌پردازند. این اقدام اداره مالیات باعث می‌شود تا دیگر فعالان هم به  همین فکر بیفتند که دود این کار به چشم وزارت دارایی می‌رود. چراکه باعث می شود عده بیشتری به دور زدن قوانین روی بیاورند.
 
بازار آهن
بازار آهن


نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها