کد خبر
9874
جهانگیری در مراسم تجلیل از دانشجویان نمونه:
به تمام موارد پیشبینیشده در توافقنامه ژنو رسیدهایم
style="line-height: 1.5em;">سایت خبری تحلیلی ساعت 24- معاون اول رئیسجمهور گفت: این چیزهایی که میگویند که آن چیزهایی که قرار بوده به ایران بدهند، به ما برنگرداندهاند نادرست است. به تمام مواردی که در توافقنامه پیشبینی شده، رسیدهایم.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در مراسم تجلیل از دانشجویان نمونه کشور در سال 92، گفت: موضوع ستارهدار بودن دانشجویان بحث دیگری است که انگار دارد از پرونده وزارتین حذف میشود. این مسئله خاطره تلخی در ذهن برخی گذاشت و این تصور را ایجاد کرد که میشود در این کشور عدهای را از درس محروم کرد و ما باید این خاطره را از ذهن فرهیختگان کشور پاک کنیم.
وی با اشاره به مطرح شدن بحث بورسیههای تحصیلی و مسائلی که در این زمینه در سالهای گذشته در کشور رخ داده است، خاطرنشان کرد: بحث بورس هم از جمله مسائلی بود که در سخنان این دانشجویان مطرح شد و یکی از دغدغههای دانشجویان نمونه این است که بتوانند عضو هیئتعلمی دانشگاههای خودشان شوند که خب باید مسئولان اگر چنین ظرفیت و توانایی در این دانشجویان هست شرایط و بستر آن را فراهم کنند.
جهانگیری گفت: در یک مقطعی تصمیم گرفته شد به جای آزمون بورس خارج از کشور، شرایط دیگری را ایجاد کنند و شرایطی وجود داشته باشد که خوب این مسئله قابل قبول بوده، اما کمکم به این نتیجه رسیدند که زحمت انتخاب افراد بر این شرایط را نیز ندهند و مثلا آقای حسن یا آقای حسین بیایند. بعد هم این بورسیه که عمدتا خارج از کشور بوده و احتمالا پذیرش نشده، بیاید در داخل کشور بورس شود. هزینه تحصیل دادند، پول هم دادند و عضو هیئتعلمی کردند. این تبعیض نارواست و سوءاستفاده از قدرت است و این مخالفت با استعدادهای خوبی است که زحمت کشیدهاند به این فرصتها برسند.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه وزارت علوم باید با جریان سویی که در این زمینه وجود دارد به طور جد و با دقت برخورد کند، گفت: آمدند دیگران را با طایفهگری بدنام کردند و هر کاری که دوست داشتند زیر این شعارها انجام دادند. حتما باید با داستان بورس برخورد شود.
وی ادامه داد: ما چند صباحی مسئولیت داریم و باید از آن برای فرصت خدمتگذاری به مردم استفاده کنیم. حتما باید با این داستان برخورد شود و اعتماد به دانشگاههای کشور برگردد.
جهانگیری با اشاره به وزرای علوم و بهداشت، گفت: سروکار شما با نخبگان و بهترینهای این کشور است. شما دو تن از بهترینهای این مجموعه هستید و نباید در این دوره، درباره مسائل آموزش عالی کشور چنین اتفاقاتی رخ دهد. باید در هر مقطعی برای انتخاب افراد، کنکور و رقابت ایجاد کنیم و نگذاریم مسائل دیگری مانند این بورس ایجاد شود.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی مهمترین پیامدش این است که اقتصاد کشور را در مواجهه با مسائل خارج و داخل مقاوم میسازد، افزود: امیدواریم بتوانیم با استفاده از اقتصاد دانشبنیان به نقطهای برسیم که انشاءالله از چالشها عبور کنیم. در حال حاضر ما برای وزارتخانه و بخشهای مختلف برنامهها و دستورالعملهایی را برای اجراییسازی این اقتصاد انجام میدهیم.
وی با اشاره به زمینههای همکاری دانشگاهیان و دانشجویان نمونه، گفت: شما میتوانید در 4 زمینه به دولت کمک کنید که یک بحث اقتصاد دانشبنیان است. ما در این مسیر هنوز در ابتدای راه هستیم. به طور طبیعی موضوع اقتصاد دانشبنیان جزء اقتصاد مقاومتی است و انتظار داریم دانشگاهیان به این زمینه ورود کنند.
جهانگیری با اشاره به اهمیت نقشه جامع علمی کشور و لزوم تمرکز نخبگان در این زمینه، گفت: نقشه جامع علمی کشور که به تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده، یکی از جاهایی است که باید به آن تمرکز داده شود و به دنبال اجرایی شدن آن بود.
معاون اول رئیسجمهور خاطرنشان کرد: ساماندهی نظام نوآوری در راستای اجرایی شدن این سند ایجاد میشود و میتواند یک کشور و یا حتی یک دنیا را متحول کند.
وی به ضرورت توجه نخبگان به مسئله رشد بهرهوری و گفتمانسازی ابعاد اقتصاد مقاومتی نیز اشاره کرد و گفت: امیدواریم دانشگاههای کشور به طور جد این مسائل را مورد توجه قرار دهند و ما میتوانیم با کمک دانشگاهها آنها را عملیاتی کنیم و آثار آن را در زندگی مردم مشاهده کنیم.
جهانگیری با اشاره به پیشنهاد یکی از دانشجویان نمونه مبنی بر ایجاد باشگاه دانشجویان نمونه، گفت: ایجاد باشگاه دانشجویان نمونه ایده خوبی است. اگر مکانی باشد که این مجموعه و اعضای آن با هم در ارتباط باشند میتوان از ظرفیت آنها بیشتر بهره گرفت. ما به دوستانمان اعلام میکنیم به دنبال تشکیل این باشگاه باشند و حتی اگر قرار بود آئیننامهها و چارچوبهایی را در دولت در این زمینه فراهم کنیم، ایجاد خواهیم کرد.
معاون اول رئیسجمهور خطاب به حاضران گفت: من در جمع شما عرض میکنم آقای رئیسجمهور واقعا به تعهدی که به مردم دادهاند پایبند هستند. دولت مصمم است که کشور را از مشکلات عبور دهد. البته حافظه ما، حافظه فراموشی است و برخی از دوستان فراموش کردهاند. روزی که دولت کار را برعهده گرفت وضع ارتباط دنیا با ما چگونه بود؟ وضع اقتصادی در کشور چگونه بود؟ ثبات در بازار وجود نداشت و نرخ ارز روزانه و یا حتی ساعتی تغییر میکرد، اما در یک مقطع کوتاهی این دولت با تمرکز در همه بخشها اقدامات جدی را ایجاد کرد.
وی گفت: ما امروز در شرایط بینالمللی با افتخار میتوانیم بگوییم که قویترین تیم دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ انقلاب شکل گرفته و به طور جدی از موضع هستهای کشور دفاع میکند و زیر بار یک کلمه حرف زور کشورهای دیگر نرفتهایم و تاکید داریم حق و حقوق ملت ایران باید در نظر گرفته شود، اما در عین حال زبان گفتوگو و استدلال داریم.
جهانگیری افزود: بنیان تحریمها را به هر حال شکستهایم. این چیزهایی که میگویند که آن چیزهایی که قرار بوده به ایران بدهند، به ما برنگرداندهاند نادرست است. به تمام مواردی که در توافقنامه پیشبینی شده، رسیدهایم.
معاون اول رئیسجمهور افزود: من در جلسات هفتگی با دستگاهها این تعهدات را بررسی میکنم و از دستگاهها مدام سوال میکنم. البته عدهای این شرایط را نمیپسندند، اما مردم این شرایط را میپذیرند. در حال حاضر یک فضای آرام اینچنینی در کشور درست شده، اما یک عده این شرایط را دوست ندارند. مردم این تفکر را پذیرفتهاند.
وی گفت: یک عده فراموش کردند که کاندیدای پیروز در مرحله اول انتخابات در سال 84 چقدر رای آورد، اما در سال 92 در همان مرحله اول رئیسجمهور در یک انتخابات رقابتی رای قابل توجهی را به دست آورد.
جهانگیری ادامه داد: در بخش داخلی هم مصممیم مسائل اقتصادی را حل کنیم. اصلا کسی باورش نمیشد بتوانیم تورم نقطه به نقطه را از 43 درصد در مردادماه به 17.2 درصد برسانیم. علت این است که دولت و رئیسجمهور مصمم هستند و نمیگذارند بیانضباطی مالی بر بودجه کشور حاکم شود، حتی به یک ریال از منابع بانک مرکزی دست نیانداختهایم.
وی خاطرنشان کرد: افتخار میکنیم به دنبال رشد اقتصادی مثبت میرویم. از رکود بیرون میآییم و اشتغال را سروسامان میدهیم، زیرا تیمی که در حال حاضر کار میکند تیمی است که دارای توانمندیهای خوبی است و اعتقاد دارد باید از تمام نیروهای انسانی کشور با هر گرایش سیاسی که دلشان برای کشور میسوزد و به جمهوری اسلامی ایران علاقمند است، استفاده کرد.
معاون اول رئیسجمهور افزود: یک عدهای امروز تلاش دارند این دولت را به حاشیه بکشانند و حاشیه ایجاد کنند. از هر موضوعی استفاده کنند تا برای دولت حاشیه ایجاد شود. یک روز بحث هستهای را مطرح میکنند، اما پس از تاکیدات و حمایتهای مقام معظم رهبری در بحث هستهای به سراغ بخش فرهنگی رفتند.
وی خاطرنشان کرد: این افراد مسائل جزئی را امروز مطرح میکنند و اینگونه القاء میکنند که دولت میخواهد فرهنگ دینی مردم را ضعیف کند، در حالی که این دولت تنها 7 تا 8 ماه است که بر سر کار آمده است. اگر فیلمی ساخته شده یا کتابی چاپ شده، در گذشته آغاز و ساخته شده است.
جهانگیری اظهار داشت: مردم این شرایط را پذیرفتهاند و این رئیسجمهور را انتخاب کردهاند. این دولت و رئیسجمهور یک قدم از خطوط قرمزی که رهبری در بخشهای مختلف وضع کردهاند، عدول نمیکند. ما مصمم هستیم در این مسیر حرکت کنیم و یک ذره هم نمیخواهیم از رهبری برای پیشرفت خودمان هزینه کنیم.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: ما دولتیم و تعهداتی را قبول کردهایم که باید به مردم فکر کنیم و از مشکلات عبور کنیم.
وی با بیان اینکه 2 اتفاق در این ماههای اخیر رخ داد، گفت: یکی بحث سبد کالا بود که مردم هجوم آوردند و یکی هم بحث ثبتنام مردم برای یارانهها بود که بالاخره مردم آمدند و ثبتنام کردند و اکثر قاطع تصمیمشان این بود که ثبتنام کنند، اما یک عدهای این ثبتنام کردن را علیه دولت میدیدند و از آن علیه دولت استفاده میکنند، در حالی که درخواست رئیسجمهور و دولت از مردم این بود که هر کسی که نیاز ندارد ثبتنام نکند و کسانی که به یارانه نیاز دارند ثبتنام کنند.
جهانگیری خاطرنشان کرد: دولت اما پیام دیگری از این مسئله برداشت میکند. یکی اینکه وقتی مردم ما برای ثبتنام سبدی با ارزش 50 و 60 هزار اینگونه اقدام میکند، پیامش به دولت این است که دولت باید به فکر حل مشکل مردم باشد و به مردم فکر کند. ما تلاش داریم واقعا وارد این حاشیهها نشویم و از این حرفها نیز هراسی نداریم.
وی گفت: کارنامه ما روشن است. آقایانی که گاهی اوقات تشر میزنند در جلسات مظلومنمایی میکنند و بعضاً گریه میکنند. بدانند که اگر دغدغههایشان این است که خدای نکرده ممکن است این دولت از مواضع رهبری یک اپسیلون فاصله بگیرد، اینگونه نیست.
معاون اول رئیسجمهور افزود: این دولت هیچ فاصلهای با مواضع رهبری در همه بخشها هم سیاستخارجی، هم فرهنگی و هم سیاست داخلی نخواهد گرفت و خود را متعهد میداند در این چارچوب حرکت کند.
جهانگیری با اشاره به اینکه ایران در دورهای قرار گرفته که بحث توسعه پایدار برای آن هم یک الزام و هم یک انتخاب است، گفت: با این شرایط کشور با آن روبهروست و شرایطی که در منطقه رخ داده و با توجه به ستاد چشمانداز توسعه، توسعه پایدار یکی از نیازهای ضروری کشور است.
وی با اشاره به اینکه جایگاه و پایگاه توسعه پایدار در اذهان انسانهای اندیشمند و صاحبنظرند، گفت: در این شرایط از جامعه کشور بیش از هر چیزی به مغزهایی احتیاج داریم که این بار را به دوش بکشند و این از فضای دانشگاهها و نهادهای علمی است که وظایف آموزش عالی و نهادهای مرتبط با آن را سنگینتر میکند و امیدواریم آموزش عالی از آن سرافراز بیرون بیاید.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه کشورهای توسعهیافته، توسعه خود را به دلیل حرکتشان برمبنای علم و دانش داشتهاند، گفت: توسعه کشورهای پیشرفته بر مبنای علم و دانش بوده و امروز از برکات آن توسعه شعر، شغل، تولید سرانه و حتی اقتدار کشورشان بر این مبناشکل گرفته است. برهمین اساس دانشگاهها در همه کشورها نقش ارکان توسعه دارند و میتوانند کشورها را در زمینه توسعه به خوبی پیش ببرند.
جهانگیری با اشاره به اینکه اقتصاد ایران متکی به نفت است، هر چند در سالهای گذشته تلاش شده از این میزان اتکا کاسته شود، گفت: قطعا این نفت روزی تمام میشود. میتوان از آن به عنوان مسئلهای برای بهرهمندی یک نسل بدون توجه به نسلهای آینده بهره گرفت و یا آن را به عنوان مسئلهای برای توسعه کشور دید.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد متکی بر دانایی و دانش میتواند از میزان اتکای ما به نفت کم کند، گفت: نقش دانشگاهها در زمینه اقتصاد دانشمحور بسیار کلیدی است. دانشگاههای ما طی سالهای گذشته دستاوردهای مهمی داشتهاند که تعداد دانشجویان اساتید و عضو هیئتعلمی و رشد آن پس از انقلاب اسلامی یکی از این دستاوردهاست.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به نقش مرجعیت دانشگاهیان در بین مردم جامعه، گفت: اراده ملی در کشور به توسعه علم و فناوری بستگی دارد و این مسئله فرصت خوبی را پیش روی دانشگاهیان ایجاد کرده است.
جهانگیری با بیان اینکه امروزه جهتگیریهای خوبی برای توسعه علمی ایجاد شده است، گفت: جهشهای علمی و فناوری که در کشور ایجاد شده، مورد تاکید همه مسئولان است و از مقام معظم رهبری که پشتوانه اصلی این مسئله است با دولت و دستگاههای دیگر بر خود لازم میداند که در این زمینه حمایت کنند تا بتوانیم گامهای مناسبی را برای توسعه برداریم.
وی با اشاره به اینکه چالشهای جدی در بخش آموزش عالی داریم که ممکن است برخی از این چالشها مربوط به دانشگاهها نباشد، یادآور شد: دانشگاهها باید به این چالشها ورود کنند و حل آن را در دستور کار خود قرار دهند و در این زمینه به دولت راهکار ارائه دهند.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه یکی از این چالشها بیکاری است، گفت: نرخ بیکاری 2 رقمی مدتی است که در کشور وجود دارد و از بعد از جنگ این دغدغه با ورود رشد جمعیتی دهه 60 نیز بیشتر شد. در سالهای مختلف رقمهای مختلفی مانند نرخ 12، 13، 14 و 9 درصدی را نیز داشتیم و در این میان نرخ بیکاری جوانان 19 تا 25 سال و فارغالتحصیلان دانشگاهها نیز وجود دارد که نرخ بیکاری خانمها بیش از دو برابر است.
جهانگیری با اشاره به اینکه بیکاری یکی از دغدغههایی است که باید نسبت به آن ورود کرد و برای حل آن فکری کرد، گفت: در سالهای گذشته وقتی در این زمینه صحبت میکردیم میگفتند نیروهای افاغنه در کشور حضور دارند و این باعث شده که بیکاری افزایش یابد، اما امروز دیگر نمیشود از این حرفها زد. انتظار است نیرویی که از دانشگاه میآید کارآفرین باشد و بتواند برای خود و دیگران کار ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه خروج دانشآموختگان کشور به خارج از کشور نیز یکی از دغدغههایی است که در مورد آن زیاد صحبت میشود، گفت: همه جا در این زمینه بحث میشود، اما باید برای این مسئله به جد کاری کرد و برای آن تصمیماتی در دستور کار قرار گیرد و جایی که ممکن است در این زمینه نظر داد دانشگاه است.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه عدم تناسب بین دانشآموختگان و فارغالتحصیلان و نیازهای کشور از دیگر مسائلی است که وجود دارد، خاطرنشان کرد: برخی از رشتهها متناسب با نیاز کشور نیست. در جلسه اخیر هیئت دولت وقتی گزارشی از وضع ساختار اداری کشور مطرح شد، از بین نیروهای مستخدم در دولت که در بدنه دولت فعالیت میکنند آمار تکاندهندهای اعلام شد و آن اینکه بیش از 50 درصد نیروهایی که مستخدم دولت هستند و در بدنه دولت حضور دارند زیر مدرک کارشناسی و لیساس بودهاند که البته در خیلی از بخشها تفاوت معناداری را داشت. البته این مسئله کم و بیش در بنگاههای صنعتی و خصوصی نیز تا حدی که من اطلاع دارم وجود دارد و آنها نیز وضعیت بهتری ندارند و دانشگاهها باید به این مسائل توجه جدی کنند.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در مراسم تجلیل از دانشجویان نمونه کشور در سال 92، گفت: موضوع ستارهدار بودن دانشجویان بحث دیگری است که انگار دارد از پرونده وزارتین حذف میشود. این مسئله خاطره تلخی در ذهن برخی گذاشت و این تصور را ایجاد کرد که میشود در این کشور عدهای را از درس محروم کرد و ما باید این خاطره را از ذهن فرهیختگان کشور پاک کنیم.
وی با اشاره به مطرح شدن بحث بورسیههای تحصیلی و مسائلی که در این زمینه در سالهای گذشته در کشور رخ داده است، خاطرنشان کرد: بحث بورس هم از جمله مسائلی بود که در سخنان این دانشجویان مطرح شد و یکی از دغدغههای دانشجویان نمونه این است که بتوانند عضو هیئتعلمی دانشگاههای خودشان شوند که خب باید مسئولان اگر چنین ظرفیت و توانایی در این دانشجویان هست شرایط و بستر آن را فراهم کنند.
جهانگیری گفت: در یک مقطعی تصمیم گرفته شد به جای آزمون بورس خارج از کشور، شرایط دیگری را ایجاد کنند و شرایطی وجود داشته باشد که خوب این مسئله قابل قبول بوده، اما کمکم به این نتیجه رسیدند که زحمت انتخاب افراد بر این شرایط را نیز ندهند و مثلا آقای حسن یا آقای حسین بیایند. بعد هم این بورسیه که عمدتا خارج از کشور بوده و احتمالا پذیرش نشده، بیاید در داخل کشور بورس شود. هزینه تحصیل دادند، پول هم دادند و عضو هیئتعلمی کردند. این تبعیض نارواست و سوءاستفاده از قدرت است و این مخالفت با استعدادهای خوبی است که زحمت کشیدهاند به این فرصتها برسند.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه وزارت علوم باید با جریان سویی که در این زمینه وجود دارد به طور جد و با دقت برخورد کند، گفت: آمدند دیگران را با طایفهگری بدنام کردند و هر کاری که دوست داشتند زیر این شعارها انجام دادند. حتما باید با داستان بورس برخورد شود.
وی ادامه داد: ما چند صباحی مسئولیت داریم و باید از آن برای فرصت خدمتگذاری به مردم استفاده کنیم. حتما باید با این داستان برخورد شود و اعتماد به دانشگاههای کشور برگردد.
جهانگیری با اشاره به وزرای علوم و بهداشت، گفت: سروکار شما با نخبگان و بهترینهای این کشور است. شما دو تن از بهترینهای این مجموعه هستید و نباید در این دوره، درباره مسائل آموزش عالی کشور چنین اتفاقاتی رخ دهد. باید در هر مقطعی برای انتخاب افراد، کنکور و رقابت ایجاد کنیم و نگذاریم مسائل دیگری مانند این بورس ایجاد شود.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی مهمترین پیامدش این است که اقتصاد کشور را در مواجهه با مسائل خارج و داخل مقاوم میسازد، افزود: امیدواریم بتوانیم با استفاده از اقتصاد دانشبنیان به نقطهای برسیم که انشاءالله از چالشها عبور کنیم. در حال حاضر ما برای وزارتخانه و بخشهای مختلف برنامهها و دستورالعملهایی را برای اجراییسازی این اقتصاد انجام میدهیم.
وی با اشاره به زمینههای همکاری دانشگاهیان و دانشجویان نمونه، گفت: شما میتوانید در 4 زمینه به دولت کمک کنید که یک بحث اقتصاد دانشبنیان است. ما در این مسیر هنوز در ابتدای راه هستیم. به طور طبیعی موضوع اقتصاد دانشبنیان جزء اقتصاد مقاومتی است و انتظار داریم دانشگاهیان به این زمینه ورود کنند.
جهانگیری با اشاره به اهمیت نقشه جامع علمی کشور و لزوم تمرکز نخبگان در این زمینه، گفت: نقشه جامع علمی کشور که به تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده، یکی از جاهایی است که باید به آن تمرکز داده شود و به دنبال اجرایی شدن آن بود.
معاون اول رئیسجمهور خاطرنشان کرد: ساماندهی نظام نوآوری در راستای اجرایی شدن این سند ایجاد میشود و میتواند یک کشور و یا حتی یک دنیا را متحول کند.
وی به ضرورت توجه نخبگان به مسئله رشد بهرهوری و گفتمانسازی ابعاد اقتصاد مقاومتی نیز اشاره کرد و گفت: امیدواریم دانشگاههای کشور به طور جد این مسائل را مورد توجه قرار دهند و ما میتوانیم با کمک دانشگاهها آنها را عملیاتی کنیم و آثار آن را در زندگی مردم مشاهده کنیم.
جهانگیری با اشاره به پیشنهاد یکی از دانشجویان نمونه مبنی بر ایجاد باشگاه دانشجویان نمونه، گفت: ایجاد باشگاه دانشجویان نمونه ایده خوبی است. اگر مکانی باشد که این مجموعه و اعضای آن با هم در ارتباط باشند میتوان از ظرفیت آنها بیشتر بهره گرفت. ما به دوستانمان اعلام میکنیم به دنبال تشکیل این باشگاه باشند و حتی اگر قرار بود آئیننامهها و چارچوبهایی را در دولت در این زمینه فراهم کنیم، ایجاد خواهیم کرد.
معاون اول رئیسجمهور خطاب به حاضران گفت: من در جمع شما عرض میکنم آقای رئیسجمهور واقعا به تعهدی که به مردم دادهاند پایبند هستند. دولت مصمم است که کشور را از مشکلات عبور دهد. البته حافظه ما، حافظه فراموشی است و برخی از دوستان فراموش کردهاند. روزی که دولت کار را برعهده گرفت وضع ارتباط دنیا با ما چگونه بود؟ وضع اقتصادی در کشور چگونه بود؟ ثبات در بازار وجود نداشت و نرخ ارز روزانه و یا حتی ساعتی تغییر میکرد، اما در یک مقطع کوتاهی این دولت با تمرکز در همه بخشها اقدامات جدی را ایجاد کرد.
وی گفت: ما امروز در شرایط بینالمللی با افتخار میتوانیم بگوییم که قویترین تیم دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ انقلاب شکل گرفته و به طور جدی از موضع هستهای کشور دفاع میکند و زیر بار یک کلمه حرف زور کشورهای دیگر نرفتهایم و تاکید داریم حق و حقوق ملت ایران باید در نظر گرفته شود، اما در عین حال زبان گفتوگو و استدلال داریم.
جهانگیری افزود: بنیان تحریمها را به هر حال شکستهایم. این چیزهایی که میگویند که آن چیزهایی که قرار بوده به ایران بدهند، به ما برنگرداندهاند نادرست است. به تمام مواردی که در توافقنامه پیشبینی شده، رسیدهایم.
معاون اول رئیسجمهور افزود: من در جلسات هفتگی با دستگاهها این تعهدات را بررسی میکنم و از دستگاهها مدام سوال میکنم. البته عدهای این شرایط را نمیپسندند، اما مردم این شرایط را میپذیرند. در حال حاضر یک فضای آرام اینچنینی در کشور درست شده، اما یک عده این شرایط را دوست ندارند. مردم این تفکر را پذیرفتهاند.
وی گفت: یک عده فراموش کردند که کاندیدای پیروز در مرحله اول انتخابات در سال 84 چقدر رای آورد، اما در سال 92 در همان مرحله اول رئیسجمهور در یک انتخابات رقابتی رای قابل توجهی را به دست آورد.
جهانگیری ادامه داد: در بخش داخلی هم مصممیم مسائل اقتصادی را حل کنیم. اصلا کسی باورش نمیشد بتوانیم تورم نقطه به نقطه را از 43 درصد در مردادماه به 17.2 درصد برسانیم. علت این است که دولت و رئیسجمهور مصمم هستند و نمیگذارند بیانضباطی مالی بر بودجه کشور حاکم شود، حتی به یک ریال از منابع بانک مرکزی دست نیانداختهایم.
وی خاطرنشان کرد: افتخار میکنیم به دنبال رشد اقتصادی مثبت میرویم. از رکود بیرون میآییم و اشتغال را سروسامان میدهیم، زیرا تیمی که در حال حاضر کار میکند تیمی است که دارای توانمندیهای خوبی است و اعتقاد دارد باید از تمام نیروهای انسانی کشور با هر گرایش سیاسی که دلشان برای کشور میسوزد و به جمهوری اسلامی ایران علاقمند است، استفاده کرد.
معاون اول رئیسجمهور افزود: یک عدهای امروز تلاش دارند این دولت را به حاشیه بکشانند و حاشیه ایجاد کنند. از هر موضوعی استفاده کنند تا برای دولت حاشیه ایجاد شود. یک روز بحث هستهای را مطرح میکنند، اما پس از تاکیدات و حمایتهای مقام معظم رهبری در بحث هستهای به سراغ بخش فرهنگی رفتند.
وی خاطرنشان کرد: این افراد مسائل جزئی را امروز مطرح میکنند و اینگونه القاء میکنند که دولت میخواهد فرهنگ دینی مردم را ضعیف کند، در حالی که این دولت تنها 7 تا 8 ماه است که بر سر کار آمده است. اگر فیلمی ساخته شده یا کتابی چاپ شده، در گذشته آغاز و ساخته شده است.
جهانگیری اظهار داشت: مردم این شرایط را پذیرفتهاند و این رئیسجمهور را انتخاب کردهاند. این دولت و رئیسجمهور یک قدم از خطوط قرمزی که رهبری در بخشهای مختلف وضع کردهاند، عدول نمیکند. ما مصمم هستیم در این مسیر حرکت کنیم و یک ذره هم نمیخواهیم از رهبری برای پیشرفت خودمان هزینه کنیم.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: ما دولتیم و تعهداتی را قبول کردهایم که باید به مردم فکر کنیم و از مشکلات عبور کنیم.
وی با بیان اینکه 2 اتفاق در این ماههای اخیر رخ داد، گفت: یکی بحث سبد کالا بود که مردم هجوم آوردند و یکی هم بحث ثبتنام مردم برای یارانهها بود که بالاخره مردم آمدند و ثبتنام کردند و اکثر قاطع تصمیمشان این بود که ثبتنام کنند، اما یک عدهای این ثبتنام کردن را علیه دولت میدیدند و از آن علیه دولت استفاده میکنند، در حالی که درخواست رئیسجمهور و دولت از مردم این بود که هر کسی که نیاز ندارد ثبتنام نکند و کسانی که به یارانه نیاز دارند ثبتنام کنند.
جهانگیری خاطرنشان کرد: دولت اما پیام دیگری از این مسئله برداشت میکند. یکی اینکه وقتی مردم ما برای ثبتنام سبدی با ارزش 50 و 60 هزار اینگونه اقدام میکند، پیامش به دولت این است که دولت باید به فکر حل مشکل مردم باشد و به مردم فکر کند. ما تلاش داریم واقعا وارد این حاشیهها نشویم و از این حرفها نیز هراسی نداریم.
وی گفت: کارنامه ما روشن است. آقایانی که گاهی اوقات تشر میزنند در جلسات مظلومنمایی میکنند و بعضاً گریه میکنند. بدانند که اگر دغدغههایشان این است که خدای نکرده ممکن است این دولت از مواضع رهبری یک اپسیلون فاصله بگیرد، اینگونه نیست.
معاون اول رئیسجمهور افزود: این دولت هیچ فاصلهای با مواضع رهبری در همه بخشها هم سیاستخارجی، هم فرهنگی و هم سیاست داخلی نخواهد گرفت و خود را متعهد میداند در این چارچوب حرکت کند.
جهانگیری با اشاره به اینکه ایران در دورهای قرار گرفته که بحث توسعه پایدار برای آن هم یک الزام و هم یک انتخاب است، گفت: با این شرایط کشور با آن روبهروست و شرایطی که در منطقه رخ داده و با توجه به ستاد چشمانداز توسعه، توسعه پایدار یکی از نیازهای ضروری کشور است.
وی با اشاره به اینکه جایگاه و پایگاه توسعه پایدار در اذهان انسانهای اندیشمند و صاحبنظرند، گفت: در این شرایط از جامعه کشور بیش از هر چیزی به مغزهایی احتیاج داریم که این بار را به دوش بکشند و این از فضای دانشگاهها و نهادهای علمی است که وظایف آموزش عالی و نهادهای مرتبط با آن را سنگینتر میکند و امیدواریم آموزش عالی از آن سرافراز بیرون بیاید.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه کشورهای توسعهیافته، توسعه خود را به دلیل حرکتشان برمبنای علم و دانش داشتهاند، گفت: توسعه کشورهای پیشرفته بر مبنای علم و دانش بوده و امروز از برکات آن توسعه شعر، شغل، تولید سرانه و حتی اقتدار کشورشان بر این مبناشکل گرفته است. برهمین اساس دانشگاهها در همه کشورها نقش ارکان توسعه دارند و میتوانند کشورها را در زمینه توسعه به خوبی پیش ببرند.
جهانگیری با اشاره به اینکه اقتصاد ایران متکی به نفت است، هر چند در سالهای گذشته تلاش شده از این میزان اتکا کاسته شود، گفت: قطعا این نفت روزی تمام میشود. میتوان از آن به عنوان مسئلهای برای بهرهمندی یک نسل بدون توجه به نسلهای آینده بهره گرفت و یا آن را به عنوان مسئلهای برای توسعه کشور دید.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد متکی بر دانایی و دانش میتواند از میزان اتکای ما به نفت کم کند، گفت: نقش دانشگاهها در زمینه اقتصاد دانشمحور بسیار کلیدی است. دانشگاههای ما طی سالهای گذشته دستاوردهای مهمی داشتهاند که تعداد دانشجویان اساتید و عضو هیئتعلمی و رشد آن پس از انقلاب اسلامی یکی از این دستاوردهاست.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به نقش مرجعیت دانشگاهیان در بین مردم جامعه، گفت: اراده ملی در کشور به توسعه علم و فناوری بستگی دارد و این مسئله فرصت خوبی را پیش روی دانشگاهیان ایجاد کرده است.
جهانگیری با بیان اینکه امروزه جهتگیریهای خوبی برای توسعه علمی ایجاد شده است، گفت: جهشهای علمی و فناوری که در کشور ایجاد شده، مورد تاکید همه مسئولان است و از مقام معظم رهبری که پشتوانه اصلی این مسئله است با دولت و دستگاههای دیگر بر خود لازم میداند که در این زمینه حمایت کنند تا بتوانیم گامهای مناسبی را برای توسعه برداریم.
وی با اشاره به اینکه چالشهای جدی در بخش آموزش عالی داریم که ممکن است برخی از این چالشها مربوط به دانشگاهها نباشد، یادآور شد: دانشگاهها باید به این چالشها ورود کنند و حل آن را در دستور کار خود قرار دهند و در این زمینه به دولت راهکار ارائه دهند.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه یکی از این چالشها بیکاری است، گفت: نرخ بیکاری 2 رقمی مدتی است که در کشور وجود دارد و از بعد از جنگ این دغدغه با ورود رشد جمعیتی دهه 60 نیز بیشتر شد. در سالهای مختلف رقمهای مختلفی مانند نرخ 12، 13، 14 و 9 درصدی را نیز داشتیم و در این میان نرخ بیکاری جوانان 19 تا 25 سال و فارغالتحصیلان دانشگاهها نیز وجود دارد که نرخ بیکاری خانمها بیش از دو برابر است.
جهانگیری با اشاره به اینکه بیکاری یکی از دغدغههایی است که باید نسبت به آن ورود کرد و برای حل آن فکری کرد، گفت: در سالهای گذشته وقتی در این زمینه صحبت میکردیم میگفتند نیروهای افاغنه در کشور حضور دارند و این باعث شده که بیکاری افزایش یابد، اما امروز دیگر نمیشود از این حرفها زد. انتظار است نیرویی که از دانشگاه میآید کارآفرین باشد و بتواند برای خود و دیگران کار ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه خروج دانشآموختگان کشور به خارج از کشور نیز یکی از دغدغههایی است که در مورد آن زیاد صحبت میشود، گفت: همه جا در این زمینه بحث میشود، اما باید برای این مسئله به جد کاری کرد و برای آن تصمیماتی در دستور کار قرار گیرد و جایی که ممکن است در این زمینه نظر داد دانشگاه است.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه عدم تناسب بین دانشآموختگان و فارغالتحصیلان و نیازهای کشور از دیگر مسائلی است که وجود دارد، خاطرنشان کرد: برخی از رشتهها متناسب با نیاز کشور نیست. در جلسه اخیر هیئت دولت وقتی گزارشی از وضع ساختار اداری کشور مطرح شد، از بین نیروهای مستخدم در دولت که در بدنه دولت فعالیت میکنند آمار تکاندهندهای اعلام شد و آن اینکه بیش از 50 درصد نیروهایی که مستخدم دولت هستند و در بدنه دولت حضور دارند زیر مدرک کارشناسی و لیساس بودهاند که البته در خیلی از بخشها تفاوت معناداری را داشت. البته این مسئله کم و بیش در بنگاههای صنعتی و خصوصی نیز تا حدی که من اطلاع دارم وجود دارد و آنها نیز وضعیت بهتری ندارند و دانشگاهها باید به این مسائل توجه جدی کنند.
نظرات کاربران
تیتر داغ
-
نقشه قالیباف برای حذف ظریف
۲ ساعت پیش -
عراقچی: با دولت آمریکا مذاکره نمیکنیم
۱۰ ساعت پیش -
پیام پزشکیان فردا از شبکه NBC پخش میشود
۱۷ ساعت پیش -
ایران میان دو طوفان
۲۳ ساعت پیش -
سناریوی اردوغان برای ابقا در قدرت تا ۲۰۳۲
۲۳ ساعت پیش -
افشاگری بزرگ زنگنه در باره بابک زنجانی
۲ روز پیش -
تغییرات سفره خانواده های شهرنشین ایرانی
۲ روز پیش
تازهترین خبرها
-
کارگران معترض را «ستارهدار» نکنید!
۳ روز پیش -
درخواست افزایش ۴۰ درصدی قیمت شویندهها
۳ روز پیش -
هشدار ویژه هواشناسی برای 17 استان
۳ روز پیش -
رئیسجمهور تعلیقشده کرهجنوبی
۳ روز پیش -
قیمت واقعی جلوی قاچاق سوخت را می گیرد
۳ روز پیش -
مشایخی : ذهن قفل شده توسعه نمی اورد
۳ روز پیش -
ادعای تازه کاخ سفید درباره جایگاه ایران
۳ روز پیش -
نقشه قالیباف برای حذف ظریف
۳ روز پیش -
درآمدهای صد میلیارددلاری چه شد ؟
۳ روز پیش -
سوریه اسد چگونه دود شد وهوا رفت
۳ روز پیش -
اتهام کیهان به مقامهای فرهنگی ونفوذ
۳ روز پیش -
مادورو همچنان در مسیر سرکوب
۳ روز پیش -
ایلان ماسک دنبال خرید تیکتاک چینی است
۳ روز پیش -
عراقچی: با دولت آمریکا مذاکره نمیکنیم
۳ روز پیش -
دام سبک کشور قاچاق می شود
۳ روز پیش -
هداف سفر رئیسجمهور به تاجیکستان و روسیه
۳ روز پیش -
قطر: به مراحل پایانی توافق غزه رسیدهایم
۳ روز پیش -
نقاشان مشهور و فرزندانشان
۳ روز پیش -
پیام پزشکیان فردا از شبکه NBC پخش میشود
۳ روز پیش -
پای مصنوعی پیشرفته
۳ روز پیش -
پپ و همسرش بعد از 30 سال جدا شدند!
۳ روز پیش -
حماس خواهان پیکر یحیی سنوار شد
۳ روز پیش -
تن ماهی گران می شود
۳ روز پیش -
خرید جدید جنجالی ایلان ماسک
۳ روز پیش -
پیش بینی ۱۰ روز برفی در کشور
۳ روز پیش -
آزادی یک زندانی مالی بعد از ۲۳ سال حبس
۳ روز پیش -
رصد ایران از منظر اندیشکدههای خارجی
۳ روز پیش -
آیا مهدی طارمی از «ضربه آخر» میترسد؟
۳ روز پیش -
«معیشت» گروگان برخی نمایندگان مجلس
۳ روز پیش -
قرارداد راهبردی بغداد- پکن
۳ روز پیش -
ایران میان دو طوفان
۳ روز پیش -
استمرار آلودگی هوا در تهران
۳ روز پیش -
زمستانِ سختِ کودکان کار!
۳ روز پیش -
۲۵ شغل پرمتقاضی با رشد خیرهکننده
۳ روز پیش -
سنوار جدید در غزه
۳ روز پیش -
عقبگرد خودروسازی و داروسازی
۳ روز پیش -
حرکت برخی نمایندگان جلوتر از رهبری
۳ روز پیش -
اثرات تحریم بر توسعه اقتصادی ایران
۳ روز پیش -
اگر با غرب آشتی کنیم
۳ روز پیش -
نفت؛ سقوط مرگ بار یا صعود بزرگ
۳ روز پیش -
ناترازی انرژی اشتغال صنعت را کاهش داد
۳ روز پیش -
تکذیب افزایش دوباره قیمت لبنیات
۳ روز پیش -
بانکها ۳۲۱ همت به خودشان وام دادند
۳ روز پیش -
کنترل تورم یا افزایش ۵۰ درصدی حقوق
۳ روز پیش -
ابهام آفرینی در خصوصی سازی ایران خودرو
۳ روز پیش -
اعلام وصول سوال نمایندگان از وزیر کار
۳ روز پیش -
عواقب موج ۴۰۰ درصدی گرانی دارو
۳ روز پیش -
جنگ ترکیه و اسرائیل در سوریه حتمی است؟
۳ روز پیش
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.